Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Βρε πως (δεν) αλλάζουν οι καιροί...

Ή γιατί ποτέ τούτος ο τόπος δεν θα πάει μπροστά....

Το σάββατο επήαμεν στο παππού για να κάμουμε μια γενική εκκαθάριση.... ένα σωρό πατσαρίτζια πεταμένα ποτζίη ποδά.... Μεταξύ άλλων ήβραμεν και μια χαραυγή ημερομηνίας 9 δεκεμβρίου 1995.... (Δεν το πιστεφκω ακόμα ότι από το 1995 επεράσαν σχεδόν 20 χρόνια !!!).

Το πρωτοσέλιδο έχει πηχαίο τίτλο
Τα εντονα γράμματα είναι του άρθρου. Τα κόκκινα είναι δικά μου...


ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΥΠΗΟΧΩΡΗΣΕΩΝ
Ντεκτάς: Στις άτυπες συναντήσει ο Κληρίδης δέχθηκε τ/κ κυριαρχία, ισότητα (!!! η ισότης αποτελούσε υποχώρησις; !!!) και εκ περιτροπής προεδρία

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Συνεχίζοντας τον κατήφορο υποχωρήσεων ο Πρόεδρος Κληρίδης παραχωρεί τώρα βέτο στο κατοχικό καθεστώς για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ένωση νοθεύοντας ουσιαστικά τα κυριαρχικα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η νέα θέση του κ. Κληρίδη με την οποία παρουσιάστηκε να αποδέχεται τώρα ξεχωριστά δημοψηφίσματα για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ανυσηχίες. Το ΑΚΕΛ σε χθεσινή ανακοίνωση του τονίζει ότι "η θέση αυτή του Προέδρου παραχωρεί βέτο στην τουρκοκυπριακή πλευρά (όπως και έγινε... εξού και δεν εμπήκαμεν στην ΕΕ....) και μετατρέπει το ζήτημα από θέμα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ευρωπαικής Ένωσης σε διακοινοτικό (πως τους το λεν σήμερα;... Μετάτρεψαν ένα θέμα εισβολής και κατοχής σε θέμα δικοινοτικό...). Αν διεξαχθεί τέτοιο δημοψήφισμα τώρα και η τουρκοκυπριακή πλευρά απορρίψη την ένταξη, ασφαλώς θα δωθεί αφορμή για τερματισμό της ενταξιακής πορείας" (πόσες μπούρδες εκαταφέραν πολιτικοί τζαι δημοσιογράφοι να αναδείξουν ως "θέματα" στο κυπριακό - είναι για να κλαίεις). Το ΑΚΕΛ επικρίνει έντονα τον Πρόεδρο Κληρίδη για το ότι συζητά εκ περιτροπής προεδρία αν οι εκλογικοί κατάλογοι θα είναι ενιαίοι. Οι ομόφωνες ελληνοκυπριακής προτάσεις του 1989, υποδυκνύει το ΑΚΕΛ προνοούν μεν για ενιαίους καταλόγους, όχι όμως για εκ περιτροπής προεδρία (άκου πράματα !!!). Η τακτική του Προέδρου καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ να δρα ερήμην του Εθνικού Συμβουλίου και να προβάλει δημοσίως θέσεις που σημειόνονται από το διεθνή παράγοντα και ξεφεύγουν από τα πλαίσια των ομόφωνων ελληνοκυπριακών θέσεων δεν συμβάλει στην ενότητα και οδηγεί το κυπριακό σε ολισθηρά μονοπάτια (δεν έσσιει ούτε ένα πρόεδρο τελικά που να εσύμβαλε στην "ενότητα", που να σέβεται το μαυρογέρημο το εθνικό συμβούλιο).

Ακόμα ένα βήμα οδυνηρού κατήφορου χαρακτήρισε η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωηση της την θέση Κληρίδη για ξεχωριστά δημοψηφίσματα. Ακσεί ακόμα έντονη κριτική στον Πρόεδρο για τον παραγκωνισμό των ομόφωνων αποφάσεων του εθνικού συμβουλίου (Σταθερές αξίες....).

Στο μεταξέ χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κασουλίδης είπε ότι η αναφορά του Προέδρου Κληρίδη σε δημοψηφίσματα και όχι δημοψήφισμα οφείλεται σε γλωσικό λάθος. Την δε θέση του κ. Κληρίδη για άμεση διαξεγωγή δημοψηφίσματος λέγοντας ότι ο "Πρόεδρος ακείνο που ήθελε να τονίσει είναι την ανάγκη να τοποθετηθεί επί του θέματος τη τουρκοκυπριακή πλευρά τώρα που συζητάμε λύση του κυπριακού".

Στα κατεχόμενα ο Ντεκτάς σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια των άτυπων συνομιλιω΄ν τον οκτώβριο του 1994 ο Κληρίδης είπε ότι "αν δεχόμασταν ένταξη στην Ε.Ε. ως ομοσπονδία, θα δεχόταν την κυριαρχία, την ισότητα και την εκ περιτροπής προεδρία. Όμως δεν τα ανακοίνωσε, δεν τα ανέφερε ούτε στο εθνικό συμβούλιο". Όταν, συνέχισε ο Ντεκτάς, αυτή τη φορά αναπτύξαμε όλα αυτά στον Μπίτι αυτός είπε : "Ο κληρίδης είναι έτοιμος να δεχθεί την κυριαρχία, την ισότητα σας. Δέχεται τη συνέχιση των συνομιλιών και την εγκαθίδρυση της ομοσπονδίας, για να μπορέσετα να ενταχθείτε στην Ε.Ε. Εξάλλου εσείς θα δεχθείτε την ομοσπονδία , αν σχηματιστεί με το τρόπο που θέλετε. Δεν πρόκειται να χάσετε τίποτε. έναντι όμως τούτου θα γίνου ν δεκτά ορισμένα πράγματα στα οποία επιμένετε, όπως είναι η κυριαρχία, η ισότητα και το νόημα της, όπως είναι η εκ περιτροπής προεδρία."


