Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Οι διαφημίσεις του Πιτσιλίδη – Ε μα πόσες ; !!!

Να πω καταρχή ότι μόνο μια φορά είχα τη τύχη/ ατυχία να ακούσω τον τύπο. Από διάφορους (αριστερίζοντες κυρίως) έχω ακούσει ότι κουβαλά μιαν έπαρση ή ότι μιλά με σιγουριά θεολόγου κλπ κλπ. Επειδή είναι με άλλο θέμα που θέλω να ασχοληθώ και επειδή δεν έχω προσωπική άποψη, να πω ότι για χάρη της συζήτησης να δεκτώ ότι ο Πιτσιλίδης είναι το νέο αστέρι της πολιτικής ζωής: καλός , νούσιμος, έντιμος, ηθικός, και όλα τα συναφή τέλος πάντων που χρειάζονται για να είναι ένας - άριστος πολιτικός. Να πω επίσης ότι αν και αριστερίζω, δεν κουβαλώ αντισυναγερμικές αλλεργίες – το αντίθετο μάλιστα θεωρώ το Νίκο (ως τωρά) πιθανόν το μεγαλύτερο πολιτικό της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.


Πάμε στο Πιτσιλίδη.

Και στις διαφημίσεις του.

Και το οφθαλμοφανές :


ΡΕ, ΜΑ ΠΟΣΕΣ ; !!!!


Επειδή η δουλειά μου είναι τέτοια που περνώ πολλές ώρες στους δρόμους, κυρίως στη Λεμεσό αλλά και εκτός, η αλήθεια είναι ότι όπου πάεις θωρείς τη φάτσα του. Μα όπου πάεις!! Ο άνθρωπός είναι παντού!. Μα σε ούλλες τες πόλεις. Τυγχάνει να βάλει τρεις γιγαντοαφίσες σε απόσταση λιγότερη των πενήντα μέτρων η μια που την άλλη. Προχτές που τα φώτα του καφέ παρί ως στην εκκλησία του Άη Νικόλα, σε ούλλες τες στάσεις των λεωφορείων (μα ούλλες!!!), ήταν μόνον η φάτσα του. Μα στους αυτοκινητόδρομους, στους κύριους δρόμους στους παράδρομους στα κτίρια ..... μα παντού!! Εν γίνεται τούτο το πράμα! Μόνο ο πιτsιλίδης τζαι το άγιο πνεύμα εν παντού!


Α έχει και μια έντυπη, στες εφημερίδες με ένα απόσπασμα της χαραυγής....


(το οποίο τζίηνο που που μας δείχνει που το άρθρο δεν είναι τζίηνο που ισχυρίζεται στο σύνθημα του – ότι η χαραυγή δεν θέλει να φκει ο πιτσιλίδης. Όχι πως έχει σημασία αν το λέει ή όχι η χαραυγή, αλλά σοβαρά τωρά είναι πολιτικό επιχείρημα τούτο ; δηλαδή τόσον θεωρεί τον νου του μέσου συναγερμικού ; Να τον ψηφίσει, επειδή έγραψεν η χαραυγή εναντίον του!!! Δαμέ εγώ θεωρώ τη χαραυγή αστεία εφημερίδα, γιατί να τη λάβει υπόψη ένας συναγερμικός!!! Αλλά το κυριότερο, γιατί εν επιχείρημα τούτο για να τον ψηφίσει κάποιος!!!! Τζαι είναι υποτίθεται τζαι νέον αίμα τούτος! Προσπαθεί να πείσει το συναγερμικό με όρους της δεκαετίας του 80…. Όσο για την υπογράμμιση του «αριστίνδην» , πάλε ομολογώ ότι δεν το εκατάλαβα. Εντάξει δεν σε εψηφίσανεβάλαν σε. Εν επιχείρημα τούτο για να σε ψηφίσουμε ; )..... Αλλά είπαμεν – επειδή οδηγούμεν συνέχεια, θέλω να μείνω σε τούτην την οπτική ρύπανση.


