Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Η επέμβαση και τα φακελώμματα του Νταουνερ (update)

Η ανάρτηση αναβαθμίζεται, από ένα άρθρο γραμμένο σαφώς πιο σοβαρά από το δικό μου, προσθέτοντας περισσότερες σκοπίες από αυτές που αρχικά είχε (νομικές, διεθνολογικές κ.α.)


Παρανομίες στην υπόθεση Ντάουνερ


του Κώστα Μ. Κωνσταντίνου*(FOTO)

Η καταγγελία και συνεχιζόμενη συζήτηση για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις θέσεις των κομμάτων, εκκλησίας και αξιωματούχων από την ομάδα του Ειδικού Συμβούλου των Ηνωμένων Εθνών διεξάγεται με παραγνώριση βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου. Δεν θα ασχοληθώ στο άρθρο αυτό με το περιεχόμενο των περιληπτικών εκθέσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί, και που μπορεί να εμπεριέχουν ανακρίβειες ή υπεραπλουστεύσεις θέσεων και ιδεολογιών (και κατά συνέπεια κατανοητή η οποιαδήποτε κριτική επί του περιεχομένου αν πράγματι παραποιούν θέσεις ατόμων ή πολιτικών κομμάτων). Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει κάποια παρεξήγηση επί της αρχής.
Οι διεθνείς συμβάσεις που έχουμε υπογράψει και επικυρώσει, όπως η Σύμβαση της Βιέννης για Διπλωματικές Σχέσεις (1961), δίνουν το δικαίωμα σε διπλωματικές αποστολές οποιασδήποτε χώρας να συλλέγουν πληροφορίες «με όλα τα νόμιμα μέσα» και να ετοιμάζουν εκθέσεις για το τι συμβαίνει και φυσικά και για τις θέσεις πολιτικών παραγόντων μιας χώρας σε θέματα που τους ενδιαφέρουν. Στην περίπτωση των ΗΕ, η Σύμβαση για τα Προνόμια και Ασυλίες των Ηνωμένων Εθνών (1946) ακολουθεί την αρχή της αμοιβαιότητας και δίδει παρόμοια δικαιώματα σε απεσταλμένους των ΗΕ για την «ανεξάρτητη εκτέλεση» των καθηκόντων τους.
ΕπΆουδενί λόγω δεν θεωρείται η συλλογή πληροφοριών, η καταγραφή θέσεων και η ανάλυση αυτών των θέσεων ως «ανάμειξη στα εσωτερικά» ενός κράτους. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο ερμηνεύουν περιοριστικά και προβληματικά τους όρους εντολής του Ειδικού Συμβούλου των ΗΕ, δηλαδή ότι οι όροι εντολής δεν του παραχωρούν το δικαίωμα σύνταξης εσωτερικών ενημερωτικών εκθέσεων. Παρεμπιπτόντως, αυτό το δικαίωμα της εσωτερικής ενημέρωσης έχουν φυσικά και οι δικές μας διπλωματικές αποστολές και αν, για παράδειγμα, οι πρεσβείες μας δεν συλλέγουν και αναλύουν τέτοιες πληροφορίες για τις θέσεις πολιτικών παραγόντων σε σχέση με το Κυπριακό ή άλλα θέματα που μας ενδιαφέρουν, τότε δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Δεν διαφωνώ με τη θέση ότι ο Ειδικός Σύμβουλος των ΗΕ πρέπει να αντικατασταθεί αν από το ό,τι έχει διαρρεύσει κρίνει η κυβέρνηση ότι δεν είναι αντικειμενικός. Αλλά διαφωνώ κάθετα με τη θέση ότι η καταγραφή και αξιολόγηση των θέσεων πολιτικών παραγόντων που εμπλέκονται στο κυπριακό πρόβλημα είναι πέραν των όρων εντολής του και ότι εξαρχής τον καθιστούν αναξιόπιστο.
Οι καταγγέλλοντες την αρχή σύνταξης ενημερωτικών εκθέσεων καθορίζουν την πράξη από μόνη της ως την απαρχή κακόβουλης προσπάθειας επιβολής λύσης. Θα βρεθεί όμως «σωστή λύση» με την αναίρεση του δικαιώματος εσωτερικής ενημέρωσης του Ειδικού Συμβούλου για τις υπάρχουσες θέσεις και αντιθέσεις στην ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα; Γιατί δεν βλέπουμε την ενημέρωση ως μέσο αξιολόγησης του τι είναι πολιτικά εφικτό στην μια ή την άλλη πλευρά, ούτως ώστε να μπορεί ο Ειδικός Σύμβουλος ανεξάρτητα να κρίνει και «να βοηθήσει τις πλευρές στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων» όπως έχει εξουσιοδοτηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας;
Το τι δεν έχουν δικαίωμα να πράξουν οι διπλωματικές αποστολές είναι να συλλέξουν πληροφορίες με μη νόμιμα μέσα, π.χ. με υποκλοπές, και αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί στην περίπτωση της ομάδας των ΗΕ τότε πράγματι είναι υπόλογη και τίθεται θέμα αποπομπής του συγκεκριμένου διπλωμάτη ή και ολόκληρης της αποστολής. Μέχρι τώρα όμως δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο από τους καταγγέλλοντες. Όπως φαίνεται, οι περισσότερες, αν όχι όλες οι πληροφορίες και χαρακτηρισμοί που υπάρχουν στις διπλωματικές εκθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν παρθεί από τοπικές εφημερίδες και δελτία ειδήσεων.
Το τι είναι βέβαιο είναι ότι υποκλοπές έχουν γίνει στην αποστολή των ΗΕ από όπου οι πληροφορίες έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ. Αν κάποια πλευρά έχει καθαρά νομικά ερείσματα με βάση το διεθνές δίκαιο τότε αυτή είναι η διπλωματική αποστολή των ΗΕ. Το θέμα δεν είναι απλώς υποκλοπή προσωπικής αλληλογραφίας αλλά παραβίαση διεθνούς συνθήκης. Τα αρχεία διαπιστευμένων διπλωματών δεν μπορούν να εξεταστούν ή να παραβιασθούν, ούτε με παράνομα αλλά ούτε με νόμιμα μέσα (π.χ. με δικαστικό ένταλμα), γιατί θεωρούνται εξαρχής απαραβίαστα (inviolable). Με άλλα λόγια, δεν έχει το δικαίωμα να τα εξετάσει η αστυνομία ούτε σε περίπτωση διερεύνησης εγκλήματος, εκτός και αν ο αρχηγός της αποστολής δώσει την συγκατάθεσή του.
Θα μπορούσαν δηλαδή τα ΗΕ να απαιτήσουν πλήρη διερεύνηση της υποκλοπής των ηλεκτρονικών τους αρχείων και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Ακόμη, επειδή έμμεσα ή άμεσα τίθεται από κόμματα της συγκυβέρνησης θέμα εφαρμογής και ερμηνείας της Σύμβασης για τα Προνόμια και Ασυλίες των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσαν τα ΗΕ, αν ήθελαν, να κάνουν χρήση του 'Αρθρου 8 της εν λόγω Σύμβασης, δηλαδή να θέσουν το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τη δικαιοδοσία του οποίου έχουμε ήδη αποδεχθεί με την εισδοχή μας στη Σύμβαση.
Αν αυτό γίνει, είτε η Κυπριακή Δημοκρατία θα βρεθεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου με ελλιπή νομικά επιχειρήματα είτε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να διαχωρίσει τη θέση της από τα συγκυβερνώντα κόμματα και να επιβεβαιώσει τα δικαιώματα της αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο.
Αυτό μπορεί να μην αρέσει, και πέραν του συγκεκριμένου ζητήματος υπάρχουν και καλοί λόγοι και βιβλιογραφία για την ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών σε θέματα διπλωματικής ασυλίας. Αλλά το θέμα είναι ότι ο νόμος ως έχει δεν είναι με το μέρος όσων καταγγέλλουν την «παρανομία» της ομάδας των ΗΕ και ζητούν την αποπομπή της με μόνο γνώμονα τη σύνταξη εσωτερικών εκθέσεων για τις θέσεις πολιτικών παραγόντων. Αυτό το υποδεικνύω ?και θέλω να το ξεκαθαρίσω- όχι για να αναιρέσω το δικαίωμα δημοσιοποίησης πληροφοριών που έχουν ήδη διαρρεύσει ή και κριτικής για τις ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου και της ομάδας του η οποία στο βαθμό που είναι σοβαρή και εμπεριστατωμένη είναι θεμιτή. Το κάνω για να υπογραμμίσω το παράδοξο ότι ενώ αιτούμαστε τη λύση του Κυπριακού στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, κάποιοι ξεχνούν ή παραποιούν κανόνες και δεν αποδέχονται τα απλά συμβατικά δικαιώματα της διπλωματικής αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο. Όσο και αν φωνάζουμε, όσο κι αν πολιτικολογούμε, δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε αυτά τα δικαιώματα από αυτήν ή την επόμενη διπλωματική αποστολή των ΗΕ, εκτός και εάν ως κράτος αποκηρύξουμε τις πιο πάνω διεθνείς συμβάσεις, ενέργεια η οποία στην πράξη σημαίνει αποχώρηση από τη διεθνή κοινότητα.

*Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας



Κωδικός άρθρου: 901863

ΠΟΛΙΤΗΣ - 11/10/2009, Σελίδα: 13


..............................


Τελικά εβάλαν σκοπό να μας γυρίσουν το νου μας ανάποδα.


Τι σκατά πα να πει «επέμβαση» ;


Δεν ξέρω τι κάμνει τζαι τι δεν κάμνει ο Ντάουνερ, αν εν καλός αν μεν ένι. Μπορεί να εν τζαι καρακιόζης.


Το σκηνικό των τελευταίων ημερών πάντως, μυρίζει αφόρητα φιάσκο και περιρρέουσα, δυστηχώς με τη συμβολή ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και προεδρικού.


Τι έκαμεν ο νταουνερ;


Έγραψεν (ζίηνος ή η βοηθός του), ένα μειλ με τις ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ του για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα που είναι απεσταλμένος. εκλέψαν του το, τζαι άμαν εθκιεβάσαν τι έγραφε, εβάλαν τες φουσταννέλες τζαι αρκέψαν.....


Δικά μου σχόλια για το νέο θέατρο του παραλόγου


1. Χαρά στο πράμα που έκαμεν !!!!


Τζαι οι δικές μας οι πρεσβείες στο εξωτερικό έτσι κάμνουν. Ούλλες οι πρεσβείες του κόσμου έτσι κάμνουν. Κάθουνται κάθε μέρα το πρωί, θκιεβάζουν τες εφημερίδες τζαι στέλλουν στο κέντρο επισκόπιση τύπου : η τάδε εφημερίδα έγραψεν έτσι για τη κύπρο ή τάδε έτσι για τη Τουρκία. Ενίοτε, οι πρεσβείες ετοιμάζουν και εκθέσεις προς το υπεξ, τζαι γράφουν τες ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ τους. Οι χριστιανοδημοκράτες εν εναντίων μιας ολοκληρωμένης ένταξης της τουρκίας, οι σοσιαλιστές εν υπερ, τζαι οι πράσινοι εν φιλότουρκοι.... Τούτον ΔΕΝ είναι παρέμβαση. Είναι εκτίμηση. Αν γράψει π.χ. η πρεσβεία μας στην αγγλία ότι οι συντηρητικοί είναι εναντίων μας πάνα πει ότι κάμνει παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας ; !!!


2. Κάτι που υπάρχει σε ΥΠΟΚΛΟΠΗ ηλεκτρονικού ταχυδρομίου συνιστά παρέμβαση ; !!!!

Αρκέψαν πιον τζαι χάνουν οι λέξεις το νόημα τους. Η ελληναράδες πρέπει να ξαναγνωρίσουν την ελληνική. Εν μαιλ που έγραψεν, τζαι εκλέψαν του το!


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ , εν έγραφεν στο τύπο: εσείς ο άλφα, ο βήτα, ο γάμα είσατεν απορριπτικοί τζαι φέρτε τα μίλια σας ιδαλλιώς εννά σας κάμω έτσι τζι άλλωσπως


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΤΑΝ για παράδειγμα, όταν επιάσαν οι αμερικάνοι τον χριστόφια τζαι είπαν του αν μεν πεις ναι, εννά πέσουν πάνω σου τούβλα να σε τσιλλίσουν. Τούτον εν παρέμβαση.


