Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δολοφόνοι

Από την ελευθεροτυπία εδώ με ελάχιστα δικά μας σχόλια


Εβλέπαμεν τα στη Νότι Αφρική, τζαι ελέαμεν εν μακρυα......


Σκηνικό απόπειρας μαζικής δολοφονίας στήθηκε την Τετάρτη σε χωράφι-σκλαβοπάζαρο στη Μανωλάδα Ηλείας, όταν τρεις «επιστάτες - μπράβοι» ιδιοκτήτη καλλιέργειας φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας άνοιξαν πυρ κατά δεκάδων εργατών από το Μπαγκλαντές, που απαιτούσαν τα μεροκάματα έξι μηνών. Τουλάχιστον 34 εργάτες νοσηλεύονται. Συνελήφθησαν το πρωί σε χωριό της Πηνείας Ηλείας δύο άνδρες για υπόθαλψη, επειδή παρείχαν κατάλυμα για κάποιες ώρες σε δύο από τους επιστάτες που αναζητούνται.
Τραυματισμένοι μετανάστες από τη Μανωλάδα στο νοσοκομείο. Φωτογραφία:Τ. Παναγόπουλος Τραυματισμένοι μετανάστες από τη Μανωλάδα στο νοσοκομείο. Φωτογραφία:Τ. Παναγόπουλος Επτά αλλοδαποί εργάτες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Πύργου και της Πάτρας, φέροντας τραύματα από τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν χθες.
Στο νοσοκομείο του Πύργου νοσηλεύονται τέσσερα άτομα, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι είναι ελαφρά τραυματισμένοι και παραμένουν για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Οι εργάτες γης που καλλιεργούσαν φράουλες και είχαν να πληρωθούν πάνω από έξι μήνες, απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους από τον εργοδότη τους το απόγευμα της Τετάρτης στον τόπο της καλλιέργειας που βρίσκεται δίπλα από την εθνική οδό Πύργου – Πάτρας. Όμως αντί για τα χρήματά τους, δέχθηκαν τα πυρά από τα κυνηγετικά όπλα των συνεργατών του.
Τα θερμοκήπια του "κόκκινου χρυσού" για τη Μανωλάδα Τα θερμοκήπια του "κόκκινου χρυσού" για τη Μανωλάδα Τοπικοί ανταποκριτές ανέφεραν ότι τα χρήματα που διεκδικούσαν οι μετανάστες εργαζόμενοι ήταν 150.000 - 200.000 ευρώ για 200 άτομα, δηλαδή 750-1000 ευρώ ο καθένας τους.
Τα 750-1000 ευρώ θυμίζουμε ήταν για έξι μήνες.....
Ετσί , έτσι....επείδη όταν σας λαλούν ότι η παραγωγικότητα σας είναι χαμηλή και η ανταγωνιστικότητα της χώρας χαμηλότερη..... εσείς παίζεται πελλόν !!! 200 ευρά το μήνα εν τζαι πολλά σας...


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, τρία τουλάχιστον άτομα με κυνηγετικές καραμπίνες άρχισαν ξαφνικά να τους πυροβολούν από διάφορα σημεία με αποτέλεσμα το τραυματισμό τους. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους αλλοδαπούς εργάτες αιμόφυρτους να προσπαθούν να κρυφτούν στα διπλανά χωράφια και τους οπλοφόρους να τους κυνηγούν.

Απερίγραπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας, εκεί όπου άρχισαν να συρρέουν αιμόφυρτοι οι αλλοδαποί και να ζητούν βοήθεια.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, συνολικά 34 εργάτες από το Μπαγκλαντές είχαν καταγραφεί ως τραυματίες, πέντε εκ των οποίων αρκετά σοβαρά, με τραύματα από τους πυροβολισμούς σε όλο τους το σώμα. Στα νοσοκομεία της περιοχής σήμανε συναγερμός και οι βαριά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Πάτρας. Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως δεν κινδυνεύει η υγεία κανενός τραυματισμένου.
Λίγα λεπτά αργότερα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος και στον Κέντρο Υγείας Βάρδας όπου βρίσκονταν οι τραυματισμένοι αλλοδαποί αλλά αυτό που κατάφεραν ήταν να συλλάβουν τον εργοδότη των αλλοδαπών εργατών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και αναζητούνται τα τρία άτομα που πυροβόλησαν κατά των αλλοδαπών εργατών, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν κινούμενοι προς την Πάτρα.
Φραουλοχώραφα Ηλείας. 


Και επείδη όλοι θα καταδικάσουν με βάση τη "νομιμότητα" (μόνο τζαι μόνο επείδη τούτοι επυροβολήσαν), και ότι δεν πρέπει να γενικέυουμε ένα μεμονομένο γεγονός ......

Φραουλοχώραφα Ηλείας.

 Το χθεσινό αιματηρό περιστατικό στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας ανέδειξε για πολλοστή φορά την άθλια εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών γης από τους ντόπιους τσιφλικάδες, οι οποίοι κατά παράδοξο τρόπο απολαμβάνουν την ασυλία των αρμοδίων αρχών και εξακολουθούν παρά τα δημοσιεύματα να απασχολούν τους αλλοδαπούς εργάτες γης ανασφάλιστους και με μεροκάματα πείνας. Ορισμένοι εξ αυτών τους εκμεταλλεύονται διπλά καθώς τους αναγκάζουν να διαμένουν στους καταυλισμούς της ντροπής από αυτοσχέδιες παράγκες από τις οποίες ζητούν ενοίκιο…
Ενδεικτικό της κατάστασης στην περιοχή, που είναι γνωστή για τα φραουλοχώραφά της είναι οι δεκάδες δικογραφίες στο αστυνομικό τμήμα της Βάρδας για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών. Όπως έγραφε η “Ε” στις 28/4/2011 από το 2007 έως και τον Απρίλιο του 2011 στο συγκεκριμένο Α.Τ είχαν σχηματιστεί συνολικά 155 τέτοιες δικογραφίες.


