Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Για τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν πιο πριν - τες γελοιόττηες της επιτροπής τζαι του πολίτη

εξεκίνησα να γράφω για τα προχτεσινά παναύρκα χριστόφια τζαι επιτροπής τζαι τελικά εβαρέθηκα.
Η επιτροπή είναι ένα παναύριν - και από πλευράς σύνθεσης και από πλευράς γνώσης του αντικειμένου, και από πλευρας πολιτικής τοποθέτησης. Ο δε χριστόφιας.... Το κείμενο των συνεργατών ήταν καλό, σε σχέση με το κλίμα που αναπτύσεται αλλά πάλε, δεν έχω το κουράγιο να τον υπερασπιστώ... Στο μεταξύ τον ορφανίδη τζαι τον αναστασιάδη αφήκαν τους στο απυρόβλητο.... ...Όπόταν δεν θα ασχοληθώ με "τη διαδικασία" ή "τη νομιμότητα" της επιτροπής παρα μόνο με ένα επιμέρους θέμα. Να πω μόνο παρενθετικά ότι ο Μαρκίδης τελικά είναι μόνος της φιλελευθερης δεξιάς που διασώζεται. Οι υπόλοιποι μου θυμίζουν τη περιόδο του 2004.... Εκατάντισεν ο φιλελευθερος να θκιεβάζεται πιο εύκολα που τον πολίτη... Έγινε τόσον ακραίος που δεν θωρκέται....


Δεκάδες από τους μάρτυρες της επιτροπής ισχυριστήκαν ότι αν επιάνναμεν μέτρα πιο νωρίς, ή αν εμπαίναμεν στο μηχανισμό πιο νωρίς τα πράματα θα ήταν καλύτερα. Το ίδιο πιστέφκουν όλα τα κόμματα που θεωρούν ότι για όλα φταίει ο χριστόφιας..... Το δε ΑΚΕΛ ακόμα δεν εκατάλαβα ποια είναι η θέση του. Μερικές φορές η απάντηση είναι ότι τα μέτρα είναι νεοφιλευέυθερα αφενώς και ότι θα αποτύχουν αφετέρως (πράμα με το οποίο συμφωνώ) τζαι τες υπόλοιπες φορές λεν ότι βεβαίως επήραμεν μέτρα, τζαι βεβαίως εθέλαμεν να υπογράψουμε το μνημόνιο, αλλά εν οι ευρωπαίοι που εν εθέλαν (πράμα που είναι πιο ειλικρινές βεβαίως αλλά με βρίσκει να διαφωνώ).... . Ούτε σε επίπεδο ρητορικής δεν εκατάλαβα τι θέλουν να περάσουν οι σύντροφοι. ότι θα το υπογράφαν ή ότι δεν θα το υπογράφαν ; τέλοσπαντων.

Η κυριάρχη άποψη της λήψης των μέτρων νωρίτερα, επικρατεί στα πλείστα ΜΜΕ, κόμματτα, μεταξύ των πλείστων οικονομολόγων (που όπως σωστά λέει ο κρούκμαν - πρέπει να σταματήσουμεν να τους ακούμε γιατί είναι μέρος του προβλήματος) - έτσι που πλέον έχει στηθεί πλέον μια ακόμα περιρρέουσα.
Τόσες πολλές φορές έχουν επαναλάβει τούτην την άποψη που εφτάσαν στο σημείο να τη θεωρούν και αναμβισφήτητο γεγονός ! Έτσι πάμε πάλε πίσω σε τζίηνα που ελάμεν για τη περιρρέουσα του τάσσου τζαι του αναν.... Πίσω στα βασικά..... Η άποψη σου ρε φίλε για ένα θέμα, ή ακόμα χειρότερα η πρόβλεψη ή η πεποίθηση που έχεις τι θα εγινόταν αν επέρνετουν μια άλλη απόφαση - δεν αποτελεί ούτε αλήθεια ούτε γεγονός.  Ακόμα τζαι αν την πιστέφκει τζαι εκφράζει την η πλειοψηφία. Δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον, γιατί με βάση την ιδεολογία σου, προβλέπεις ότι μια άλλη πορεία θα ήταν καλύττερη.

Υπάρχει τζαι η αντίθετη άποψη - ότι τούτου του είδους τα μέτρα, 1) είναι υφεσιακά και ως συνέπεια τούτου 2) δεν δουλέφκουν (όπως καλή ώρα στην ελλάδα) αλλά και 3) επείδη όσοι μιλούν για μέτρα ποττέ δεν τα επροσδιορίσαν, δεν μας είπαν ποττέ λία νούμερα.

Άρα ρε παίχτη μου , πως μπορείς να καταδικάσεις τον άλλο γιατί δεν επήρεν μέτρα νωρίτερα ;
Πόθεν το έσσιεις σίουρο δηλαδή ότι αν ακολειθείτο ο τρόπος ο δικός σου θα έφερνε αποτέλεσμα ;
Αυτό το πράμα είναι καθαρή δίκη των διαφορετικών ιδεολογικών αντιλήψεων και οδηγεί ξεκάρα στον εκφασισμό της κοινωνίας. Όπως τη περιρρέουσα του 2004. Τότε εσυμετείχε το ΑΚΕΛ σήμερα οι πιο ακραίοι είναι οι φιλευθεροι δεξιοί.

Έσσιει δίκαιο ο Μαρκίδης,
Αν συνεχίσουν με τούντο φκιολί εννά αναγκαστούμεν να στηρίξουμεν τον χριστόφκια
.......

Πάμε τζαι λίο στα μέτρα αυτά καθεαυτά.
Προχτές έβλεπα στον πολίτη σε πρωτοσέλιδο μάλιστα να αναφέρουνται στο φόρο για τα ακίνητα ως "χαράτσι" !!!
Τζαι εσκέφτουμουν.....
 "Μα περίπέζετε μας ; "
Ο κυριακάτικός δε , έσσιει τζαι άρθρο για μια γιαγιά που της εκόψαν τη σύνταξη , πιάνει 400 ευρώ το μήνα - δηλαδή ένα 5000ρο  το χρόνο εκ των οποίων τα μισά παν σε φόρους που τους αυξήσαν.
Τζαι σκέφτουμουν ....
- μα περιπέζετε μας ;

Έσσιει 3 χρόνια που προπαγανδίζουν για μέτρα, τζαι τωρά έπιαν τους η έγνοια για τη γιαγια ;
Όταν έχετε περάσει στον κόσμο την αντίληψη ότι επίδομα = τσεκούιν , τωρά έπιαν σας η έγνοια της γιαγιάς ;
όταν ο ένας αρθρογράφος μετά τον άλλο επαρακάλαν να ρτει τροικα να μας ισσιώσει, όταν λέτε ότι έπρεπεν να πάρουμε μέτρα πιο νωρίς ή να μπούμε στο μηχανισμό πιο νωρίς , ίνταν ναν άλλωσπως τα μέτρα ;
Καλά τα μέτρα που εθέλετε τόσα χρόνια ίνταλως τα εφαντάζεστουν δηλαδή ;
Αλλά το τρικ εν απλό.
Δέτε πόσοι εγράψαν για μέτρα τόσα χρόνια.... Μπορείτε να θυμηθείτε ΕΝΑ μέτρο που επροτείναν ;
ΈΝΑ  ΓΑ#@$!#%ΝΟ μέτρο ;
 Αλλά άμαν ξεκινήσουν οι περικοπές ούλλοι κλώνουν.
Τωρά εν κρίμα η γιαγιά... Άμαν έφκαλεν η γλώσσα μας μαλιά να επαναλαμβάνουμεν ότι τα μέτρα είναι ταξικά ,  εσάς η έγνοια σας ήταν το σπάταλο κράτος.
Που επήεν δηλαδή η τροικα τζαι δεν τους επέλανεν στες μειώσεις τζαι στους φόρους;
Γιατί σε αντίθεση με εσάς- της τροικας τα μέτρα εν τζαι εν θεωρητικά. Η τροικά λειτουργά λογιστικά - που εν λίρες που μπορούν να συνακτούν σίουρα ;
1. Στες καταθέσεις - παραβιάζοντας και το θεμελιώδης δικαίωμα του καπιταλισμου , αυτό της ιδιοκτησίας.
2. θα σφάξουν τους δημόσιους υπαλλήλους, γιατί τα ρυάλια τους τζίηνους κρατά τα η κυβέρνηση
3. Θα βάλει φόρους που εν ΄σίουρο ότι εννα πιάσσει όπως της ακίνητης ιδιοκτησίας.. Αφού ούλλοι άλλοι φόροι ή "θα εκαταστρέφαν το επιχειρηματικό μας μοντέλο" ή ως συνήθως ο ιδιωτικός τομέας είναι αρκετά παραγωγικός και καινοτόμος ούτως ώστε να φοροδιαφεύγει.

Άκου χαράτσι !!!
Εν το χονέφκω.
Άμαν εννα κόψουν τους άλλους εν καλά. Άμαν εννα μας πιάσει τζαι εμάς το κολάιν - εν χαράτσι.
Μα σαστε σοβαροί ρε ;

Αλλά τζαι χωρίς τροικα, δεν είδετε τα άρθρα του οικονομικού σας συντάκτη. ίντα που πρότεινετε τόσον τζαιρό - μείωσεις, ξανάμειώσει τζαι ξανάμειώσεις.... Λες τζαι οποιος πιάνει τσεκούιν που το δημόσιο εν ματσωμένος.

Νομίζει ο πολίτης ότι με κανένα σκανδαλο που φκάλει κατά τζαιρούς έννα σωθούμεν.
Προχτές αυτοσιομαλίζετουν ότι το κράτος εγλύτωσεν 6,000,000 ευρώ λόγο της παρέμβασης του πολίτη για τη κουβέντα με τες διπλές-τριπλές συντάξεις.
Μπράβο τζαι εύγε και εις ανώτερα.
Αλλά το ποσό είναι αστείο.
Μοιάζετε με τα φασιστοειδή που κάμνουν πόλεμο στα τσιεκούθκια των μεταναστών που τελικά ήταν καμιά 20ρκά εκατομύρια....
Βάρτε τα μηδενικά δίπλα που τζίηνα που μας εφεσώσαν οι τράπζες μπας τζαι καταλάβετε ότι τα 6 που εγλυτώσετε το κράτος εσείς εν μιλοσφωτζίσματα. Εχωρίσαν τη λαική σε καλή τζαι κακή , εκουρέψαν τους καταθέτες, επουλήσαν τα καστατήματα στην ελλάδα τζαι η νέα καλή τράπεζα χρωστά τζαι 10 δις ΕΛΑ ! Τζαι ακόμα με τούτα ούλλα 40 επιχειρηματίες (που τζίηνους που βάλλουν διαφημίσεις στες εφημερίδες) κινδυνέφκουν να την παττίσουν
Που εν τα άρθα για τούτα ;
Πραγματικά χρήσιμη δημοσιογραφία θα ήταν να εψελίζαν κάτι για τούτα
αμ δε ;

Αν δεν ήταν το άρθρο της λε μοντ, θα έκοφκα τον κυριακάτικο...

........
Αύριο μεθάυριο θα αρκέψουν οι πόμπες στη γειτονιά μας.
Ο παράσχος το είπεν εύστοχα τη κυριακή. Όσον δικτάτορας τζι αν εν ο άσσαντ, σοβαρά έσσιει κανένα που πιστέφκει ότι έσυρε χημικά ; όταν που την πρώτη μέρα που εξεκινήσαν οι εχθροπραξίες, απειλούσαν ότι θα τον χτυπήσουν αν τολμήσει να χρησιμοποιήσει χημικά ;
Πιστώστε τζαι τον άσαντ με λίον νού

8 σχόλια:

Woofis είπε...

Επειδή εμίλησες για το 2004 τζιαι το Ανάν, νομίζω θωρείς τα μονόπαντα τα πράματα. Όπως κάμνει τζιαι το ΑΚΕΛ, που συμπεριφέρεται λες τζιαι έshει 20 χρόνια που εκυβέρνησεν τζιαι οϊ κάτι μήνες. Να αθθυμήσουμεν ότι ήταν τζιαι με το Τάσσον διότι τζιαι τζιείνον προφανώς εν λεπτομέρεια.
Η συνήθης τακτική των απολογητών του "ΟΧΙ" το 2004 είναι "αν ελέαμεν "ΝΑΙ" σήμερα θα ήταν shιειρόττερα τα πράματα". Τζιαι η απάντηση σε έτσι, όντως ανεδαφικά επιχειρήματα (διότι όπως είπες, επί της ουσίας δεν μπορούμεν να ξέρουμεν που θα οδηγούσεν ο άλλος δρόμος) είναι ότι σήμερα ΔΕΝ έχουμεν τες συνέπεις του "ΝΑΙ" αλλά της επιλογής που όντως έγινεν, του "ΟΧΙ" (που ήταν τζιαι βροντερόν). Στο απλοϊκόν μου μυαλουδάκιν λοιπόν, πιο πολλύν πάτημαν σε μιαν συζήτησην (που μάλλον εν φκάλλει τζιαι πουθενά εκτός που τον εκφασισμόν που ανέφερες) έshει κάποιος του οποίου οι επιλογές ΔΕΝ εισακουστήκαν τζιαι είχαμεν δυσμενές αποτέλεσμαν, παρά κάποιος ο οποίος επικαλείται μιαν μη πραγματοποιθείσαν εναλλακτικήν πορείαν για να δικαιολογήσει τα αποτελέσματα που έφερεν.
Η κυβέρνηση Χριστόφια έκαμεν κάποιες επιλογές. Επήρεν, εν επήρεν μέτρα, ήταν εν ήταν καλά, τα αποτελέσματα εν τζιαμέ. Μπορεί να επικαλείται ότι ελαφρυντικά θέλει, αλλά εν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι εναλλακτικές επιλογές της ήταν shιειρόττερες, διότι (με το σκεπτικό σου) ποττέ εν θα το μάθουμεν. Εν η άλλη πλευρά που έshιει την πολυτέλειαν να "θεωρητικολογεί". Αν τζιαι όπως είπα τζιαι πριν, σημασίαν εν έshιει τι έγινεν αλλά τι γίνεται που δαμέ τζιαι δα.
Όσο για το Μαρκίδη, εν τζιαι εν τον Αναστασιάδην που υποσκάπτει με τες παρεμβάσεις του. Εν την (ήδη καταρρακωμένην) δικαστικήν εξουσίαν (που την οποίαν προέρχεται). Αφού οι άλλοι επικαλούνται εισαγγελικήν γνωμάτευσην. Αν τούτον οδηγεί κάπου τζιείνος ξέρει καλλίττερα ελπίζω.

Woofis είπε...

Σόρρυ που ξαναενοχλώ αλλά εσκέφτηκα ακόμα έναν παράδειγμαν περί του "μονόπαντου" της υπόθεσης.
Αν ω μη γένοιτο οι επιλογές του Αναστασιάδη οδηγήσουν σε άshημα αποτελέσματα, με το σκεπτικό σου όπως το αναπτύσσεις (επικρίνοντας τους επικριτές στο θέμαν της λήψης μέτρων πιο νωρίς), το ΑΚΕΛ εν θα δικαιούται να επικαλείται τες εναλλακτικές που προτείνει σήμερα (π.χ. έξοδος που ευρώ κλπ.) διότι "που ξέρει που θα οδηγούσαν"...

stelios papalangi είπε...

@woofis

Προφανώς ο χριστόφιας κρίνεται για τα αποτελέσματα... Εξού τζαι ο λαός (όπως προβλέπεται σε μια δημοκρατία για τα πολιτικά πρόσωπα) τον έστειλε σπίτιν του.

Είναι η σιγουρία ότι αν επαίρνουνταν μέτρα (που κανένας δεν διευκρινίζει ποια - τζαι άμαν παρθούν τζαι επιρεάζουν τη πούγκα τους κλαίουνται) τα πράματα θα ήταν καλύττερα.

Ενημερωτικά, τζαι γω πιστέφκω ότι ο χριστόφιας όσον ήταν πρόεδρος δεν είσσιεν τα κότσια να συγκρουστεί τζαι να κάμει τούτα που λέει το ακελ σήμερα (εστω). Εκούνταν το, για να τα φορτώσει του επόμενου.

Το πολιτικό θέμα εν τζιαμέ όμως.
Εν μέτρα τούτα για να λύσουν το πρόβλημα ;

Τζαι γω θεωρώ ότι έπρεπε ας πούμεν να έπαιρνε μέτρα πιο νωρίς. Αλλά ούτε τα μέτρα της τροίκας ούτε του πολίτη. Αλλά που ;

Στο ερώτημα σου - βεβαίως το ΑΚΕΛ θα δικαιούται να επεικαλείται την άποψη του - αλλα στη δημοκρατική διαδικασία - όχι στα δικαστήρια. Αν πείσει καλώς - αν όχι tough luck.
Εν τζιαμέ η διαφορά

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,
Τα αποτελέσματα των επιλογών της έγκαιρης λήψης μέτρων τα είδαμε και στην Ελλάδα [ακόμα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση], στην Πορτογαλία και αλλού...

Anef_Oriwn είπε...

Steliε Papalangi,
Το κείμενο σου έχει και καλές τοποθετήσεις, όμως επέτρεψε μου και μερικά σχόλια...

1. Δεν είναι τον Χριστόφια που θα «υπερασπιστείς», αλλά τις προσεγγίσεις τόσο του ιδίου όσο και του ΑΚΕΛ, όπως κατατέθηκαν μέσα από τη γραπτή δήλωση του τέως Προέδρου. Αν διαφωνείς κάμε το με συγκεκριμένες τοποθετήσεις, αντί να αφορίζεις ή το παίζεις «ναι μεν αλλά...» και να αναιρείς και το όποιο θετικό σχόλιο κάμνεις...

2. Το «βεβαίως επήραμεν μέτρα, τζαι βεβαίως εθέλαμεν να υπογράψουμε το μνημόνιο, αλλά εν οι ευρωπαίοι που εν εθέλαν» της Κυβέρνησης Χριστόφια, πηγάζει από το γεγονός ότι οι αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες εν πιο πολύ πολιτικές παρά ιδεολογικές, κυρίως και λόγω του ότι το ΑΚΕΛ ήταν στην εξουσία και εξ ανάγκης έπρεπε να διαχειριστεί την κλίση μέσα σε καπιταλιστικά πλαίσια...

3. Συμφωνώ με την τοποθέτηση σου ότι «η πρόβλεψη ή η πεποίθηση ... [για το] ...τι θα εγινόταν αν επέρνετουν μια άλλη απόφαση - δεν αποτελεί ούτε αλήθεια ούτε γεγονός»… Αντίθετα είναι σκέττη θεωρητικολογία!

4. Η άποψη για «λήψη μέτρων νωρίτερα», αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση. Άρα αυτό που σαφέστατα προσπαθεί να κάμει η Επιτροπή [και να το περάσει και στο Πόρισμα της] δεν είναι απλώς ηλίθιο, αλλά και επικίνδυνο για την αστική δημοκρατία. Ή όπως ξεκάθαρα το διατυπώνεις κι ΕΣΥ «αυτό το πράμα είναι καθαρή δίκη των διαφορετικών ιδεολογικών αντιλήψεων και οδηγεί ξεκάθαρα στον εκφασισμό της κοινωνίας»

5. «… σήμερα οι πιο ακραίοι είναι οι φιλελευθεροι δεξιοί»... Να μεν σ’ ακούσει ο Strovoliotis!

Disdaimona είπε...

γεια σου Στέλιο,

να καμω ενα σχολιο απο το τελος: ο Ασαντ είναι διχτατορας, λεμεν ουλλοι.

Ο Ομπαμα τί είναι; Ο ΜΠους τί ήταν; ΟΙ ΗΠΑ θεωρούμε ακομα πως ειναι μια χώρα όπου διεξαγονται δημοκρατικες εκλογες; Είναι μια χώρα όπου διοικουν κανονικά και με το νομο τα μονοπωλια και τα δυο κόμματα που κατα καιρους, ειτε το ενα ειτε το αλλο εξυπηρετουν τους σκοπούς της κερδοσκοπίας των μονοπωλίων αυτών.

Έχουμε την εντυπωση οτι ο αμερικανος πολιτης εχει δικαιωμα ψηφου δηλαδη; Ή ότι έχει ανοιχτες επιλογες; Εχει μια και μοναδική επιλογή σε δύο συσκευασίες. Ούτε καν τα ιδια τα κομματα δεν εχουν την επιλογη να ξεφυγουν απο τα συμφεροντα των μονοπωλιων.

Αρα το ότι ο Ασαντ εν διχτατορας τζαι οι ΗΠΑ εν η δημοκρατια, εν σκεψεις του νηπιαγωγείου. Ένα απο τα βασικα μαλιστα ζητήματα του γιατί η κριση εμπλοκαρεν εντελως τα περιθωρια λυσεων ειναι γιατι εν λειτουργει τιποτε δημοκρατικα - απο τα κάτω - στο δυτικό κοσμο.

τουτον ως γενικό πρωτο σχόλιο....

Disdaimona είπε...

Τα μέτρα...

Βασικα υπαρχει ενα περιπαιξιμον γυρο απο το θεμα εκ μερους όλων.

Το μεν ακελ, μας λεει πως δεν το αφησαν να υπογραψει το μνημονιο με τα καλα μετρα για να έρτει ο Νικος να υπογραψει τα κακα, οι άλλοι ούλλοι τα εγραψες καλυτερα απο μενα....

Το μεν ακελ, εν εθώρεν για θκυο χρόνια πως η οικονομία και το μνημονιο θα μας μπλοκαρει γεωπολιτικά, εμιλαν μας για σκληρη διαπραγματευση, για φιλους στην ε.ε και για ιστοριες για αγρίους, η μεν δεξια έτσι τζαι αλλιως ειναι που μονη της οι ιστοριες για αγρίους...

Σημερα το ακελ παει να τα σασει, λαλει μας για νεοφιλελευθερισμό και το ότι η λιτοτητα δεν θα φερει ανακαμψη τζαι συνεχιζει τες ιστοριες για αγριους, καθοτι μια χαρα η λιτοτητα φερνει ανακαμψη - η αστική ταξη θησαυρίζει, ποιός μας ειπεν εμας πως εννε καλη η λιτοτητα ή έπιαεν η έννοια τους κεφαλαιουχους αν εμεις πεινουμεν, αφου αλλοσπως κερδη δεν φκαινουν;

Δεν ξερω τωρά με τον πόλεμο στη Συρία - καποιοι εφωναζαν πως θα γινει πολεμος, εμεις τίποτε, όι, ο ιμπεριαλισμός λυει τα θεματα του πκιον με πολιτικούς τροπους, εξεπεράσαμεν τους πολεμους, έτο εν να τα συζητησουμεν στην ε.ε να τα λυσουμεν ειρηνικα και κουραφεξαλα.....ενι ξερω λοιπόν τωρά με τον πόλεμο στη Συρία, αν καποιοι αρχισουν να σοβαρεφκουνται.

Διότι για 2 χρόνια το ακελ και η κυβερνηση χριστοφια και οι ακελικοί ήταν εκτος πολιτικής σοβαροτητας και αρχών.

Όταν λεμε αρχων, εν εννοούμεν να διουμεν επιδοματα στους φτωχους όσον εχουν τα ταμεια, αλλα εννοουμεν σοβαρης πολιτικής και όχι αυτοκαταστροφικής πολιτικής - εξωτερικής και εσωτερικής...

για να δουμε τωρά τί θα γίνει...

οσον αφορα την εξοδο απο την κριση, ισχυει και για μας, οτι ισχυει για ολες τις χωρες που εμπλεκονται....διαλυση της ε.ε, επανασχεδιασμός των εθνικών οικονομιών, νεοι γεωπολιτικοί συσχετισμοί. Όπως ακριβως δηλαδη φαινεται πως θα συμβει στην ιδια την ιστορια...

οσο πιο γληορα φυει τουτη η κυβερνηση τοσο το καλυτερο εγώ νομιζω...

Ανώνυμος είπε...

Χριστόφιας vs. Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία: Οι πολιτικές προεκτάσεις μιας αντιπαράθεσης και η ζωτική ανάγκη για το χτίσιμο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην Κύπρο

http://granazi.org/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1%CF%82-vs-%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/