Το να υποκλέπτεις ένα μαιλ που ήταν να στείλεί (ή έστειλε) ο νταουνερ στα ηνωμένα έθνη ή στη κάφκα του, τζαι δημοσιεφκεις το, δεν συνιστά παρέμβαση. Μπορείς να πεις: διαφωνώ με τις απόψεις του, να πεις ότι επαραπληροφορήθηκε, ότι δεν μας εκατάλαβε, έστω – ότι δεν είναι αντικειμενικός (χα!!), αλλά το να το πεις παρέμβαση δεν μπορείς. Έκλεψες του τα λαομένα, εν τζαι έστειλε σου το!!


3. Εφαηθήκαν ότι υπερβαίνει τους όρους εντολής του.


Τζαι ποιός σας είπεν ρε, ότι τζίηνος που τον πκιερώνει δεν του είπεν : στείλμου τες εκτιμήσεις σου ; Εϊναι κάτι απόλυτο φυσιολογικό να κάμει ένας απεσταλμένος του γαμα γαμα του ΟΗΕ. Αφού εν τζίηνος που τον έπεψεν! Εν τζίηνος που εννα ενημερώσει τον ΓΓ!! Καλά, εν τζαι λαλώ εμείς θα εθέλαμεν να ενημερώνετουν που τα αντικειμενικά μας κανάλια τζαι τες αντικειμενικές μας εφημερίδες – αλλά χάτε, ο κόσμος έξω που τούντο χωρκό δουλέφκει νάκων άλλοσπως.


Θα του πει ο μουν, ρε ίντα που γίνεται τζικάτω ; τζαι θα του γράψει τζαι τούτος ένα γράμμα τζαι θα του πει: ο χριστόφκιας με τον ταλάτ συμφωνούν τζαμέ τζαι διαφωνούν ποτζίη. Όπως εκατάλαβα οι δυνάμεις της λύσης ποδά εν τούτες τζαι ποτζίοι εν τούτες.


4. Ακόμα τζαι αν αφήκουμεν το αν έπρεπεν ο νταουνερ να γράψει τζίηνα που έγραψεν , τζαι πιάμεν την ουσία, είχεν άδικο ;


γιατί έχει κανένα που εν ιξέρει ποιοι εν υπερ τζαι ποιοί εν εναντίων της λύσης ; Εν το ξέρουμεν ποια κόμματα τζαι ποιος προκαθήμενος της εκκλησιάς δεν θέλει λύση ;


Καρτερούμεν το νταουνερ να μας το πει ;


Θκυο πράματα μπορείς να του καταλογήσεις του αλεξάντρου.


Πρώτον: Ανακάλυψες τη τασσιηνόπιττα

Δεύτερον: Γιε μου, μεν είσαι φτανός! Πάεις στο ελληνοκυπριακό χίλτον τζαι γράφεις ε-μειλ ; Εν ιξέρεις ότι μπορούν να σου το κλέψουν ; βάρτο γιε μου με σε διπλωματικό φάκελο, με την εσωτερική αλληλογραφία του ΟΗΕ.


5. Δεν θέλουμε λύση τζαι πυροβολούμεν τον απεσταλμένο του ΟΗΕ.


Με εξαίρεση ίσως το πλάζα πριν 1000 χρόνια (ο οποιός έγραψεν μιαν έκθεση που μας εσύφερε..... έγραψεν τζαι άλλα, αλλά κάμνουμεν πως εν τα θωρούμεν) ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΝΑΣ απεσταλμένος του ΟΗΕ που να μεν τον ελειδωρήσαμεν τζαι να μεν του είπαμεν τζαι που τζαμέ που εμπήκε τζαι που τζαμέ που εφκήκε. Και το χειρότερο, τωρά συμμετεχουν (σε πιο ήπιους ρυθμούς) τζαι ο συναγερμός τζαι το ακελ.


