Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

για τα γεγονοτα στο μαρι


Για μένα το βιώμα ήταν διαφορετικό. Το ότι δεν εθρηνήσαμε ένα πολύ κοντινό μας άνθρωπό ήταν απλά θέμα κωλοφαρδίας.

Το πώς τα αγκωνιστήκαμεν
Όλα τα φιλοκυβερνητικά μπλογκς, ξεκινούν με μια εκτενή ανάλυση με ημερομηνίες και ποιος είπεν ποιού και οι αμερικάνοι και μπλα μπλα. Εν ολίγοις «φταιν οι αμερικάνοι». Είναι το μόνο κομμάτι του θέματος που είναι κάπως πολιτικό / ιδεολογικό – γιατί όλο το υπόλοιπο, είναι εντελώς άσχετο με την ιδεολογία μιας κυβέρνησης τζαι το μόνο που δείχνει είναι την αδυναμία της να κυβερνήσει.

Το ίδιο φετίχ που έχουν οι εθνικιστές με τους τούρκους έχει το προεδρικό με τους αμερικάνους. Λοιπόν δεν είναι τζίηνο το θέμα. Μα δεν είναι καθόλου τζίηνο το θέμα. Έτσι εν στη πολιτική. Σε μια πενταετία εν τζαι εν μόνο τόκες, φιλιά, προεδρικά τζετ, έξτρα επιδόματα, προεδρία της ΕΕ, οι παρέες μας, τζαι ρουσφέθκια. Σε κάποια φάση θα σου έρτει ένα αγγούρι ,που εσύ μπορεί να μεν το θελεις, εσύ δεν το επροκάλεσες αλλά εννά πρέπει να το διαχειριστείς. Τζαι τα έκαμες μάτσιες.
Παρόλαυτα θα κάμω κάποια σχόλια για το πώς εκαταλήξαν δαμέ:
Όπωσδήποτε ο χριστόφιας είναι καχύποπτος ενάντια στη δύση. Τζαι ως ένα σημείο έχει τα δίκια του. Βεβαίως το γεγονός ότι εν αντιμερικάνος εν τζαι σημαίνει ότι αντιστέκεται τους. Απλά κάμνει ότι του πουν για να φκαίνει ύστερα να λαλεί ότι εδέκτηκε πιέσεις για να το κάμει. Βολέφκει μας τούτη η στάση. Γιατί ενώ ναι όντως η πίεση ήρτε που τους αμερικάνους, υπήρχε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τζαι επιέσαν σε. Τούτο αγνούμεν το. Γαργάρα κανονικά. Γιατί δεν μας συμφέρει. Γιατί πα να πει ότι δεν είναι μόνον απόφαση των αμερικάνων. Ρώσοι , κινέζοι, γάλλοι αν δεν το εψηφίσαν, σίγουρα το ανεκτήκαν…. Αλλά μεν τους κατηγορήσεις τους ρώσους.
Βεβαίως, δαμέ προκύπτει το ερώτημα: το μ…ι το κλαμένο του «ψηφίσματος του 749» θέλει πίεση για να εφαρμόσει άλλα ψηφίσματα του ΣΑ ;
Τέλος πάντων.
Λοιπόν, με ένα κυπριακό άλυτο, τούτες εν καταστάσεις που θα τες βρίσκεις μπροστά σου. Γιατί όποια χώρα θέλει κάτι που σένα μπορεί να σε απειλεί με αναγνώριση Εξανάβραμεν τες. Άμαν η ρωσία αναγνωρίζει την απχαζία, ή η ΕΕ το κόσοβο, πάεις τζαι βρίσκεις τους τζαι εξηγάς τους: Ρε κοπέλια είμαστεν σύμμαχοι, αλλά με το αγγούρι που έχω το κώλο μου, δυστηχώς δεν μπορώ να προβώ σε τέτοιου είδους αναγνωρίσεις. Προφανώς σε τούτη τη περίπτωση, αν και εβρεθήκαμεν με τον σύριο μονάρχη, τζαι είπαμεν του ότι νιώθουμε σύριοι, δεν εκαταφέραμεν να τον πείσουμε ότι επιέσαν μας τζαι επιάμεν τα. Ούτε βεβαίως επροσπαθήσαμεν να εκμεταλευτούμε το γεγονός ότι ο ερτογάν εδώ και τρεις – τέσσερις μήνες στηρίζει τους αντικαθεστωτικούς.
Ο συναγερμός που την άλλη εν σίουρος ότι αν το εδίενε στον οηε, στη γαλλία, στη μάλτα, ότι δεν θα έρκετουν μια αναγνώριση. Έχει το σίουρο. Ούτε μου αρέσκει τούτη η αντίληψη που εκατέλαβε τα ΜΜΕ. Ποίοι είναι οι σύμμαχοι μας η δύση ή το Ιράν και η Συρία ; Αν έρκετουν μια αναγνώριση που τη Συρία ήταν να ορύουνταν. Όμως στο θέμα ότι εγράψαμε στα αρχίδια μας αποφάσεις του ΟΗΕ έχουν δίκαιο.
Τωρά που επαρετήθειν ο μάρκος, να δούμε τι θα πει αν ανοίξει το στόμα του. Γιατί αν έχουν δίκαιο οι αμερικάνοι για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο…..