Για τον αριθμό των διαφημίσεων του αριστίνδην υποψήφιου έχω να σχολιάσω τρία πράματα:


1. Το διαζύγιο με το μέτρο

Ε μα σχολιάζει το ούλλος ο κόσμος. Σήμερα για να φανταστείτε άκουα στις 2.30 την αθλητική εκπομπή του 9.86 (κανάλι 6), τζαι εστέλναν μηνύματα στο σταθμό (ποιοί άμαν το σκεφτείς ; - οι μαππάτουροι!) του τύπου: εβαρέθηκα να θωρώ τη φάτσα του! Που ούλλες τες άλλες μέρες ασχολούνται με τες μάππες, τες μεταγραφές, τους διαιτητές! Μεγάλο το κατόρθωμα όντως.... να ασχολούνται ως τζαι οι αθλητικές εκπομπές μαζί σου!


Σοβαρά τωρά. Δεν υπάρχει κάποιος που το επιτελείο του , να του εξηγήσει τα όρια της διαφήμισης; Δεν άκουσε ποτέ που κάποιον ότι η πολλή διαφήμιση μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες ; Αλλό λίον εννά ρέξει σε αριθμό τες διαφημίσεις του Τζιάμπο (παναγία μου εσκέφτηκες όσες έβαλεν στους δρόμους να τες έβαλεν τζαι στο ράδιο; Εμείς που οδηγούμεν ήταν να αρκέψουμε να σύρνουμε πέτρες). Εντάξει, η πολλή διαφήμιση τον κάμνει αναγνωρίσιμο, αλλά ως τζαμέ. Εν τζαι μπορεί να σε κουντήσει παραπάνω.... άσε που προκαλεί στο κόσμο τζαι μιαν άρνηση.


(Σαν έγραφα μου ήρτε στο νου, ένα παλιό του χάρρυ κλυν.... Όμως ε ; άλλο να σαι διάσημος... Πάρτε για παράδειγμα το μητσοτάκη. Πριν γίνει διάσημος, περπατούσε στο δρόμο, τον έβλεπε ο κόσμος και έλεγε: κοίτα ρε ένα μαλλλάκα.

Τώρα, που έγινε διάσημος, πρωθυπουργός, κινδυνεύει να γίνει και σωτήρας, περπατάει στο δρόμο ,τον βλέπει ο κόσμος και λέει: κοίτα ρε το μαλλλάκα το Μητσοτάκη...... α ρε χαρρυ, αθάνατε)



Θα μου πεις, ρε φίλε έχουμε δημοκρατία - ο καθένας όσες αφίσiες θέλει βάλει – εν που τη δουλειά σου;

Ναι εν τζαι αντιλέγω.



Αλλά εν τζαι μετρούνται τα πάντα με τη δημοκρατικότητα. Μερικές φορές μετρά τζαι το «μέτρο», μετρά τζαι το γούστο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω γιατί το να βλέπω συνέχεια την ίδια φάτσα μου προκαλεί άρνηση. Προσπαθώ να κάμω μιαν ενδοσκόπηση, να έβρω τι ακριβώς είναι που με ενοχλεί σε τούτην την επανάληψη.... Αφού εκατάντησα νa μεν μου προκαλεί τόσην άρνηση άμαν βλέπω τες διαφημίσεις της αντιγόνης!!! Θέλεις πολλή δουλειά να καταφέρεις έτσι πράμα!!


(στο κάτω κάτω, να κάμω μιαν πρόταση στους διαφημιστές του. Μεν του βάλλετε ρε παιθκιά πάντα την ίδια φωτογραφία. Κάμετε μια σύσκεψη οι μαρκετιαρς, τζαι κάμετε το τέλια αμερικανιά τζαι κανεί. Να τον βάλλουν με το σσίηλλο του (αν έσσιει – αν μεν έσσιει εν πειράζει έτσι εν το μαρκετινγκ), με το αυτοκίνητο του, να κάνει τζόγκινγκ, να είναι στο κατηχητικό..... να αλλάσουμε τζαι εμείς που οδηγούμεν ούλλη μέρα λίον παραστάσεις J..... είπαμεν να το σοβαρέψουμε, τζαι πάλε εξεφύγαμε..... εν που εσφήξαν οι πυρράες αλλλοπως.)


Ο άθρωπός έχασε το μέτρο – τέλος. Τζαι που μια τελιώς νεοφιλελεöύθερη σκοπιά να το δεις, που τες θεωρείες του μαρκετινγκ να το πιάσεις, το πολύ πάλε βλάφτει. Τζαι το μέτρον δεν έβλαψεν ποτέ κανέναν. Θεολόγος άθρωπος έπρεπε να το ξέρει.


