Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ερωτήματα αφελούς

Σε σχέση με κάποια ερωτήματα που θέτει ο osr, όπως το πόσον ηλίθιο είναι να μην δανείζει απευθείας η κεντρική στα κράτη, αλλά αντίθετα να δανείζει τις τράπεζες για να δανείζουν τα κράτη (για να φκάλουν τζαι τζίηνες το κάτιτις τους..... χωρίς να δουλέψουν, χωρίς να παράγουν......), έχω τζαι γω κάποιες που πραγματικά σε κάμνουν να αναρωθκιέσαι τούτο το εβλοημένο το σύστημα πως δουλέφκει....
Για να είμαι ειλικρινής εν τζαι καταλάβα ακριβώς πως δουλέφκει αλλά αδυνατώ να καταλάβω γιατί να μεν αλλάξει κάτω που τες υφιστάμενες συνθήκες.
Τζαι άμαν πεις γιατί να μεν το αλλάξουμε, η απάντηση είναι "αφού έτσι ένι" !!!

Θκύο παραδείγματα, τζαι αν κάτι εν εκατάλαβα διωρθώστε με.

Έγινε ας πούμε ολόκληρο θέμα με το πότε θα πρέπει ένα δάνειο να θεωρείται μη-εξυπηρετούμενο. Οι δικοί μας οι τοκογλύφοι - τζογοπαίχτες υπολογίζαν το στους 6 μήνες - οι άλλοι τοκογλύφοι που θέλουν να δανείσουν τους δικούς μας (τζαι να πκιερώσουμεν εμείς)εθέλαν να θεωρείται μη-εξυπηρετούμενο στους 3.

Το συμπέρασμα που φκαίνει που τες εφημερίδες είναι ότι αν το υπολογίζουν στους 3 μήνες τότε η τρύπα των τραπεζών θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη.... πόσο πιο μεγάλη εν ιξέρει κανένας.
Καταρχή σε τούτη τη διαφωνία, είναι σαφές και προφανές ότι δεν υπάρχει ΝΟΜΟΣ που να καθορίζει πως κάμνουν τα λογιστικά τους βιβλία οι τοκογλύφοι παρόλες τες Βασιλείες Ι και ΙΙ, παρόλη την ύπαρξη της ΕΚΤ και της τοπικής ΚΤ.
Ο καθένας εν ολίγοις κάμνει του τζεφαλιού του, ανάλογα πόσο ρίσκο θέλει να πάρει, πόσο κέρδος θέλει να δείχνει πόσους φόρους θέλει να πκιερώνει κλπ.
Μπάτε σίυλλοι αλέστε για το συγκεκριμένο κριτήριο.


Είναι ένα κριτήριο κατασκευασμένο - αλλά νόμος δεν είναι.
Δεν θα ήθελα να μπω στη συζήτηση ποιο είναι πιο καλό οι 3 ή οι 6 μήνες. (αν τζαι υποψιάζουμε ότι οι 6 μήνες εβοηθούσαν τους τόπακες τζογαδόρους να δείχνουν καλύττερα αποτελέσματα)
Τζίηνο που δεν καταλάβω είναι το εξής.
Με πιο σκεπτικό τούτος ο δανειστής έρκεται τζαι επιμένει στους 3 μήνες τη στιγμή που ξέρει ότι αν επιμένει σε τούτο το κριτήριο εννα πρέπει να μας δανείσει παραπάνω;
Θέλει να μας δανείσει παραπάνω ο εβλοημένος ;
Αφού όσα παραπάνω μας φεσώσουν τόσο λιοστέφκουν οι πιθανότητες τους να τα πιάσουν πίσω.
Ανάγκασ τες τράπεζες ρε κύριε να πληρούν το κριτήρο σε ένα ορίζοντα Χ χρόνων,  εν ανάγκη τωρά, για να φεσωθούμεν τζι άλλα δις ; Αφου το εβλοημένο το κριτήριο εμείς το κατασκευάζουμε.....
(με τελικά θκιεβάζουμεν ότι εσυμφωνήσε η κεντρική με την τροικα.... σε τι εσυμφωνήσαν ; !!!)