Εν δυνατόν να μεν ήταν ένας αντικειμενικός ;


Εν δυνατόν να μεν έχει ΕΝΑΝ ΕΥΛΟΗΜΕΝΟ απεσταλμένο του ΟΗΕ, που να ξέρει τες αρχές και αξίες και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, όπως τα ξέρουμεν εμείς ; ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ;


Εγώ θα επρότεινα στο γαμα γαμα να πέψει απεσταλμένο κανένα δημοσιογράφο του αντενα ή του φιλελευθερου, που είναι τζαι αντικειμενικοί τζαι ξέρουν τι εννοούν τα ψηφίσματα τους, αφού τζίηνοι δεν ξορτώνουν να βρουν έναν! Μόνον έτσι αν θα βρεθεί κάποιος που να μας κάμνει


6. Μες σε τζίηνα τα έγραφα που υποκλέψαν μόνο τες εκ δυνάμεις που εν ενάντια στη λύση έγραφεν ο νταουνερ, όξα έγραφεν τζαι τες τουρκοκυπριακές, τζαι ‘εξιχάσαν’ (εν εσύφερε) να μας τες πουν ;


7. Αφού τα υπεκλέψετε που τα υπεκλέψετε, κάμνετε το κόπο να τα βάλετε κάπου αυτούσια ;


Ξέρετε, μετά τη περιρρέουσα Α, εν τζαι πολλοέχω εμπιστοσύνη στους δημοσιογράφους, ούτε στες μεταφράσεις τους, ούτε στη παρουσιάση με μορφή "τσιτάτου" εγγράφων.


βάλτε το κάπου ολόκληρο τζαι αν γίνεται αφήστε στην αγγλική.


Τουλάχιστο να ξέρουμε τι ακριβώς είπεν, γιατί εσάς τους δημοσιογράφους εμπιστοσύνη εν τζαι έχουμεν σας.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (για ακόμα μια φορά)


Πυροβολούν τη διαδικασία με όποιον τρόπο μπορούν, τζαι δυστηχώς ο πρόεδρος παίζει το παιχνίδι τους. Εν ιξέρω, νομίζει ότι εν καλύτερα να τους αππώνει / να τους περιπέζει λίον παίζοντας με τες εθνικιστικές τους φανφάρες ; Κουβαλά τη ψευδαίσθηση ότι στο τέλος εννά τον ακολουθήσουν ; Ωσπου δεν τους εναντιώνεται εννά τους αφήκει ξαπώλητους να δημιουργήσουν τόσον αρνητικό κλίμα που στο τέλος δεν θα μπορεί να το αντιστρέψει.

6 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Θα συμφωνήσω με το μεγαλύτερο μέρος της ανάρτησης.

Πραγματικά ζούμε ένα θέατρο του παράλογου.
Ο κάθε διπλωμάτης, ο κάθε απεσταλμένος μιας χώρας ή ενός οργανισμού στέλλουν αναφορές στις διευθύνσεις τους με το τι συμβαίνει στην κάθε χώρα.

Εγώ δεν βλέπω κάτι το μεμπτό, ούτε θεωρώ ότι ο Ντάουνερ έκανε κάτι το μεμπτό.

Εκείνο που ενόχλησε είναι ότι καταγράφει κάποια πράγματα με το όνομα τους.
Γι αυτό του επιτέθηκαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Θεωρώ λάθος τις δηλώσεις του Αντρου Κυπριανού που στην ουσία ταυτίστηκε με τους φωνασκούντες.

Από την άλλη θα πρέπει και ο Ντάουνερ να είναι πιο προσεκτικός σε ότι λέει και ότι γράφει. Τουλάχιστον να μη δίνει αφορμές.

Έχεις επίσης δίκαιο ότι σχεδόν όλους τους απεσταλμένους του ΟΗΕ τους βγάλαμε πράκτορες των τούρκων και τους ξαποστείλαμε.

Αλλά να θυμίσω και τον Φερχόιγκεν του οποίου παρολίγο να του έκαναν κάποιοι και εικόνισμα μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος.
Από την επομένη τον στείλαμε πιο πέρα και από την κόλαση…

Τόση σοβαρότητα…

Λεμέσια είπε...

Όπως τα γράφεις ακριβώς...

Στο τέλος θα μας τρελάνουν...