2. Το οικονομικό μέρος

Αφού τες είδεν ο κόσμος τζίηνες ούλλες τες διαφημίσεις, είναι φυσικό να διερωτάται: Καλά τούτος ο #$&@$*# που τες ήβρεν τες λίρες τζαι εγέμωσεν τους τόπους ;


Ο ίδιος πάντως προχτές στο ράδιο, είπεν ότι ο ίδιος δεν έδωκεν μια. Τζαι για κάποιο λόγο νομίζει ότι τούτον εν επιχείρημα!! Ίντα ίσια ίσια!!! Εγώ εσκέφτουμουν – κρατεί ο άνθρωπος – ξοθκιάζει. Έχουμεν τζαι κρίση τωρά, να τζυλήσει λιόν χρήμα στην αγορά.


Αλλά αμάν ο ίδιος δεν έδωκε μια, ε τότε το ερώτημα είναι – ε ποιός τα διά ; Ο ίδιος δε λέει – ο κόσμος λαλεί εν εκκλησιά.... Που αν η εκκλησιά ανακατώνεται με τη πολιτική είναι ότι χειρότερο. Αλλά τζαι η εκκλησιά να μεν ένι, όποιος τζαι να ναι, πρώτα ύστερα κάποιον αντάλλαγμα εννα θέλει. Εν τζαι καμιάν σύνθετη σκέψη που κάμνει ο κόσμος – εν κοντά στο νου! (εν ακούει ράδιο ; αφού ο κόσμος στέλει μηνύματα ούλλη μέρα!)


Έτσι κάμνουν τζαι οι αμερικάνοι, αλλά τουλάχιστον μου, τζίηνοι λαλούν που τα ήβρασιν. Ίντα τζίηνοι εφτάσαν στο άλλον άκρον - θεωρούν το τζαι ηγετική ικανότητα αν καταφέρεις να συνάξεις τες παραπάνω λίρες!


(Τούτον όμως για να μαστεν ειλικρινής, δεν αφορά μόνο το πιτσιλίδη. Αφορά ούλλα το κόμματα. Τζαι που για να μαστεν ειλικρινής το κύριο κόμμα που στέκεται αντρόσσιην στη διαφάνεια των κομματικών εσόδων – εν το ΑΚΕΛ. Ε, ρε τζαι καμιάν φορά εν πουν τζαι ανοίξουν τα ταμεία των κομμάτων, βρώμα που σσιεει να φκει που μέσα..... )


Το δεύτερο που άπτεται του οικονομικού, είναι το ότι ο αρίστήνδης, ισχυρίζεται ότι δεν εξεπέρασε το χρηματικό όριο που θέτει ο νόμος. Ε, ρε πιτσιλίδη μου, είπαμεν εν αντιδρά ο κόσμος. Είπαμεν ότι όντως επί του συγκεκριμένου, πρώτα εν τα κόμματα που καταπατούν τους νόμους, που οι ίδιοι εψηφίσαν. Εν τζαι εν μόνον εσύ. Εν ούλλοι που τα κάμνουν. Είπαμεν θωρούμεν τα τζαι κρύφουμεν. Είπαμεν βλέπουμε τζαι δεν μιλούμε. Αλλά μεν μας παίρνεται τζαι για παλαβούς. Αν ιξέρω πόσα εν το όριο – αλλά σίουρα έρεξες το. Εν κανεί που δεν φκαίνει ο κόσμος στους δρόμους, τζαι να πιάσει τους πολιτικούς ούλλους που γυρόν να τους δώκει ένα ραφτί – τουλάχιστο κάμετε μας τη χάρη να μεν μας παίρνεται για ηλίθιους. Κάμετε μας τουλάχιστο τούντη χάρη.


3. Το λογικό της υπόθεσης.


