Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Αυτή τη φορά...Volt

 Στις προηγούμενες ευρωεκλογές ψηφισα Νιαζί....

 Και δεν το μετάνιωσα.

ηταν σημαντικός ως συμβολισμός. Και είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός ακαδημαικός. 

Τούτη τη φορά θα παω ενάντια στα πιστεύω μου... Και εννοώ θα ψηφίσω με γνώμονα τα προσωπα αντί την ιδεολογία.

Το Volt , δεν με διευκολύνει και ιδιαίτερα με την εμμονή του να θεωρεί ότι το να έχεις ιδεολογία είναι "ταπέλλωμα".... Δεν είναι !Η ιδεολογία σου, μας λέει με ποιους είσαι, τι θέλεις να κάμεις και πως θα το πετύχεις.

Παρόλα αυτά.... τους έχω ακουσει... Δεν είναι κενοί περιεχομένου αλλά Χριστοδουλίδης / Αννίτα / Φειδείας. ...

Έχουν αποψείς. Εχουν όμως κυρίως Προσωπα.Η κυρία Ατταλίδου, είναι για μένα από τα καλύτερα μέλη του κοινοβουλίου.... Δεν είναι απλά φωνακλού (όπως η Ειρήνη). Εν θκιεβασμένη - όσες φορές την άκουσα δεν λαλεί αερολογίες. Δεν είναι υποψήφια, αλλά το ότι είναι εκεί του δίνει ένα κυρος.

Ο Μακάριος.... εθκιέβασα τα τελευταία του βιβλία , και έγραψα και τις απόψεις μου, εδώ. Και συνεχίζει, τον βρίσκεις σε αποκαλύψεις για τα διαβατήρια, τον Τζο λο - τον χωρκανό, τη φόκους, το νερό του κούρη... μας υποσχέθηκε ότι έχει φακέλους και για αλλά και ετοιμάζει και για τα σκουπίδια (για να μην θυμηθώ τη περιρρεουσα) .... Δεν ξέρω ποιος άλλος από τους υποψηφίους έχει αυτή τη συνεισφορά στη κοινωνία.

το ότι έχουν Τουρκοκυπριο, με εβγαλε που το διλημμα (γιατί εξακολουθώ να θεωρώ ότι η παρουσία ενός τουρκοκυπριου είναι σημαντική). Και έτυχε να ακουσω και την ανδρομάχη και το νικόλα... Είναι σοβαροί - δεν λεν αρλούμπες. Τους υπόλοιπους , δεν πρόλαβα

Έχουν και την ιδιαιτερότητα του "φρέσκου"... δεν είναι ευρωκό, δηπα, αλληλεγγύη, αδησοκ, (παλιό υλικό που ανακυκλώνεται).. Και αυτό τους δείνει και το πλεονέκτημα να μην έχουν ξιμαρίσει.

Φυσικά εμάθαμε πάντα να κρατουμε μια πισινή . το κατα πόσο άνθρωποι με ομορφες ιδέες  μπορουν να αντεπεξέλθουν σε διοικητικά πόστα , είναι πάντα ερωτηματικό . Που την άλλη εν τζαι να ψηφίσουμε για κυβέρνηση. Ένα μυνημα θα στέιλουμε


Και είναι και υπερ μιας (αναμνησης της) λύσης.


.....


Τωρά υπαρχει κάποιο μεγαλυτερο διακυβευμα ; δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα ποιός θα είναι πρώτος.

θεωρώ ότι είναι σημαντική η υπαρξη του ακελ ως ανάχωμα.... αλλά όχι ως δυναμη αλλαγής

Με τρομάζει η άνοδος του ΕΛΑΜ , αλλά και το κέντρο  ακροδεξιό και διεφθαρμενο ήταν απο πάντα. Απλά τούτο εν ενα διαφορετικό προφιλ ακροδεξιου - της ματσίλας, της αμορφωσιάς και του ξύλου.

Δεν εχω αμφιβολία ότι αν ποτέ είχαν εξουσία στα χέρια τους - θα αποτυγχούν , γιατί είναι και αυτοί κενοί περιεχομένου.

το θέμα μαζί τους, είναι ότι δεν μπορείς να πάρεις το ρίσκο ακόμα κι αν είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα... Γιατί συνήθως όταν έτσι ιδεολογίες ανεβαίνουν στην εξουσία - σταμάτα η δημοκρατική διαδικασία , αφού ξεκινούν άμεση διαβρωση των σωμάτων ασφαλείας, του τύπου,  των δικαστηρίων - και μετά κάτσε ξιμπερτεφκε.

αλλά είπαμε... δεν είναι για διοικητικές θέσεις που ψηφίζουμε....θα μπλοκάρουν φαίνεται το ευρωκοινοβούλιο σε ευρωπαικό επίπεδο, αφού είναι σχήμα οξύμωρο  οι ακροδεξιοί να μπορέσουν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Είδη, πριν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά τους εξεκινήσαν να διαλύονται οι διάφοροι συνασπισμοί.

Το ενδιαφέρον θα είναι τι θα κάμουν οι υπόλοιποι "δεξιοί".... της λαικής ή της φιλελυθερης δεξιάς (υπάρχουν ακόμα ποτουτοι ; ) .

θα τους νομιμοποιήσουν ; 

θα συνεργαστούν μαζί τους ;

(Σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις την τελευταία 20ετια,  βρέθηκε η αριστερά σε αυτό το δίλημμα και νομίζω εσταθηκε στον πουντο της....  Να δούμε την δεξιά τι θα κάμει)


....

Για τες υπολοιπες εκλογές, δεν μπορώ να πω ότι εχουμε ιδιαιτερα ενημερωθεί.

Για Αζα , μάλλον θα παει λευκό.

για σχολική εφορεία ; Λευκότερο...

Το ότι οι υποψηφιοι δήμαρχοι δεν κάμνουν κοινή προεκλογικοί με τους αντιδημάρχους - το λέεις και σχήμα οξύμωρο.

Το Ακελ στην ευρήτερη Λεμεσό έκαμε αρκετά καλές επιλογές (δυτική, ανατολική Λεμεσό και Πολεμίδια)

 .... Για τη πολη δεν είμαι σίγουρος. Για έξω που την πόλη,  δεν έχω ιδέα. 

για τον επαρχιακό οργανισμό - άκουσα εχτες τους 3 υποψηφίους σε ντιμπειτ.... Τι να πω ;  Μου φάνηκαν και οι τρεις οι ίδιοι. Όλοι θέλουν να δείξουν ότι θα είναι καλοί "managers".... ενδεχομένως να είναι και το πόστο τέτοιο...


Για να μείνουμε στο θέμα εκλογές 

το ότι η Αγγλία θα αλλάξει μια δεκαετία συντηριτικων για να βάλει ένα νεοφιλελευθερο εργατικό 

Και ότι κοτζιαμ υπερδύναμη το μόνο που έχει να αντιτάξει στον παλιατσο είναι το άοσμο και το αγευστο, 


Το λέεις και αποκαρδιωτικο. 

Κάπου θα παίξουν όλα αυτά.....


αυτά 

και καλό καλοκαίρι

2 σχόλια:

Woofis είπε...

Συμφωνούμεν

Aceras Anthropophorum είπε...

Τζ̆ουνούρκον είσαι κόσ̆σ̆ινον τζ̆αι που να σε κρεμμάσω...