Το ίδιο ισχύει βεβαίως τζαι με το λόγο που οι 2 τράπεζες θέλουν τες λίρες.
Θέλουν τες γιατί δεν πληρούν ένα που τα κριτήρια.
Νομίζω λέγεται της κεφαλαιουχικής επάρκιας.
Εν τζαι χρωστούν σε κανένα τζαι πρέπει αμάν αμάν να του τα δώκουν, ούτε οι καταθέτες εν πόξω που τη τράπεζα τζαι θέλουν τες καταθέσεις τους.
Απλά δεν πληρούν ένα κριτήριο.
Φυσικά σε αντίθεση με το πρώτο - τούτο το κριτήριο της κεφαλαιουχικής επάρκιας εξέραν ότι έπρεπε να το πληρούν. τζαι εκάμαν τα μάτσιες.
Η τράπεζα αυτή τη στιγμή δεν καταρέει.
Αλλά άκουα τζαι σήμερα το πρωί ένα "καθηγητή οικονομικών" να επιμένει ότι πρέπει να πιάμεν τζίηνα τα λεφτά γιατί το όλο σύστημα βασίζεται στην "πίστη". (Σε ίντα θεό πιστεύφκουν ρε γαμώτο τούτοι οι άνθρωποι).
Όποταν αν εκατάλαβα καλά, τες λίρες θέλουν τες για να διατηρήσουν ένα κριτήριο, που αν το διατηρήσουν θα διασφαλίσει την "πίστη", τζαι άμαν πιστούν οι πιστοί τότε εν θα καταρεύσουμε.
Δεν παύει όμως να είναι ένα κριτήριο, που θα πληρωθεί με πραγματικά ρυάλια, που πραγματικούς ανθρώπους τζαι με πραγματική ανθρώπινη δυστηχία.
Άικε που, τα ρυάλια που θα πιάν δεν θα παν καν στη πραγματική οικονομία (όπως τζαι στη περίπτωση της ελλάδας), αλλά θα παν στους λοαρκασμούς των τραπεζών για να εκπληρούν τα κριτήρια.
Ε, αλλάξετε το κριτήριο. Πόσο δύσκολο ένι ;
Πκιον ξεκινούν.....
Μα αν αλλάξει το κριτήριο ,  θα ξεκινήσει η καταστροφή, αν χαλαρώσουν τα κριτήρια θα είναι σιειρότερα, αν τα χαλαρώσεις εν τζιαμέ που εννα χαθεί η πίστη...

Ε φκάρτε έξω τα αγιαστήρκα σας, τους παπάες σας, τα ιερά σας τζαι πείστε τους πιστούς σας. Ας έρτει η ΚΤ ή η ΕΚΤ να τους εγγυηθεί τζαι να δώκει την απαραίτητη πίστη που χρειάζεται. Να τους ρέξει τζαι ένα "μνημόνιο" που θα τους κόφκει τα κουμάρκα, τα μπονούς, θα τους αναγκάσει να πουλήσουν τζαι καμιά επιχείρηση που αποφέρει κέρδη (οπως θέλουν  να ιδιωτικοποιήσουν κερδοφόρους οργανισμούς), μέχρι να φτάσουννα πληρούν τα κριτήρια σε ένα προσυμφωνυμένο χρονικό διάστημα. Χωρίς να δανειστούν. Ας τους κάμουν μιαν επιμυκυνση κριτήριου, κάτω που τους όρους ενός μνημονίου, τζαι ας εγγυήθει την πίστη ο πάπας του συστήματος.

Αφού το κριτήριο είναι κατασκευασμένο που τον άνθρωπό , ο άνθρωπος το αλλάσει με τους όρους που θέλει.
Τζαι με ποιο επιχείρημα ;
Με το ίδιο που μας λεν οι ίδοι.
Άμαν ρωτούμε, γιατί να κρατικοποιηθούν/ κοινονικοποιηθούν τα χρέη μιας ιδιωτικής εταιρείας (στο κάτω κάτω άλλα ευαγγελίζεστε..... είναι ενάντια στη πίστη σας ρε παιδί μου);
Η απάντηση είναι:
Μα αν κατερέυσουν θα καταρέυεσει η οικονομία.
Τζαι όσο τζαι να είναι ενάντια στη πίστη μας - θα είναι χειρότερο για την οικονομία αν τις αφήσουμε να καταρέυσουν.
Ε, χαλαρώστε το κριτήριο, για τον ιδίο ακριβώς λόγο.
Είναι κατασκευασμένο το γέριμο, είναι αυθαίρετο.
Κάμετε μιαν ευαγγελική σύνοδο τζαι τροποποείστε το κανόνα.
Γ^$#^ω τη πίστη του γ@#%#ώ.... !!!!!

1 σχόλιο:

stelios papalangi είπε...

ή τωρά που το σκέφτουμε,
τα δις που θέλουν να μας δανείσουν μέσω του κράτους ας τα κάμουν αντίθετα κατάθεση στις τράπεζες.

Θα πιάνουν τζαι τοκό.
Θα διορθωθούν τζαι τα κριτήρια,
Θα εμπεδωθεί και η πίστη (θα είναι κάτι σαν θαύμα για τους πιστούς τους)
Τζαι ας τα τραβούν λία λία καθώς διορθώνουνται τα κριτήρια των τραπεζών.

γιατί όχι, δηλαδή ;