Ο συναγερμός θα φκάλει θκυό ευρωβουλευτές τζαι κατεβάζει τρία ονόματα βαρβάτα. Όσες διαφημίσεις τζαι να βάλει , αφού εννα παν πεζεβεγκπαρά. Αφού σε όποιον κόμμα τζαι να σαι , για να φκεις πρέπει να έσσιεις σσιέρι στο κομματικό μηχανισμό. Υπάρχει περίπτωση το ΑΚΕΛ, να φκάλει τον πανεπιστημιακό που κατεβάζει ; Υπάρχει περίπτωση η ΕΔΕΚ να φκάλει το κωμοδρόμο (που φαίνεται ο πιο σοβαρός υποψήφιος της ; ) Έσσιει τσιανς να χάσει η αντιγόνη ; Αφού για να φκεις πρέπει να καμες τα ρουσφετάκια σου, πρέπει να ξέρεις κόσμο – καταστάσεις.... εν τζαι σώζουν σε οι διαφημίσεις. Να πεις ήταν βουλεφτικές που εν πολλές οι έδρες, να το καταλάβω. Αφού εν θα φκεις που εν θα φκεις, εν τα διάς σε κανένα ίδρυμα.; ή στο κάτω κάτω πάενετε με το επιτελίο τζαι πιέτε τα.


Όπως τζαι να σσιεί λυπηθείτε μας τζαι μας που οδηγούμεν ούλλη μέρα.... Κανεί μας η πυρά!!


Τέλος για να μεν καταλήξουμε τζαι μεις σε καμιά διαφήμιση του πιτσιλίδη – να του ευχηθούμεν ολόψυχα να φκει....... (πέρκει γλυτώσουμε παρόμοια κατάσταση στες επόμενες βουλευτικές)

7 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Steliε,
Shερετούμεν!

Ομολογώ ότι το σχόλιο αυτό το κάνω χωρίς να διαβάσω ολόκληρο το κείμενο σου – μου ήρθε αυθόρμητα εντοπίζοντας μια βασική αντίφαση! (Θωρώ – από τηλεοράσεως - τζιαι την μάππαν. Τρομερός αυτός ο Mesi – μόλις έχει κάνει το 2-0 η Μπαρτσελώνα).
[Επρόσεξες ότι στες διαφημίσεις του Πιτσιλλίδη η γραβάτα του έχει το ίδιο χρώμα με τα μάτια του;]
Με δκυο λόγια (τζιαι με βάση τα όσα εδκιάβασα) πέραν του ότι ΕΣΥ θεωρείς “τη χαραυγή αστεία εφημερίδα” (μάλλον γελοία τελείς να πεις), λιγο πολύ το ιδιο ισχυει και γιοα τον Πιτσιλλίδη, που ως φαίνεται την έχει ψωνίσει! Τότε τι να πούμε για τον Νίκο “το μεγαλύτερο πολιτικό της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας”, που έκανε την αριστίνδην αυτή επιλογή;
[Πάντως ΕΓΩ τις τελευταίες, μέρες απολαμβάνω μια άλλη θέαση στες ταμπέλες – αυτήν της κοπέλας με το tattoo στον πισινό!].

Anef_Oriwn
Τετάρτη 27/5/2009 – 11:26 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

stelios


@ανευ

όντως εν γελοία που ήθελα να πω αλλά όπως βλέπεις η ανάρτηση έγινε λίον πριν να αρκέψει το ματς....

για το νίκο, τι να πούμε ;
εν τζαι αντιλέγω ότι η συγκεκριμένη αριστίνδην επιλογή εν λιον....
εν τζαι είπα ότι εν ιδιοφυία. ε όταν λέω ο "μεγαλύτερος", το λέω συγκριτικά με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. εν τζαι σημαίνει ότι εγίνηκεν ο βεζιζέλος ή ο περικλής. απλά όπως θeωρώ ότι οι υπόλοιποι εν που τζαμέ τζαι κάτω.

άμαν το σκεφτείς λιόν δηλαδή πελλανίσκεις!!!

Lexi_penitas είπε...

Πάντως η διαφημιστική εξτραβαγκάντζα του Πιτσιλλίδη του ήρτε μπούμεραγκ. Δεν άκουσα ένα πλάσμα που να μεν τον συναφέρνει αρνητικά

Anef_Oriwn είπε...

Steliε,

Μια τζιαι ανοίξαμεν τη κουβέντα (για τον Αναστασιάδη – κι όχι μόνο), θα πω ακόμα λίγα λόγια ...

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση με τον Αναστασιάδη και εντυπωσιάζει πολύ κόσμο (κι όχι απαραίτητα όλους τους Αριστερούς) είναι η τόλμη και η απόφαση του να διαχωρίσει τη θέση του από το εθνικιστικό του παρελθόν καθώς και με διάφορες εθνικίζουσες τάσεις και φανατικά άτομα του χώρου της Δεξιάς. Τούτη η πορεία διαφοροποίησης του όμως (νομίζω) έμεινε μετέωρη – τι άλλο από επανερχόμενος εθνικισμός είναι το περιεχόμενο διάφορων τοποθετήσεων στελεχών του “Συναγερμού”, όπως ο Τορναρίτης, ο Θεμιστοκλέους, ο Ταλιαδώρος, η Θεοχάρους ή η επανάκαμψη του Ττίμη Ευθυμίου ή το φλερτ του Χρ. Κληρίδη (πάλαι ποτέ στελέχους του ΕΥΡΟΚΟ) με τον ΔΗΣΥ!
Όσα λέει και πράττει ο Αναστασιάδης (αλλά και κάποιοι άλλοι στον ευρύτερο “συναγερμικό” χώρο – Πουργουρίδης, Μαρκίδης, Κασουλίδης, Στυλιανίδης, Μητσόπουλος), δεν είναι πρωτάκουστα ή πρωτόγνωρα για κάποιο που κινείται ή/και δραστηριοποιείται στο χώρο ή πέριξ στο ΑΚΕΛ!
Εντυπωσιάζει γιατί τα βέλη του τοξεύουν ομογάλακτους και θέλει πολλή τόλμη για να το πράξει κάποιος αυτό!
Φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι πρωταρχικό ρόλο γι’ αυτή την (μετ)αλλαγή έπαιξε σημαντικό ρόλο (είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα) η ανάγκη (και επιθυμία) για περαιτέρω οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη και δραστηριότητα ... Τούτο επέβαλλε τη δημιουργία μια ενιαίας αγοράς με αποτέλεσμα η επανένωση (του τόπου μας) να προβάλλει ως επιτακτική προϋπόθεση και εκ των ων ουκ anef ... Ο (πολιτικός) Αναστασιάδης (ως Ο πολιτικός φορέας του επιχειρηματικού κόσμου) είχε τη διορατικότητα να το αντιληφτεί αυτό και να δει ότι ο άκρατος εθνικισμός αποτελεί τροχοπέδη για την επίτευξη αυτών των στόχων.
Δυστυχώς όμως παλινδρομεί!!! Ίσως για λόγους προεκλογικούς, ή/και γιατί “shύλλον πλύννεις, shύλλον λούσεις, πάλι shυλλιές εν να βρωμει”!!!Anef_Oriwn
Πέμπτη 28/5/2009 – 11:38 μ.μ.

stelios papalangi είπε...

@ανευ

εννα ξεφύγουμε βλέπω το....

να σου πω.

Ο αναστασιάδης κάμνει κάτι που δεν εξανάγινε στην ιστορία της κυπριακής δημοκρατίας.

ως αντιπολίτευση στηρίζει τον πρόεδρο στις συνομιλίες. αυτό το πράμα δεν το έχει ξανακάμει κανένας στη κύπρο. (ούτε ο κληρίδης που εθεωρείτο μετριοπαθής το έκαμε).

μα ξέρεις πόσον εύκολο θα ήταν για τον συναγερμό, με τες κόντρες που έχετε με τους συνεργάτες σας, να διαλύσει όχι μόνο τη κυβέρνηση αλλά και τες συνομιλίες ; Κανένας πρόεδρος της δημοκρατίας δεν είχε μέχρι σήμερα τέτοια στήριξη που την αντιπολίτευση.

Αν παρακολουθήσεις τη διαδικασία συνομιλιών εθνοτικων διενέξεων, κανένας ηγέτης που είχε μιαν αντιπολίτευση να τον κατηγορεί ως μειοδότη εμπόρεσε ποτέ να υπογράψει συνθήκη ειρήνης. ΚΑΝΕΝΑΣ. Για να μπορεί να την υπογράζει ή θα είναι αδιαμισφήτητος ηγέτης (χωρίς αντιπολίτευση δηλαδή) ή θα τον στηρίξει η αντιπολίτευση (που ελάχιστες φορές συμβαίνει). Και ακριβώς αυτό είναι το μεγαλείο το αναστασιάδη.

που τον τζαιρό που εμφανιστήκαν τα αναν τζαι δα, ο αναστασιάδης είναι όχι μόνο σταθερός στες απόψεις του (ως αντιπολίτευση επολέμα το τάσσο μέρα νύχτα, και ως ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στηρίζει το χριστόφια), αλλά ήταν και ο μόνος που είχε το θάρρος της γνώμης του και εδέκτηκε και τόσες επιθέσεις για τούτο.


τωρά λαλείς μου για την εθνικιστική πλευρά του συναγερμού. Μα, εν τζαι είπαμεν ότι ο νίκος είναι άγιος ή καρτερούμεν τον να γίνει αριστερός, ή ότι αίφνης εγίνηκεν ο "ηθικός" πολιτικός ηγέτης.

έχει τζαι ένα κόμμα, τζαι θέλει να το μεγαλώνει και να το συσπειρώνει.
Ε, βεβαίως εννα αφήκει το τορναρίτη να λαικίζει και βεβαίως θα προσπαθεί όποιον δεξιόστροφο βρίσκει ξαπόλυτο να τον μαντρώνει. αλλά επί του συγκεκριμένου εν τζαι θεωρώ ότι έχει κόμμα που δεν λαικίζει.


τζαι η πουτάνα καταφέρνει τα!! κρατά μια μετριοπαθή στάση στο κυπριακό , λαικίζει στα υπόλοιπα, και σε διάστημα λίγων ετών, ότι πληγές άφηκεν το δημοψίφισμα εξεπέρασεν τες. ο συναγερμός εν πρώτο κόμμα (ή τέλος πάντων δεύτερο.... εννοώ έχει ψηλά ποσοστά)

και το κάμνει με ένα ανώτερο τρόπο από ότι ετόλμησε ποτέ να το κάμει ο κληρίδης. γιατί όπως και εσύ ο ίδιος αναγνωρίζεις, ο δησυ έχει φιλελευθερους κι εθνικιστές. άρα ο εκάστοτε ηγέτης πρέπει να έβρει ένα τρόπο να συσπειρώνει τούτη τη σχιζοφρενική κατάσταση που βρίσκεται ο δησυ.
ο κληρίδης για χρόνια εχρησιμοποίαν εθνικιστικούς λόγους αλλά όταν εκυβερνούσε, έπρατεν ως μετριοπαθείς. εν ολίγοις επερίπεζεν το κόσμο.
(που αν κρίνω που το αποτέλεσμα - γιατί που πόθεν αλλού να κρίνεις ; - τούτο που έκαμνεν ο κληρίδης ήταν καλύτερο παρά τζίηνο που έκαμνε το ακελ: να μιλά με μετριοπάθεια τζαι στη πράξη να μας φορτώνει τον τάσσο).
ε, ο αναστασιάδης είναι καλύτερος τζαι που τον κληρίδη. όσον αφορά το κυπριακό δεν λαικίζει πλέον (λαικίζει ο δησυ σε ούλλα τα άλλα, αλλά όχι στο κυπριακό).

θέλεις να μου πεις ότι εν ρουσφετολόγος ; πε μου. θέλεις να μου πεις ότι συναγερμός λαικίζει στη παιδεία ; πάλε συμφωνώ. κατηγόρα τον όσον θέλεις - πάλε εννα συμφωνήσω. στο κυπριακό όμως αποδείχθηκε ανώτερος από όλους τους υπόλοιπους.... με διαφορά από τον δεύτερο.

stelios papalangi είπε...

συνέχεια....( γιατί μισσιμου θέλει να γράφουμε λιότερον που 5000 χαρακτήρες!!!)


ύστερα λαλείς μου ότι οι λόγοι που το κάμνει εν για να στηρίξει το κεφάλαιο.

και σου απαντώ:

1. δηλαδή έχουμε στοιχεία ότι το κεφάλαιο εστήριξεν το σχέδιο αναν ; με τόσες λίρες που είχεν το κεφάλαιο οι διαφημίσεις του ναι και του όχι ήταν οι ίδιες ; τζαι με τόσες λίρες το κεφάλαιο είχεν ανάγκη (όπως έλεεν και η χαραυγή) να τα πιάνει τζαι που τους αμερικάνους για να πει το ναι ; με τόσα συμφέροντα που είχεν το κεφάλαιο έθελεν τζαι τον "πακτωλό χρημάτων των αμερικανοβρετανών" ;

