Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γιατί ο ιδιωτικός τομέας ξέρει και μπορεί καλύτερα

Τι ποιό τρανό παράδειγμα από τον αχάπαρο τον πρώην πρόεδρο - ο οποίος επίστεφκεν ότι η κρίση θα μας αφήκει αλώβητους, τζαι εσυνέχιζεν να μοιράζει τσιεκούθκια ασύστολα - αυξάνοντας τα ελλείματα (αν και μετά που τόσα χρόνια που ακούμε τούτη την παπαρία δεν εβρέθην ένας καραγκιόζης να μας πει, πόσον αυξηθήκαν τα επιδόματα λόγω της κρίσης τζαι ποιό ποσοστό που τζίηνη την αύξηση οφείλεται στες αυξήσεις του χριστόφια.... )

Τέλος πάντων, σημασία έσσιει ότι ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί.
Εϊναι της πάσης γνωστόν.
Πόσο μάλλον άμαν του λάχει να τον διοικεί τζαι ένας με τέθκοιες ιδεολογικές αγκυλώσεις...
Εξάλου είναι τζαι η δημοκρατία προβληματική και επιρεάζει την ομαλή λειτουργεία της αγοράς. Ο χριστόφιας θέλει ψήφους, για να τους πιάσει δια τσεκούθκια τζαι παττίζουμεν. Ενεν για αυτό που οι σοφοί είπαν μας προχτές ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα σταματήσουν και τις κομματικές παρεμβάσεις. Είναι καιρός επιτέλους να μπουν οι προτεραιότητες μας στη σωστή σειρά... Πρώτα πρέπει να λειτουργεί η αγορά. τζαι μετά η δημοκρατία.

Ενώ, ο ιδιώτης, επειδή έχει το σωστό κίνητρο (τα ρυάλια), δεν παθαίνει έτσι κλάππες. Γι αυτό και το μανατζμεντ των εταιρειών είναι πάντα καλύττερο που τζίηνα του δημοσίου. Έχει κίνητρο, τζαι επειδή το έσσιει θα πάρει τις σωστές και ορθολογικές αποφάσεις.

Όι σαν τον αλλο!!! Παντού είσσιεν κρίση, τζαι τούτος ανόμιζεν ότι εν θα μας πιάσει. Τζαι εσυνέχιζεν τζαι εδανείζετουν/
Ενώ, αν εδιούσαμεν τη δημόσια διοικηση σε ένα μάνταζερ (με τα απαραίτητα μπόνους), θα τα εγλυτώναμεν. Γιατί, τα ρυάλια είναι πιο σωστό κίνητρο από το φόβο του πολιτικού κόστους. Τζαι ο μάνατζερ ακριβώς επείδη θα είσσιεν τζαι το κίνητρο , αφού η κωλοσυρμαθκιά της κουφής εφαίνετουν, δεν επολύνισκεν τον δανεισμό, σε περιόδο κρίσης.

Του το ελαλούσαν του αχάπαρου, τα κανάλια, η αντιπολίτευση, οι εφημερίδες, οι διάφοροι σοφοί τζαι εμπειρογνώμονες  - εκπροσώποι όλοι του κεφαλαίου - τζαι τούτος το φκιολίν του. Η κρίση έρκετουν τζαι τούτος εδανείζετουν !!
Τέθκιαν δημοσιουπαλληλική νοοτροπία δεν είδα ποττέ μου.

Ενώ ο ιδιώτης ξέρει καλύττερα.

Όπως μας ενημερώνει εξ άλλου σήμερα η εφημερίδα του νεοφιλελευθερισμού σε πρωτοσέλιδομε τίτλο " Ποιοί ξετίναξαν την τράπεζα κύπρου"

"ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ επιχειρηματίες εμφανίζονται υπερδανεισμένοι"
"Τα προηγούμενα συμβούλια της τράπεζας , όπως εμφαίνεται, συμπεριφέρονταν εντελώς επιπόλαια με τα χρήματα των καταθετών, προσφέροντας προβληματικά δάνεια τα οποία με βάση των ιστορικών των επιχηρήσεων έπρεπεν να είχαν διακοπεί τουλάχιστον από το 2009" (περίπου δήλαδή την περίοδο της ελλείστου μνήμης δήλωσης "η κρίση θα μας αφήσει αλώβτους")
Τα ονόματα στο αντίστοιχο άρθρο

Όμως τουλάχιστον  (καθώς προείπαμεν),  όπως λεν και οι σοφοί - στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις (οι οποίες ως γνωστόν προκαλούν στρεβλώσεις)
Το επιβεβαιώνει εξ άλλου και το άρθρο
" Η μερίδα αυτή (των παττισμένων επιχειρηματιών) επιχειρεί να αντιδράσει πολιτικά χρησιμοποιώντας είτε το προεδρικό είτε τα κόμματα με τις πρώτες βολές ενάντιον του εκτελεστικού διευθυντή της τράπεζας Κύπρου και του δ.σ. να είναι ορατές" (Τωρά να δεις που θα αθυμηθούν αφού τον εδιορίσαν ότι εν καζινο μπανκερ)

.........


\Εν ολίγοις, είναι οφθαλομφανές.
Έναν μανατζερ στο προεδρικό.
Σίουρη κούρσα.
Αφού ο ιδιώτης ξέρει καλύττερα.....
Το αποδυκνύει εξ άλλου η πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: