Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Επιτυχία το νέο ωράριο

Προφανώς την πιο πάνω άποψή μας, δηλαδή περί...συνδυασμού κρίσης και μισθολογικής εκμετάλλευσης, δεν φαίνεται πάντως ότι υιοθετεί ή ασπάζεται και η υπουργός Εργασίας, η οποία προχθές, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, περίπου... πανηγύρισε ως θρίαμβο (προσωπικό της;) το γεγονός ότι με την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εξασφαλίστηκαν κάπου 1.600 νέες θέσεις εργασίας. Τα άτομα αυτά, είπε η κυρία υπουργός, εργάζονται 30 ώρες εβδομαδιαίως με μισθό στην πλειονότητά τους πέραν των 650 ευρώ τον μήνα. ... 

http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-n-tokas/109/165817/650-evro-miniaios-choris-kamia-ekmetallefsi


Αυτό για όσους δεν γνωρίζουν την καθεστύκια γλώσσα είναι: εκσυγχρονισμός, δημιουργία θέσεων εργασίας, ανταγωνιστηκότητα, αύξηση της παραγωγικότητας, αφήνεται η αγορά να δουλέψει χωρίς περιορισμούς έτσι όποιος θέλει να δουλέφκει 10 ή 15 ώρες την ημέρα να μπορεί, ανάπτυξη, πρόοδος σαξες στορυ.....

Ελπίζω να με βρεθεί κανένας να ισχυριστεί ότι τα 650 εν λία

Αχάριστοι
Ε, αχάριστοι....

Η μόνη αλλαγή που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε το όνομα του υπουργείου.... είναι τζαι υποτιμητικό για τη ζέττα.... Άκου υπουργός εργασίας !!!

2 σχόλια:

νεος είπε...

...πάντως ο γραμματέας της ΠΟΒΕΚ είπε προχθές ότι έχει στοιχεία πως οι 1200 τουλάχιστον ήταν οι απολυμένοι του Ορφανίδη που είτε επαναπροσλήφθηκαν από τη νέα του εταιρία, είτε προσλήφθηκαν από την άλφα-μέγα.
Οπότε δεν μιλάμε για νέες θέσεις...

Aceras Anthropophorum είπε...

Επήα στη Μακαρίου προχτές η ώρα εφτάμισι να ψουμνίσω κάτι που έθελα επήγον μετά που εξουθενωτική μέρα εργασίας. Είπαν μου ότι τωρά μεινίσκουν αννοιχτά. Είχεν 5 καταστήματα αννοιχτά. Η Ζάρα, το Μάχεσπένσις τζιαι ένα θκυό άλλα μεγαλοκαταστήματα. Μούγια στο δρόμο, τζιαι οι μεγάλες εταιρείες ξηζουμίζουν το παζάρι τζιαι να να δουλέφκουν εις βάρος των μικρών. Δεν εγόρασα που κανέναν.

Αλλά τί να πεις. Σωτηρούλλα τζιαι Ζέτα το ίδιο πράμα είναι. tous pourris που λαλεί τζιαι η Μarine στη Γαλλία.