Μία κρίση με τους μεσολαβητές του ΟΗΕ, θα ήταν ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή. Δεν καταλαβαίνω, γιατί δε βάζει κανείς φρένο σε αυτό το τσίρκο που παρακολουθούμε. Εκτός, εκτός...αν αποφάσισαν να αφήσουν τον καημένο τον Ντάουνερ να δέχεται τα πυρά των απορριπτικών, για να έχουν οι ίδιοι την ησυχία τους. Αυτό είναι άδικο...
Επιπλέον, δηλητηριάζεται το κλίμα και υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη του κόσμου (όση έμεινε, δηλαδή...) για τη διαδικασία των συνομιλιών.
Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πω...
Είναι πέρα από λυπηρό...

Anef_Oriwn είπε...

Stelio,
Shερετώ ΣΕ!
Και εν συντομία [αν τα καταφέρω τελικά] μερικά σχόλια:

1. Δεν ξέρω πως κάποιοι τα καταφέρνουν τζιαι υποκλέπτουν emails [αν είναι τόσο εύκολο, τότε εν σί(γ)ουρο ότι εν να μας πιάσουν στα πράσα], αλλά τούτο δεν αποτελεί παρέμβαση ή επέμβαση [σε προσωπικά δεδομένα], αφού ένα email είναι κάτι το πολύ προσωπικό; Ή μήπως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
2. Επειδή το ζήτημα της υποκλοπής [πως έγινε;] με προβληματίζει κατέληξα στα εξής πιθανά σενάρια:
i. Η κορούδα, που ήταν/είναι βοηθός του κυρίου Ντάουνερ, πρέπει να τα ‘χει φτιάξει ερωτικά, δηλ. να είναι γκόμενα [sic girlfriend] κάποιου διχοτομιστή ΔΗΚΟϊκού ή άλλου ελληναρά [φέρ’ ειπείν να πούμε κανενός Κοπελιού απ’ εκείνα της Ποπάρας, (της Επιτροπάρας), όπως τους λαλεί τζι’ ο Mouflonas] ... Και πιθανόν σε στιγμές έκστασης, πόθου και πάθους να έχει προβεί σε αποκάλυψη των προσωπικών emails του κυρίου Downer [πέραν από τυχόν άλλες αποκαλύψεις] ...
ii. Ο ίδιος ο Downer να ‘χει σκοπίμως αφήσει να διαρρεύσουν [μέσω emails] οι προσωπικές του απόψεις για να μελετήσει αντιδράσεις [και να καθορίσει τις επόμενες του κινήσεις] ή εβαρέθηκεν [ΜΑΣ] τζιαι θέλει να του δώσουμε την ευκαιρία να την κάνει [αντι να φύ(γ)ει μόνος του]. Εκτός πάλι κι αν τον συμβούλεψε ο συντεχνιακός του ότι μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να κερδίσει επίδομα ανθυγιεινής εργασίας!
iii. Ο Downer λειτουργεί προβοκατόρικα. Δηλ. να είναι “πράκτορας” [όχι των τούρκων αλλά] των διχοτομιστών και με τις ενέργειες του [τις αφελείς όπως τις χαρακτήρισε ο Αναστασιάδης] ή/και τις σκόπιμες [από μέρους του ή τη βοηθό του] διαρροές, διαρρεύσεις και ρεύσεις, να θέλει να χύσει νερό στο μύλο των πάσης φύσεως απορριπτικών κι αντιδραστικών. Όπως λαλεί τζι’ ο Blogοδεσπότης Stelios [στο «ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ» του] στο τέλος του κειμένου της ανάρτησης του, όλ’ αυτά αποτελούν κι έναν τρόπο που οι εθνικιστές φανφαρολόγοι πυροβολούν τη διαδικασία των συνομιλιών και την πιθανότητα για εξεύρεση λύσης!
iv. Ο Downer έπεσε θύμα συνομωσίας! Να έγραφε στο προσωπικό του email-ικό ημερολόγιο [ο Stelios μάλιστα έχει πληροφορίες ότι το ‘γραφε στο Hilton] και λόγω των συνομοσιολογικών μας [των ελληνοκυπρίων] εμμονών και συνδρόμων [“όλοι οι ξένοι μας επιβουλεύονται”], κάποιοι να τον παρακολουθούσαν τζιαι να του υπέκλεψαν και το ημερολόγιο. Μα καλά σιόρ, αν εμέναν μου αρέσκει [και γουστάρω] την άλαλη [και άφωνη] μεν, πλην ωραιοτάτη Υφυπουργό Πολιτισμού της νέας ΠΑΣΟΚικής Κυβέρνησης, την Αγγελική [και μέχρι προ τίνος Άντζελα] Γκερέκου, πρέπει να το γράψω κιόλας σε φιλαράκια και να τους το στείλω με emails; Κι αν υποκλαπούν τα emails και τα διαβάσει και η σύζυγος λέτε “να γίνουμε του Downer”;

