Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο Αναστασιάδης σαν ένας νεος Μακαρίος

είναι συγκλονηστικό το πως ο κάποτε υποστηριχτής των εοκαβητατζηδων (μια ναιναικός - μια φουστανελάς) εξεκίνησε να έχει τρομακτικές ομοιότητες με τον παπά - με κίνδυνο να φάει με παρόμοιο τρόπο τα μούτρα του (τζαι μεις μαζί του τα δικά μας)


Στη βιβλιογραφία ο Μακάριος συχνά παρουσιάζεται ως κάποιος που  
1. ακολουθούσε βυζαντινή διπλωματική τακτική σε όλες τες διαπραγμετεύσεις  - που σημαίνει ότι κάθε φορά που ο συνομιλητής του έκαμνε μιαν υποχώρηση αυτός έβαλε νέους όρους. 
Κάτι το οποίο του έφερνε κάποιες επιπλέον ωφέλη αλλά  λόγω απληστείας εζητούσε παραπάνω με αποτέλεσμα να  εκνέυριζει τόσο το συνομιλητή του που επροκαλούσε κατάρευση των συνομιλιών τζαι να χάνει τζαι τα αφκά τζαι τα καλάθκια.
Το έκαμεν και το 55 με το Χαρτιγκ και το 73 με μια υπερβολικά αφελή (ή βλακώση) αντίληψη ότι οι συνθήκες θα είναι πάντα ευοικές υπερ του.

Όταν βεβαίως οι συνθήκες αλλάξαν τζαι οι εγγλέζοι το 58 επροτείναν διχοτόμιση , ενώ το 74 εισπράξαμεν τζαι μια εισβολή, εβούραν πολλές φορές και άνευ ανταλλαγμάτων να κάμει ακόμα μεγαλύτερες υποχωρήσεις. (Το πιο χαρακτηριστικό να είναι ότι "έδωκεν" την ένωση χωρίς κανένα αντάλαγμα, έτσι απλά σε μια δημοσιογράφο.)


2. Είχε μια τεράστια αδυναμία να αντιληφθεί το μέγεθος της χώρας του, και της αδυναμίας των συμμάχων που επέλεγε (βλέπε αδέσμευτοι) να τον στηρίξουν.
Άσε που εθεωρούσεν ότι εμπόρεν εσαεί να παίζει τη μιαν υπερδύναμη εναντίον της άλλης τζαι να την φκάλει καθαρή. Έτσι που ούτε επήρε χαπάρι όταν η ΕΣΣΔ ήβρεν α με τους τούρκους,  έτσι που οι αμερικάνοι δεν είχαν κανένα λογο να παρέμβουν έμείνε με θκύο σίειλη καμένα τζα εκαρτέραν ότι ήταν να το σώσοι ο τίτο ή ο νάσερ.
Άσε που ήταν παντελώς αναξιόπιστος σε όλους όσους εγύρεφκεν βοήθεια αφού είσσιεν ένα γαμημένο σύστημα να τους κατηγορεί μέσω διαρροών στον τύπο (για να είναι αρεστός στον όχλο) τζαι μετά να ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις του επαρερμηνεφτήκαν. Με αποτέλεσμα να μην τον θεωρεί κανέας αξιόπιστο συνομιλητή

3. Όπως και ο κάθε ελληνοκύπριος της εποχής αγνοούσεν παντελώς την ικανότητα των τουρκοκυπριών να αντιδράσουν υπερασπιζόμενοι τα δικά τους συμφέροντα. Εθεωρούσαν για κάποιο αδιανόητο λόγο ότι εμείς θα πράττουμεν τζαι οι άλλοι δεν θα αντιδρούν (διεθνοποιήσεις , αγώνας για ένωση, ακρίτες κλπ)

4. Τέλος, ενώ είσσειν αδιανόητα επίπεδα υποστήριξης (με 90+%) αφοάτουν τους υπερπατριώτες κάθε φορά που του επαρουσιάζετουν ευκαιρία για συμβιβασμό (ή τουλάχιστον τούτη είναι η πιο συχνή δικαιολογία των υποστηρικτών του)


Δεν είναι συγκλονιστές οι ομιότητες ;


Επεράσαν 40 χρόνια και οι διδαχές του εθνάρχη φαίνεται πιάνουν τόπο στα παραπούλια του (και όχι μόνο)

Ο αναστασιάδης , εκατάφερε να έσσει μπροστά του τη καλύτερη φόρμουλα στο ζήτημα της ασφάλειας που είχαμεν ποττέ τζαι φαίνεται να την εκλότσησε μόνο τζαι μόνο για να ξαναφκεί πρόεδρος.  Επεριπέζαμεν το Κοτζιά για τον αγώνα που έκαμεν για τες εγγυήσεις, και όταν τελικά ήβραμεν τη παριβόητη κατανόηση που τη διεθνή κοινότητα για κατάργηση των εγγυήσεων αθημηθήκαμεν τζαι το μηδέν στρατοί.  Αποτελέσματα βυζαντινών τακτικισμών.

Καλό δεν λέω - αφού είσαι έτσι λεβέντης, να φέρεις μηδέν στρατό μηδέν εγγυήσει.... πήενε φέρτο.

Όπως και ο εθνάρχης , φαίνεται ότι έχει χάσει την αξιοπιστία του. Και αυτό δεν το ισχυρίζεται μόνο η τουρκία , ο ακκιντζί κκαι η αντιπολίτευση  - αλλα και η υπόλοιπη διεθνή κοινότητα.


Αποσύρει προτάσεις τζαι ύστερα θίγεται τζαι θέλει να το παίξει αδικημένος που αποσύρουν τζαι οι άλλοι.

Θεωρεί σαν κλασσικός ελληνοκύπριος ότι η ατάκα "τίποτε σεν θεωρείται συμωνημένο αν δεν συμφωνθούν όλα" αφορά μόνο τες δικές του υποχωρήσεις  - όχι των άλλων.



'Εκαμνε παναύρκα τριμερών τζαι ενόμιζεν ότι έχουν αντίκρισμα αν πει η τουρκία να φκάλει πλοία έξω

Έκαμνε ιμισσ κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το ισραήλ, τζαι ενόμιζεν ότι εδυνάμωνε τζίηνος

Παίζει (όπως ο Νικόλας με τες νεες στρατηγικές του) λες τζαι παίζει μόνος του - χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τι κινήσεις θα μπορούσαν να κάμουν οι άλλοι

Θέλει να σηκώνεται να φέφκει που τες διαπραγματεύσεις περιμένωντας να πιάσει διαπραγματευτικά χαρτιά σε βάρος των άλλων αν έβρει κοιτάσματα τζαι θεωρεί ότι οι άλλοι εννα κάτσουν με σταυρωμένα τα σσιέρκα.


Επροηδοποίαν τον ο ΟΗΕ ότι ώσπου συνεχίζει με τες γεωτρήσεις οι άλλοι εννα αντιδράσουν τζαι η απάντηση του ήταν ότι ο ΟΗΕ δεν θα έπρεπε να μας επροειδοποιούσεν αλλά έπρεπε να εθύμωνεν της τουρκίας. Τωρά άμαν του πουν εμείς ελαλούσαμεν σου τα - τι θα τους πει ;

Ζει (όπως τζαι οι υποστηριχτές του χρουστόφκια πιο πριν) με την ιδέα ότι επειδή ΄ρτεν μια γαλλική , μια ιταλική , μια αμερικάνικη εταιρεία ότι κάμνει φοβερές γεωπολιτικές κινήσεις (να δεις πως το ελέαν... "γεωπολιτική θωράκιση της κύπρου"  ππρρρρ). Λες τζαι θα τρέχουν πίσω που τη κάθε εταιρεία ο στόλος της γαλλίας ή της ιταλίας για λόου μας.

Τζαι τωρά θυμώνεται που η εταιρία έπιαεν τηλέφωνο τον οζερσάι.
'Ελα νίκο μου εσύ έπρεπε να τα ξερες τούτα !Είναι καπιταλισμός ηλίθιε !
Εν τα ρυάλια τους που θέλουν τζαι θα παν όπου χρειάζεται να τα διασφαλίσουν

Ενώ οι αγαπημένοι ρώσσοι των αριστερών και εθνικιστών τα έχουν ξανακάμει πλακάκια με τη τουρκία (ο πούτιν έκτος που τα ρυάλια έδωκε του ερτογάν τους κούρδους στο πιάτο - όχι να τους θυμώσει για την ΑΟΖ)

Αλλά ακόμα και η μεγάλη μας ευρωπαική οικογένια με τόση κρίση που έσσιει με τη Τουρκία , κρατά ίσες αποστάσεις. ¨Οσοι για τους αμέρικανς... Τούτοι που ενι τζαι εχαθήκαν ; !

Όλοι γυρών μας κρατούν ίσες αποστάσεις τζαι μεις κατηγορούμεν τους για ποντιοπιλατισμό , αντί να αναρωθκιούμαστεν γιατί


Κατηγορούμεν το γενικό γραμματέα για "ποντιοπιλατισμό" όταν είναι ο μόνος ΓΓ ατην ιστορία που εστήριξε τη δική μας θέση περι εγγυήσεων


Τζαι τωρά τι ;
Θα βάλεις και συ κόστος στη τουρκία ;

Για ανοίξεται τα μάθκια σας να δείτε ποιός εν τζίηνος που μπορεί πραγματικά να επιβάλει κόστος στον άλλο.

Αν πει να το πάρει στα άκρα νικο μου, θα σου βουλιάξει τα όνείρα σου με τα γκάζια

Τζαι μετά τι ;
ή θα το παίζεις πατριώτης τζαι θα ξιχάσεις τα κάζια (αλλά τι να σου κάμω που θέλεις να τα σάζεις τζαι την τάξη σου)
ή θα συρθείς (φαινόμενος πια ως ηττημένος) για να δεκτείς τα ίδια πράματα που απόριψες πριν 6 μήνες

με τη μόνη διαφορά να είναι ότι πριν 6 μήνες θα εμπόρες να πιάσεις τον ακκιντζι που το σσιέρι τζαι να πεις "ενικήσαμεν - εκαταργήσαμεν τες εγγυήσεις"

ενώ τωρά , θα πάεις σαν βρεγμένη γάτα, να δεκτείς τα ίδια πράματα με το πιστόλι στο κρόταφο (ή λύση τζαι γκάζια ή αγγούρι) , τζι αντί να πουλάς προοπτική θα πουλάς πάλε φόβους τζαι σύνδρομα "δοτής λύσης". 

Τζι αν εφοάσουν πριν 6 μήνες πως θα το περάσεις στο λαό , πε μου τωρά σε ένα κλίμα κρίσης  πως θα το πείσεις να το δεκτούν ;


Γνώριμη είναι κατάσταση που ξαναζούμεν.
Ζει , ζει και μας καθοθηγεί στα ίδια ακριβώς κατατόπια




1 σχόλιο:

Woofis είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι. Τζιαι ο Μακάριος είshεν τζιαι ελαφρυντικά, ήταν νέος ακόμα όταν έγινεν εθνάρχης, μπορεί κάποιος να του πιστώσει μιαν φοβερά δύσκολην περίοδον ανά το παγκόσμιον τζιαι ειδικά στην περιοχήν μας. Του Νίκου τι να του πιστώσεις για το πως εσυμπεριφέρθηκεν τα θκιό τελευταία χρόνια; Κανέναν ελαφρυντικόν...
Πέρκι γίνει καμμιά ανατροπή τζιαι ξαναρκέψουν να συζητούν τουλάχιστον. Οι τουρκοκύπριοι έχουν νούσιμους αθρώπους στον Ακκιντζί τζιαι τον Οζερσάϊ. Πέρκι τραβήσουν τον δικόν μας που τες σχοινοβασίες τζιαι να κάτσουν να τα εύρουν.