τζαι τούτο το κεφάλαιο ποιοί ήταν ;
οι ξενοδόχοι ;
οι ντεβελοπερ ;
οι δικηγόροι ;
οι λογιστές ;


σύρνουμε μιαν κουβέντα "το κεφάλαιο" τζαι τάχα τι; απονομοιμοποιείται ο αναστασιάδης ;

ποιός εν τούτο το κεφάλαιο ;
πε μας που το είπεν το κεφάλαιο ότι στηρίζει τη λύση ;
τζαι απόδειξε μας ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο ανοίκει στο δησυ ; ..... γιατί να μεν ανοίκει ας πούμε.... στο δηκο ;

2. όποιος ανάθεμαν θέλει ας εν ο λόγος. αν με βολεφκει εμένα γιατί να με κόψει ; αλλά και

3. η φιλελεύθερη άποψη, (ιδέες που τις βρίσκει κανείς από τον ηρόδοτο μέχρι τον καντ) θεωρεί ότι το εμπόριο οδηγεί στην ειρήνη. εμείς θεωρούμεν ότι "οι εργάτες όλων των λαών θα ενωθούν" .

λοιπόν να σου πω την αλήθεια:
το πρώτο αν μιαν στες τόσες στέκει , το δεύτερο δεν έγινε ποττέ. το εμπόριο μπορεί να οδηγήσει ή σε συνεργασία ή σε σύγκρουση, οι εργάτες των λαών δεν ενόνουνται ποττέ. κανένα αριστερό κόμμα στο τέλος της ημέρας δεν εξεπέρασε πρακτικά τον εθνικισμό του. δε τον χριστόφκια με τον ταλατ τζαι δεν θέλει άλλο παράδειγμα (που.... τα παραδείγματα είναι ατελίωτα).

μεν με πάρεις λάθος. θα ήθελα 1000 φορές εκ και τκ να ενωθούν ταξικά ενάντια στο κεφάλαιο. αλλά οι εργάτες των λαών απλά δεν ενώνουνται. μόλις τους σούσεις μια σημαία πάλε θα παν να σκοτωθούν για λόγους που δεν καταλαβαίνουν.... και οι ηγέτες τους θα τους στείλουν χωρίς να εκφράσουν την όποια ιδεολογική διαφωνία. αλλά και

4. γιατί το ακελ δεν θέλει μιαν "ενιαια οικονομία" στη λύση του κυπριακού;

ενδιαφέρον είναι ότι στο μόνο κεφάλαιο που χριστόφιας και ταλάτ φαίνεται να έχουν συμφωνήσει είναι το κεφάλαιο της οικονομίας.

εσύ τι λαλείς ότι εσυμφωνήσαν ; τι λαλείς είναι το αποτέλεσμα, στο ΜΟΝΟ πράμα που εσυμφωνήσων οι δύο "αριστεροί" ηγέτες μας ; δεν εσυμφωνήσαν σε μια ενιαία καπιταλιστική οικονομία αλλά σε μια "αριστερή" ;

θέλεις να μου πεις ότι ο χρισόφιας είπεν του: σύντροφε, μετά τη λύση θα υπάρχουν ταξικές διαφορές μεταξύ εκ και τκ, και γι αυτό θε πρέπει να αποφύγουμε την ενιαία οικονομία μέχρι να εξαληφθούν αυτές ο ταξικές διαφόρες ; και εμείς ως εκ αριστεροί είμαστεν έτοιμοι να πληρώσουμε αυτό το κόστος ;

πε μου σοβαρά, εν τούτο που πιστέφκεις ότι εσυμφωνήσαν ;

Anonymous είπε...

Ο Πιτσιλλίδης τα σκάτωσε. Το ερώτημα είναι: γιατί αποφάσισαν (αποφάσισε) να αρχίσε με ευρωεκλογές αφού ήταν σίγουρο θα έχανε, ξοδεύοντας και τόσα λεφτά; Ήθελε να μπει στην πολιτική. Καλώς. Είθισται όμως, κάποιος να αρχίζει από εκλογές που έχει πιθανότητες και όχι με τόσο "long shot". Διότι, σε περίπτωση αποτυχίας, όσα πιο πολλά φώτα της δημοσιότητας έχεις, τόσο πιο μεγάλος είναι και ο πάταγος στην πτώση. H οποία ήταν σίγουρη. Κύριε ελέησον...