Τζαι επειδή δεν ξέρουμε ποια ακριβώς ήταν η στάση των σύριων, τζαι κατά πόσον εμείς εμπορούσαμεν να κάμουμε κάτι άλλο για να φύουν τα εβλοημένα που δαμέ, για χάρη της συζήτησης, να δεκτώ ότι η στρατηγική του «άιστα τζαμέ ώστι να δούμε ίντα που να γενεί…. Πέρκει ξιχαστεί το θέμα» ήταν η σωστή.

ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΖΑΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ;
ΠΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΑ ΕΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΖΑΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ;

Ακόμα δεν εφκήκε κανένα έγγραφο, που να μας πει ποιόν ήταν τζίηνο το εξυπνοπούλι που πρώτο έσυρε την ιδέα να τα βάλουν τζιαμέ που τα εβάλαν. Ακούω ιστορίες για τον πρόπαππο μου που όταν του είπαν να πάει βόλτα με το πλοίο στη Σκάλα, η απάντηση του ήταν : Ε, τζαι γυρε ;
Οι σημερινοί εμπειρογνώμονες, την ώρα που επαίρναν την απόφαση, εν εσκέφτειν ένας: ε, τζαι έπαιξεν ρε κοπέλια ; ύστερα ίντα χαπάρκα;

Διαφύλαξη των θεσμών λαλεί ο πρόεδρος. Τζαι το μόνο που δεν εδιαφυλάχθηκε ήταν οι θεσμοί. Στην ΕΦ εν τζαι χρειάζεται να είσαι έξυπνος. Ηλίθιος να σαι, είναι αρκετό. Για τον απλούστατο λόγο ότι για ούλλα υπάρχουν διαταγές. Εξου τζαι το ρήμα «προβλέπεται». Ότι επροβλέπετουν για τη φύλαξη πυρομαχικών, αγνοήθηκε. Οι απανοτές μαλακίες που εκάμαν στη φύλαξη είναι απίστευτες. Τζαι όπως θα πω πιο κάτω, ούλλοι θα έβρουν που μιαν δικαιολογία για να τα σύρουν στους ανώτερους τους.


Ο πρόεδρος.
Τελικά εν κάμνει. Δεν είναι ηγέτης. Δεν ηγείται, άγεται.
Το διάγγελμα.
Ούλος ο κόσμος ήθελεν ένα συγνώμη. Ήταν το μόνο που έπρεπε να πει, ιδαλιώς ποίος ο λόγος του διαγγέλματος ; Και εν τέλει, αντί να το κάμει που μόνος του , εσύρθηκε που την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, να το κάμει σαν βρεγμένη γάτα την επομένη.
Το ΕΛΑΜ ενόμιζεν ότι τον εβόλεψεν. Με τον ίδιο τρόπο που οι κουκουλοφόροι της αθήνας βολεύκουν το σύστημα. Αλλά επλανάτο. Οι ηλίθιοι του ΕΛΑΜ εφανήκαν πιο έξυπνοι που λόου του τζαι μετά τη δεύτερη μέρα δεν εξανακάμαν επεισόδεια (αν όντως τζίηνοι τα εκάμαν). Όμως, το να φκεις να κάμεις διάγγελμα τζαι η έγνοια σου να είναι οι πέτρες στο προεδρικό, πα να πει ότι έχασες το νόημα. Οι αναφορές δε στην εοκα βου, ήταν εντελώς μα εντελώς άσχετες. Δεν πουλά πάντα ο «αντιστασιασμός». Ούτε ο ψευδοαντιιμπεριαλισμός. Με τον ίδιο τρόπο που δεν πουλά πάντα ο εθνικισμός για τους άλλους που βλέπουν παντού φαντάσματα τζαι προδότες. Όπως τον κόρωνο που άμαν εννα ανοίξει το στόμα του, μονό κρα ξέρει να κάμνει. Είπαν του 1000 φορές άμαν παένεις έξω μεν κάμνεις δηλώσεις για την αντιπολίτευση. Δεν το χωρεί η παττίχα του η όφκερη. Σε μια κατάσταση δράματος, το να αναδεικνυεις ως σημαντικό ζήτημα το ελαμ, πα να πει ότι χαπάρι δεν επήρες. (Τωρά εν σίουρος ότι θέλει να τη κάμει την αντικατοχική ; )

Το γνώριζε ή δεν γνώριζε. Το προεδρικό, ώθησεν τα ΜΜΕ να μπουν σε μια άσχετη διελκυστίνδα αποπροσανατολιμού, που ο ηλίθιος αντί να την αποφύγει, έπεσεν στη παγίδα και θα χάσει. Αλλά η προσπάθεια του προεδρικό να πείσει ότι δεν ήξερε εν τζαι καλύτερο. Αν δεν ήξερε πάλε δεν κάμνει.

Το ίδιο τζαι το επιχείρημαν – με εγίνουνταν τζαι πριν εγκλήματα, μα το κράτος είσσιεν που πάντα προβλήματα. Ρε κουμπάρε, αφού είσαι ο ίδιος σαν τους άλλους ποιος ο λόγος να είσαι τζαμέ. Εν τζαι λαλεί κανένας το αντίθετο. Εν τζαι μιαν τζαι θκύο φορές που την εγλυτώσαμε. Η νοοτροπία του κρύψε να περάσουμε, που διαπέρνα ούλλους μας , και τη κρατική μηχανή είναι επικίνδυνη. Τζαι σε κάποια φάση θρηνάς θύνατα. Τζαι ο κόσμος ανάλογα (δεν) αντιδρά. Το τι το καθορίζει άλλοι θα πουν εν τα ΜΜΕ, άλλοι θα πουν η έκταση της καταστροφής. Και η αλήθεια στη προκειμένη περίπτωση, ήταν τεράστια.

Ίδιος με τους άλλους αποδείχτηκε τζαι στην επιλογή προσώπων σε καίρια πόστα. Οι παρέες του. Γέροι με ένα σωρό προβλήματα υγείας. Συνέχιση του μακαριακού κατεστημένου κανονικά. Μολέσκης, χριστοφίδης, παπακώστας, όλο σχεδόν το υπουργικό (με εξαιρέσεις βεβαίως τους συλιτζιώτη, δημητρίου…. Και νικολαίδη, άτε τζαι η πραξούλα). Τζαι τωρά λαλούν ότι θα κάμει κυβέρνηση εθνικής αποδοχής. Μα τι σημαίνει εθνικής αποδοχής. Να ξαναβάλεις «προσωπικότητες» που είχαν ένα σωρό πόστα με μόνο επιχείρημα ότι «δεν είναι του κόμματος;». εν δύσκολο σήμερα να έβρεις ανθρώπους που να μπορεις να τους βάλεις μιαν δουλειά τζαι να την κάμουν σωστά – ε τζαι ο πρόεδρος δεν ήβρε.

Το κλάμα. Δεν είμαι ποτζίηνους που μου αρέσκει ο πρόεδρος του να κλαίει. Τζαι καλά έκαμεν τζαι δεν (εξανα)κλαψε. Ο δημητράκης όμως ακολουθώντας το παράδειγμα του τάσσου και του τόμμη ββου, κάθε λιόν έκλεε. Ανθρώπινο πρόσωπο γαρ. Στην ελίτα, άμαν εννα του μιλήσει η αννού κλπ. Τζαι τωρά εισπράτει το. Ο κόσμος αναρωθκιέται – μα καλά μόνο άμαν του μιλά η αννού κλαίει ; άμαν πεθάνουν 13 εν τον κόφτει; Τζαι έχουν δίκαιο. Μόνος του δημιούργησε, τζαι τωρά ήρτεν του ο λοαρκασμός.

Έτσι τζαι μια συμβουλή προς το ΑΚΕΛ. Έσσιετε 2-3 μιτσιούς που εν καλοί (λουκαίδης, δαμιανού, στεφάνου) τζαι εφκάλετε τους πρώτη γραμμή τζαι θα τους κάψετε. Δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Οι τελευταίοι θκυό τις τελευταίες μέρες ήταν απαράδεκτοί. Προχτές ο δαμιανού, με τον ίδιο υπεροπτικό τρόπο που συμπεριφέρεται ο πάγκαλος στην ελληνική αριστερά, λαλεί του βαρνάβα: τούτα να τα πεις στο 9% που εκπροσωπείς. Άτε αισιχτιρ ρε μαλάκα, τζαι είχα σε τζαι σε υπόληψη.

Τζαι όσο για το κυπριακό…. Η απονομιμοποίηση πλέον του προέδρου δεν βοηθά τη λύση. Γιατί αφενός έτσι σιέσης που ένι, που να κάμει κίνηση κάτω που έτσι συνθήκες; Αλλά τζαι να του επιβάλουν λύση, ποιον θα πείσει να πει ναι; Ο σκοπός εν τζαι ενι να με πείσει εμένα – αλλά το 30% που σούζεται. Τζαι πλέον δεν του παιρνά να πείσει κανένα.

ΟΙ ευθύνες
Οι ευθύνες δεν πρόκειται να αποδοθούν. Τζαι άιστον γριστόφκια να λαλεί. Γιατί νομικά οι πλείστοι θα είναι καλυμμένοι. Ούλλοι εστείλαν που μιαν επιστολή που προειδοποιούσαν. Βεβαίως οι επιστολές είναι του στυλ, δεν έχουμε προσωπικό, δεν έχουμε τα λεφτά, δεν έχουμε τις γνώσεις…α είναι και επικίνδυνο. Κανένας δεν έγραψε σε μιαν επιστολή τζαι να λαλεί: ρε γάροι, αν πουν τζαι παίξουν εννα μας πάρει ο θκιάολος. Κανένας δεν εποκούππισε κανένα γραφείο, κανένας δεν επαρετήθηκε, κανένας δεν έπιασε τους στρατιώτες τζαι να φύει – εκ των προτέρων. Όμως μιαν επιστολή μπορεί να έστειλε. Τζαι ο καθενας θα μεταφέρει την ευθύνη πιο πάνω στην πολιτική απόφαση του «άφηστα τζιαμέ, τούτη εν η διαταγή» τζαι στη πολιτική απόφαση των περικοπών στην ΕΦ.
Το ίδιο ισχύει τζαι για τον διοικητή ναυτικού. Λυπούμαι πραγματικά που αναγκάζομαι να αναφερθώ σε ένα άνθρωπο ο οποίος φαίνεται ότι είσσιεν έννοια…. Αλλά τούτη η υποκρισία με τους ηρωισμούς δεν την αντέχω. Τούτα τα όρνια που λέγονται ΜΜΕ, αν εζιούσεν ο ΔΝ ήταν να τον λυντσάρουν. Ο θάνατος όμως είναι κάθαρση. Τζαι έτσι για να είμαστεν ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα πω ότι θα έλεγα αν ήταν ζωντανός. Το αν έθκιωξε τους ναύτες ελέγχεται. Γιατί οι ναύτες στα πλοία εμείναν. Ταυτόχρονα η διαταγή δεν ήταν «φύεται», αλλά ελάτε μέσα. εδιάταξεν ανάκλιση προσωπικού. Και μόνο που τύχη (γιατί επαίξαν νωρίς) οι ανακληθέντες δεν εσκοτωθήκαν. Απλά πράματα όπως το να καθαριστούν τα χόρτα γυρώ που τα κοντεινερ, δεν εχρειάζετουν απόφαση του ΓΕΕΦ. Τζαι οι μιτσίοι που εσκοτωθήκαν εν τα χόρτα που εσβήναν, όχι τα πυρομαχικά. Ήρωας! Μα τι πα να πει ήρωας. Εν τζαι έσβηνε τη φωθκιά. Έστεκε τζαι εθώρεν. Επήεν μούχτι. Πραγματικά μούχτι.
Τζαι με τούντο σκεπτικό, ούλλοι που τον ΔΝ τζαι πάνω εκάμαν όσα τους επέτρεπε η ιεραρχία. Εκάμαν τες επιστολές τους τζαι εγύραν πίσω.
Αλλά για να μαστεν ειλικρινής. Ούλοι έτσι άχρηστοι είμαστε. Κανένας μας δεν θα επαρετήτουν, κανένας μας δεν θα εποκούπιζεν κανένα γραφείο. Πόσες φορές θωρείς το λάθος τζαι λαλείς αφού οι πουπάνω αποφασίζουν, εννα χολοσκώ εγώ ; Δεν διωρθονούμαστε με τίποτε.


Τα παιθκιά που εσκοτωθήκαν, οι πληροφορίες λένε ότι ήταν οι μιτσιοί που ποτέ δεν αντιμιλούσαν, που ποττέ δεν αρνηθήκαν διαταγή. Ήταν τα πιο καλά παιθκιά, τζαι δεν είναι τυχαίο που εχαθήκαν τζίηνοι.

Στους 13…. Ας είναι ελαφρύ το χώμα…..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

“παπασούζας είπε…
Εἶμαι εἰκόνα τῆς δόξας Σου ἂν καὶ φέρω σημάδια τῆς ἁμαρτίας. Λυπήσου τὸ πλάσμα Σου Δέσποτα καὶ καθάρισέ το μὲ τὴν εὐσπλαχνία Σου. Δῶσε μου τὴν πατρίδα ποὺ ποθῶ κάνοντάς με ξανὰ πολίτη τοῦ Παραδείσου.

Ἀνάπαυσε ὁ Θεὸς τὸν δοῦλο Σου καὶ τοποθέτησέ τον στὸν Παράδεισο ὅπου βρίσκονται χοροὶ τῶν Ἁγίων καὶ οἱ δίκαιοι θὰ λάμψουν ὡς φωστῆρες.
Ἀνάπαυσε τὸν δοῦλον Σου Δημήτριον, παραβλέποντας ὅλα τὰ ἁμαρτήματα του.
Ἀνάπαυσε ὁ Θεὸς τὸν δοῦλο Σου Δημήτριο καὶ τοποθέτησέ τον στὸν Παράδεισο ὅπου βρίσκονται χοροὶ τῶν Ἁγίων καὶ οἱ δίκαιοι θὰ λάμψουν ὡς φωστῆρες.
Μαζὶ μὲ τοὺς Ἁγίους ἀνάπαυσε Χριστὲ τὴν ψυχὴ τοῦ δούλου Σου Δημήτριου, ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπάρχει πόνος ἢ λύπη ἢ στεναγμός, ἀλλὰ μόνο ζωὴ ἀτελείωτη.

gamiste to fonia xristofia!
Κοντός ψαλμός αλληλούια !!!!”
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
Διαβάστε αγαπητοί μου ένα εμετικό, δεισιδαιμονικό κείμενο (θκιεβαστικόν) που γέμισε το διαδίκτυο γνωστός μοναχός υπηρέτης του προκαθήμενου στην Αρχιεπισκοπή. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι αυτός ο ψυχασθενής κάνει και κατηχητικό στα παιδιά μας.