 

Υποχωρήσεις Χριστόφια

του Λάζαρου Μαύρου
02/06/2008

Ο Σ Ο Ι ΕΠΕΚΡΙΝΑΝ τον κ. Χριστόφια για τις υποχωρήσεις (τζαι τούτος τελικά...) που τεκμαίρονται στην Κοινή Δήλωσή του με τον Ταλάτ, της 23 Μαΐου ε.έ., θα πρέπει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, να αισθάνονται επιβεβαίωση της ορθότητας των επικρίσεών τους: - Όχι μόνο από τη σπουδή με την οποία χαιρέτισαν, αυθημερόν, την Κοινή Δήλωση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ κι ο βρετανικός Φόρεϊν Όφις, (άσιλα τούτη με του αμερικάνους εν πεμπάμενη..... άμαν χαιρετίσουν οι αμερικάνοι πά να πει ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους.... ή όχι ; ....)- Όχι μόνο επειδή ο Τούρκος υπ.Εξ. κ. Μπαμπατζάν περιφέρει διεθνώς, ως τροπαιούχος, την Κοινή Δήλωση Χριστόφια - Ταλάτ, επιμένοντας ότι συνάδει με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, (πως το λέει το προηγούμενο άρθρο....σύμφωνα με τι δήλωσε ο ντεκτάς...) - Όχι μόνο από όσα θριαμβευτικά δηλώνει έκτοτε ο κ. Ταλάτ κι ο εκπρόσωπος αυτού κ. Ερτζακιτσά, - Α Λ Λ Α και εξ αντιδιαστολής: Από όσα ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ και όσα «μάσησαν» οι κατ’ εξοχήν πρώτιστοι υποστηρικτές του κ. Χριστόφια, συν-ηγέτες του ΑΚΕΛ, κ.κ. Ν. Κατσουρίδης και Α. Κυπριανού. Για τον «συνεταιρισμό των δύο συνιστώντων στέιτς»,(άλλη παπαριά τούτη που επήε για μήνες....) που προσέφερε με την Κοινή Δήλωση στους Τούρκους (Άγκυρας & Ταλάτ) ο κ. Χριστόφιας. Ο κ. Κατσουρίδης δημοσίευσε χθες και στη «Σημερινή» το άρθρο «Πυξίδα μας η δίκαιη λύση». Ο κ. Κυπριανού έδωσε χθες, επίσης στη «Σ», συνέντευξη. Ο πρώτος αλλοίωσε τον «συνεταιρισμό των δύο συνιστώντων στέιτς», παραπλανητικά βαφτίζοντάς τον ως «συνεταιρισμό δύο… κοινοτήτων»(!) (γλωσιικό λάθος αλλώπος)Ο δεύτερος στενάζει κι οδύρεται «αν δεν τα ονομάσουμε συνιστώντα κράτη ή πολιτείες, πώς διαφορετικά θα τα ονομάσουμε;»(!) Και - βεβαίως - βεβαιώνει ότι «δεν θα πετάξουμε… ολόκληρο το Σχ.Ανάν»(!!!) Η Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α του Κυπριακού, μετά το τουρκοφόρο πραξικόπημα και την εισβολή του Αττίλα του 1974, είναι μια ιστορία: (α) Του διαχρονικού επιτεύγματος της Τουρκίας, ΗΠΑ, Βρετανίας να κρατάνε αιχμάλωτη την Κυπριακή Δημοκρατία στις «διακοινοτικές συνομιλίες εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης» (έτσι έτσι) και (β) Των διαδοχικών υποχωρήσεων των ε/κ ηγεσιών στις εκάστοτε απαιτήσεις της Τουρκίας. Αποδοχής ακόμα και του τουρκικού (ΗΠΑ & ΗΒ) λεξιλογίου: Από την τουρκική απαίτηση της «Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», στην τουρκική απαίτηση της «πολιτικής ισότητας» και, από τις «δύο κοινότητες», στα «δύο συνιστώντα στέιτς», με «συνεταιρισμό» ντενκτασικής πατρότητας. Με στόχο: Η «ομοσπονδιακή κυβέρνηση» της «πολιτικά ισότιμης» και «αποτελεσματικής συμμετοχής των Τ/κ» να επιτύχει την ΕΠΕΚΤΑΣΗ του τουρκικού ελέγχου και στο «ε/κ συνιστών στέιτ». Ήτοι, ΕΦ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, πλην των «κυρίαρχων» βρετανικών βάσεων.



τζαι καλά ο λάζαρος εν γνωστός.... τζαι ο ναινέκος κατά τα άλλα αναστασιάδης μας υπόσχεται ότι θα αποσύρει τις "υποχωρήσεις" χριστόφια.... ενώ ο μαλάς.... δεν δεσμευεται.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: