Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι μαζί ενωμένοι. Ομαδική δράση για τις κατεχόμενες περιουσίες

Ο χριστός τζαι η Παναγία.


Δεν θα συζητήσω πως, αλλά εκατάληξα εχτές τζαι επήα στη συγκέντρωση στη Λεμεσό. Πολύς κόσμος πρέπει να πω. Οι περισσότεροι μεγάλοι άνθρωποι. Στους πάγκους εφημερίδες με τίτλο "τρέμουν οι ναινέκοι". Στο ακροατήριο άκουες κόσμο, πολύ κόσμο να έχει επαφή με τες προσφυγές. Άλλοι εκάμαν. Άλλοι εξέραν κάποιους που εκερδίσαν στο ΕΔΑΔ. Άλλοι εκάμαν στην επιτροπή, άλλοι τους επαραπέμψαν στην επιτρόπή τζαι δεν εθέλαν να παν. Άλλοι είχαν είδη δηλώση συμμετοχή στη νέα μαζική προσφυγή. Το κλίμα δε, ήταν μεικτό. Κάποιοι ήταν προδιαθετημένοι να πιστέψουν. Απογοητευμένοι που το ΕΔΑΔ, εθυμίζαν κάτι που έργα αμερικάνικα με πάστορες , που τους βλέπουν τζαι φωνάζουν : Yes I believe. Οι υπόλοιποι ήταν τζαι λίον υποψιασμένοι. Πόσα εννα θέλει τούτος τωρά ; όμως είναι κόσμος που κάτι θέλει να κάμει. Νιώθει ότι έτσι κάμνει κάτι. Ότι, αν μπορεί να βοηθήσει να καταδικαστεί η Τουρκία θέλει να το κάμει.



Οι κύριοι παίχτες ήταν δύο. Ο "ακαδημαικός" Μαυρίδης και ο ελληνοαμερικάνος δικηγόρος Αθανάσιος Τσιμπίδης. Ο τσιμπίδης δεν εμίλαν ελληνικά έτσι αναγκαστικά εγίνετουν μετάφραση. Από μάρκετινγκ ο άνθρωπος ήταν αλάνθαστος. Δεν έκαμε ούτε ένα λάθος. Πάντα αναφέρετουν στα κατεχόμενα ως Pseudostate, στην επιτροπή αποζημιώσεων ως Trojan Horse, πότε βεβαίως δεν είπε Istanbul, και έτσι η μόνη ελληνική λέξη που είπε ήταν Κωνσταντινούπολη. Δεν έλλειψαν βεβαίως αρκετά επιθέτα για τους τούρκους. Και βεβαίως δεν έλειψαν και τα προδοτικά και τα συνομοσιολογικά. Αν κάποιος λέει έκαμε προσφυγή στην επιτροπή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να λάβει μέρος στην ομαδική αγωγή. Και όταν κάποιος του είπε ότι δεν μπορεί να το σταματήσει - τότε είπε ότι αυτό θα ήταν προδοσία - και ότι βεβαίως θα υπάρχουν και βαλτοί που θα θέλουν να βλάψουν το σκοπό μας.


Μελετημένος στο φουλ!


Λοιπόν. Τι μας είπε ;



το φυλλάδιο που μας εδώκαν αναφέρει αυτολεξεί: "Στις ΗΠΑ σε δικαστική απόφαση ορόσημο (Kirham v, Air France), καταδικάστηκε το κράτος της Γαλλίας για πράξεις της Air France που συνέβησαν έξω από την επικράτια των ΗΠΑ και ο δικηγόρος ήταν ο ελληνοαμερικάνος Αθανάσιος Τσιμπίδης.Ο Α.Τσιμπίδης τεκμηριώνει την άποψη πως παρόμοια αγωγή μπορεί να υποβληθεί ενώποιον δικαστηρίου στις ΗΠΑ με ομαδική παγωγή για απαίτηση αποζημιώσεων λόγω παραβίασης της αμερικάνικης νομοθεσίας"


Η ιστορία υπάρχει εδώ
http://caselaw.findlaw.com/us-dc-circuit/1436432.html

εν συντομία, μια τύπισα εγόρασε ένα εισητήριο στις ΗΠΑ από την Air France. Η κοπέλα επήε στο παρίσι όπου δεν την εξυπηρετήσε όπως έπρεπε η εταιρεία. Της εκίνησε αγωγή στις ΗΠΑ τζαι εκέρτησε.

Τόσο απλά.


Το φυλλάδιο όμως άλλα λέει. Λέει ότι αναγκάστηκε το κράτος τη Γαλλίας να πληρώσει αποζημιώσεις. Και αφού σε αυτή την απόφαση σταθμό, η αμερικάνικη δικαιοσύνη κατάδίκασε ένα άλλο κράτος, τότε θα μπορούσε να καταδικάσει και όλα τα υπόλοιπα κράτη του κόσμου - δηλαδή το εξής ένα : τη βαρβαρική Τουρκία !!!!


Με βάση τουτου ο τύπος για να πείσει το κοινό ότι θα κερδίσει ανακάτωσε διάφορα άσχετα μεταξύ τους θέματα.


1. τη γνωστή υπόθεση ότι ο βάση του αμερικάνικου νόμου τα αμερικάνικα όπλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιθετικούς σκοπούς.

2. το ότι η τράπεζα HSBC, κάμνει συναλλαγές με το ψευδοκράτος

3. ότι το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ. ¨Οτι κάποια γραφεία που ανοίγει το ψευδοκράτος στις ΗΠΑ. φέρουν διακριτικά του ψευδοκράτους. Ότι ο πρέσβης του ψευδοκράτους δεν έχει βίζα διπλομάτη αλλά εμπορική βίζα (!!!!!).

4. Πολές κατηγορίες ενάντια στο ΕΔΑΔ, ότι καθυστερεί, ότι είναι πολιτικοποιημένο, ότι αναγνώρισε τη τβδκ. Τουναντίον, ένα ασταμάτητο σιομάλισμα στη αμερικάνική δικαιοσύνη. Γιατί είναι γρήγορη. Γιατί έχει ένορκους - οι οποίοι "είναι απλοί άνθρωποι σαν και εσάς" και απολείεται να μην καταλάβουν το πόνο σας. Γιατί στο αμερικάνικό δίκαιο δεν θα πιάσεις μόνο απώλεια χρήσης, αλλά και απώλεια εμπορικής χρήσης, τζαι τόκους, τζαι ψυχολογικά - εν ολίγεις ένα σατσίν λίρες. Τες οποίες μάλιστα η αμερική θα αναγκάσει τη τουρκία να πληρώσει. Τζαι αν με τα πληρώσει θα τα κατακρατήσει που τζίηνα που της διά.

οι διαφάνιες υπάρχουν και στο γιουτιουμπ.

http://www.youtube.com/watch?v=wDdDL4R8tL0

http://www.youtube.com/watch?v=9mXb8Hp-Lgg


ο κόσμος ήθελε να ρωτήσει. Αλλά καταρχή ο ακαδημαικός, ήθελε πρώτα να θέσει ερωτήματα που "ετεθήκαν τη προηγουμένη". Τα "σημαντικά" αυτά ερωτήματα ήταν : μπορώ εγώ ως μη-αμερικάνος να προσφύγω σε αμερικάνικο δικαστήριο ; Αν είμαστε 5 συνιδιοκτήτες θα μας χρεώνεις με τη κελλέ ή με το κοτσιάνι ; Αν έκαμα προσφυγή στο εδαδ αλλά όχι στον δούρειο ίππο, μπορώ να κάμω προσφυγή ; Αν το ακίνητο μου το έβαλα στο φορέα μπορώ να κάμω προσφυγή ; Αν στο ακίνητο μου είχε ξενοδοχείο θα με χρεώσεις το ίδιο; Αν η δική πάει στο ανώτατο θα με χρεώσεις ξανά ;


Εν ολίγεις τα σημαντικά ερωτήματα από τον "ακαδημαικό", αφορούσαν στο να αποδείξουν ότι ο αγώνας δεν γίνεται για τες λίρες αφ΄ενός, και να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να μας εμποδίζει να κάμουμε προσφυγή.



Αν και με εξαίρεση ένα δικηγόρο, και οι ερωτήσεις του κοινού στα ίδια πλαίσια εκινούνταν. Ενδιαφέρον ήταν όταν ένας εσυκώστηκε τζαι είπε: μα πως λέεις ότι 7% κομισσιον χρεώνεις, αφού εμείς που υπογράψαμε πρώτοι, το συμβολαιο μας λαλεί 25% ; Οι καχύποπτοι εκάμαν : α ώστε...... Το, " α ώστε" επαναλήφθηκε όταν ακούστηκε ότι αρχικά ήταν τζαι ο λουκαίδης στην ιστορία, αλλά τελικά (άγνωστο γιατί) ετράβησε πίσω.


Η επόμενη βεβαίως λογική ερώτηση, αν μπορεί ο οποιοσδήποτε να προσφύγει εναντίον κράτους, σε ένα άλλο κράτος ο "ακαδημαικός" δεν εθεώρησε σημαντικό να το ρωτήσει. Πέρα που το ότι ψεύδουνται. Γιατί η Γαλλία δεν εκαταδικάστηκε γιατί προφανώς άλλο Αir France και άλλο Republic of France. Αλλά κυρίως γιατί δεν είναι δυνατόν να δικάζουνται χώρες σε άλλα δικαστήρια.

Αν δηλαδή ένας γερμανός, ένα εγγλέζος είχε πρόβλημα με τη κυπριακή δημοκρατία, θα μας εκίνας αγωγή στην Αμερική. Τζαι εμείς θα το δεχούμαστουν ; Καταρχή είναι παραβίαση κυριαρχίας. Μόνο διεθνη δικαστήρια μπορούν να καταδικάσουν κράτη, τζαι τούτο μόνο στη περίπτωση που τα κράτη αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου. Γιατί έτσι είναι οι διεθνείς σχέσεις.


Το ερώτημα γιατί μαζική προσφυγή δεν ξεκαθαρίζεται. Εξ άλλου όσες φορές μια δικαστική μάχη έφερε αποτέλεσμα δεν έγινε μέσω της μαζικής οδού. Στο φυλλάδιο λέει βεβαίως, ότι "το Δικαστήριο στις ΗΠΑ ενδέχεται να μη δεκτεί άλλες ομαδικές αγωγές για το ίδιο θέμα στο μέλλον". Ε, τότε προς τι το σιομάλισμα προς την αμερικάνικη δικαιοσύνη. Αν εσύ κάμεις προσφυγεί στη τουρκία τζαι κερτίσεις, γιατί να μεν μπορώ να κάμω τζαι γω μετά. Αφού έχω τζαι γω τίτλο. Τι σκατά δικαιοσύνη εν τούτη.


Δεν εκατάλαβα επίσης, τι σχέση έχουν τα αμερικάνικα όπλα. Οι αμερικάνοι έτσι τζι αλλιώς "ετιμωρήσαν" τους τούρκους με ένα εμπάργκο δύο χρόνων. Μετά που ανακατωθήκαν οι εταιρείες (τζαι εμείς απορίψαμε πρόταση για την αμμόχωστο) οι αμερικάνει ήραν το εμπάργκο. Όμως δεν εκατάλαβα τι σχέση έχουν τα όπλα με το δικό μου κοτσιάνι. Αφ ετέρου, αφού είναι έτσι ευαίσθητος ο νόμος, να υποθέσω ότι σε αυτό το μεγάλο κέντρο της δικαιοσύνης, μπορεί ένα ιρακινός να κινηθεί νομικά ενάντια στον αμερικάνικο στρατό και το κράτος των ΗΠΑ, για επιθετκή χρήση των όπλων τους ; έτσι ένι ένεν ; !!!

Εψευδετουν ξεκαθαρα ότι το ΕΔΑΔ αναγνωρίζει την ΤΒΔΚ, ενώ μας επαναλάμβανε ότι οι αμερικάνοι δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος...... όχι πως δεν αναγνωρίζουν το κόσοβο..... Όπως λέει όμως το φυλλάδιο "η αγωγή στρέφεται εναντίον της Τουρκίας, του ψευδοκράτους και της μεγάλης διεθνους Τράπεζας HSBC". Μα πως θα κάμεις αγωγή σε μια υπόσταση η οποία βάση του αμερικάνικου νόμου δεν αναγνωρίζεται ;

Αλλά είπεν τζαι ανάποδο. Ενώ υπάρχει ασυλία για τα nations (όπου η μεταφράστρια τα ανάφερε ως κράτη), επειδή τη τβδκ δεν είναι nation, θα μπορεί να την πάρει δικαστήριο. Ε, τότε πως θα πάρει τη Τουρκία ;



τωρά πως ανακάτωσε τη τράπεζα..... τζαι καλά η τράπεζα μπορεί να της κινήσει αγωγή. Στο κοτσιάνι μου εμένα πως θα φτάσει ;





Εν ολίγοις, το πιο σημαντικό ερώτημα που δεν ετέθηκε ήταν.



Ρε, μα κοροιδεύκετε μας ;





(Αν κάποιος βεβαίως θέλει να θέσει το ερώτημα, οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο, στη λευκωσία)

5 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Ρε φίλε λες τζι' εν λλιοι που εθησαυρίσαν πάνω στον πόνο του πρόσφυγα τζιαι του συγγενή του αγνοούμενου. Αφού εφάαν τζιαι επριστήκαν καλά καμπόσοι ντόπιοι, εκατεβήκαν μας τζιαι τα αμερικανάκια. Περιμένω που τους συμπατριώτες μου να φανούν πιο έξυπνοι τούντην φοράν

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Τσιμπίδης καταφέρει να τσιμπήσει έστω τζιαι έναν αρνίν, ε, καλά να του κάμει!

Aceras Anthropophorum είπε...

Δείξε του Κυπραίου την μυρωθκιάν της λίρας τζιαι πιας του τον κώλον του.

Ανώνυμος είπε...

ηβρες δικηγορο τζε αδρωπο.για αυτο που μπαινουν στην βουλη.τζε ψηφιζετε τους προβατα

the Idiot Mouflon είπε...

Τα αμερικανάκια ...έτσι περιπτώσεις περιγράφουν τες μονολεκτικά:

K-ching
(Ker-ching)

http://www.freesound.org/tagsViewSingle.php?id=25250