Τέλος πάντων ...
“Όποιος εν θέλει να πά(ει) στον μύλο, πέντε μέρες κοshινίζει [τούτο ισχύει για όσους εν θέλουν λύση Ομοσπονδίας κι αντι να τον πουν ξεκάθαρα, βρίσκουν χίλιες άλλες προφάσεις], τζι’ “όποιος νεκατωνεται με τα π[ίτερα, τρων τον οι όρνιχες” [για τον Downer] …

Σημείωση:
Το ζήτημα είναι πιο πλατύ και σίγουρα και πιο περίπλοκο και σοβαρό και σε εξάρτηση με ένα σωρό άλλα θέματα ... Είναι αλληλένδετο και με την παγκοσμιοποίηση και με τη σημερινή παντοδυναμία των αμερικανών και του έλεγχου που εξασκούν στα Ηνωμένα Έθνη ...

Anef_Oriwn
Παρασκευή 9/10/2009 – 00:20 μ.μ.

kyriakos είπε...

Να είσαι σίγουρος φίλε 100% ότι εν μαλακίες ούλλα. Μια ακόμη καλοστημένη περιρρέουσα μπούρδας και μαλακίας ένα μαξιλάρι που άνοιξε πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια και αν μπορείς μάζεψε εσύ τα πούπουλα μετά..

..που θα καηλήσουν να φκάλουν τα αυτούσια email πε τους καλημέρα τουλάχιστο..

kyriakos είπε...

Λεμεσιά μου..

Μια κρίση με τους μεσολαβητές αυτή τη στιγμή θα ήταν ότι χειρότερο;;

όχι αν είσαι φαν του σχεδίου Β...
όπως λέμε Τομμυς β..

Πρέπει να είναι κυριολεκτικά βλάκας κάποιος για να μην δει ότι κάνουν κυριολεκτικά ότι περνά απο το χέρι τους για να καταρρεύσουν οι συνομιλίες.

Μην εκπλαγείς αν ο χριστόφιας βρει το θάρρος να προχωρήσει να έχουμε ... πολύ χειρότερα.

stelios papalangi είπε...

@ μιχάλης

συμφωνούμε... αν και δεν κατάλαβα τι αφορμές δίνει ο νταουνερ.

@λεμέσια

βεβαίως δεν είναι καλό.
γιατί αντίθετα με το τι πιστέφκουμεν εμείς, ο λοός τους στο εξωτερικό μετρά.

π.χ. σκέφτου να τον ασιχιτρίσουμε κακήν κακώς, τζαι να γράψει τζίηνος μια περιποιημένη έκθεση για τη στάση μας.

ε ύστερα, προσπάθα να πείσεις την Ευρωπη ότι η τουρκία βάλλει προσκόμματα στη διαδικασία. Εννά την πείσεις καλά.

εκτός τούτου, παρανομούμεν όπως φαίνεται στο σημερινό update.

@ ανευ

αυτό που έχω να πω είναι ότι χρειάζεται μια ενδελεχή και σοβαρή μελέτη, από μια ερευνετική επιτροπή η οποία θα έχει ως στόχο την άμεση διιαρεύνηση των προαναφερθέντων σεναρίων, και ευθήνη εκπόνισης πορίσματος και διευκρίνησης τελικά του σεναρίου που κρίνεται ως ορθόν.

μετά μπορεί να αναλάβει η αστυνομία ή η γενική εισαγγελλία, και το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.


@ κυριάκος

έτσι, έτσι