Σε μποϊκοτάζ καλούν από το twitter #bloodstrawberries : «Πριν αγοράσεις ξανά φράουλες από τη Μανωλάδα, απλώς σκέψου πως είναι γεμάτες με το αίμα μεταναστών εργατών.
Στις 17 Απριλίου 2013 περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι μετανάστες που απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους δέχτηκαν επίθεση και πυροβολήθηκαν με όπλα απο τα αφεντικά τους.
Η Ελληνική κυβέρνηση καλύπτει με τις πολιτικές της τους δολοφόνους που δρούν με την υποστήριξη της χρυσής αυγής».


Μα τι μπουκοταζ ρε ;
Κρέμασμα οξα μπουκοταζ......

3 σχόλια:

Disdaimona είπε...

ετσι ένι...αμαν το σύστημα εδω και 5 χρόνια εν φκαινει πουπάνω με μισθούς 200 ευρώ τον μήνα - σε μια χωρα που έσιει τον μεγαλυτερο αριθμό μεταναστών στην ευρωπη, άρα το μεγαλυτερο ποσοστο φτηνης εργασίας τζαι άρα το μεγαλυτερο ποσοστο κερδους - εμεις πιππιλούμεν την καραμελα για τα μετρα αναπτυξης...

να ακούμεν τες καμπάνες γιατί πκιον εν πανω που την τζιεφαλιν μας....πως το επόμενο σταδιο είναι η απολυτη υλική καταστροφή, δηλαδή ο πόλεμος....

αλλά ωσπου να ακουσουμεν τες καμπάνες θα λαλούμεν τες αμπελοφιλοσοφίες μας εμείς, για τα περιθωρια διόρθωσης των "μέτρων" για την αναγκαιότητα "αναπτυξης" και ότι άλλη καραμέλα έβρουμεν στο παζάρι.

γιατί;

γιατι στο μεταξύ, καθουμαστεν στο τραπεζι των διαπραγματευσεων τζαι πουλούμεν βίρρα! πουλούμεν τον άνθρωπο τζαι πουλούμεν τη χωρα με δόσεις, με την ελπίδα πως ωσπου να ερτει η σειρα μας θα εσιει φαει ήδη τοσους αλλού, που μπορει να εν αρκετα χορτατος για να την γλυτώσουμεν.

κατα τα λοιπά, είμαι πολλά σίουρη πως όλοι θα δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για τη Μανωλάδα και θα μας υπενθυμίσουν πως φταίει έτσι γενικώς και αορίστως ο καπιταλισμός!!

stelios papalangi είπε...

έτσι ένι....

Μόνο που πολύ φοβούμαι ότι το σύστημα μπορεί τζαι να φκαίνε τζαι με 200 τζαι 300 τζαι με 1000....

Υπάρχει τζαι η πιθανότητα - όπως κάμνουν τζαι οι δικοί μας δακάτω με τες επιχηρήσεις σκούπα της αστυνομίας - να τους άφηνε απλήρωτους όχι γιατί δεν έφκαινε , απλά γιατί εμπόρεν.....

Ποιός ήταν να του τα κνίσει ;

Το κράτος ;

(ίντα να μεν καταλήξουμε τζαι τζιαμέ.... να μας πουν ότι έφταιεν ο εποπτικός ρόλος του κράτους.... για αυτό ας ιδιωτικοποιήσουμεν και την αστυνομία και τα δικαστήρια.... για να γίνει και η δικαιοσύνη πιο παραγωγική ....Στο κάτω ο άνθρωπος εν τζαι έκαμεν τζαι κάτι κακό... Εκυνηηγούσε το προσωπικό συμφέρον όπως προβλέπει το σύστημα....τζαι το προσωπικό συμφέρον υπότασεν ότι αντί για ευρώ θα πληρώνει με σφαίρες.... Ποιός θα του απέτρεπε ; το αόρατο χέρι ; )

Disdaimona είπε...

ενι ξερω...εν ειμαι σίουρη....ακουσα πως ήδη εφκηκαν οι θεσεις εργασιας σε προσφορά....βεβαια οπως εν τα πραματα στην ελλαδα εσιει πολλους που θα πασιν με τουτα τα λεφτα να δουλεψουν...

που την αλλη το ζητημα ειναι τζαι πολιτικό. Η Μανωλάδα εν σαν το βατικανό μες το ιταλικό κρατος....θεσμοθετεί τζαι την νοοτροπία μιας οικονομικής ζωνης στην οποια δεν σε σωζει τίποτε, με κρατος, με αστυνομια, με νομοι με τίποτε...


εγω παντως κρατω μιτσην καλαθιν, αν όντως το συστημα φκαινει μονο με τες αποκοπές.

αν το ζητούμενο ειναι να εγγυηθούν το ύψος του πλασματικού μετοχικού κεφαλαιου ώστε να ξαναδουλέψει το χρηματοπιστωτικό συστημα, δεν ξερω αν οι μισθοι/περικοπες για 30 χρόνια εν αρκετη εγγύηση. Ή αν θα ειναι αρκετη εγγύηση η εξ ολοκλήρου δημευση γης, εταιριών, λιμανιών κ.λ.π....λογικα πρεπει να είναι, αλλα εν δαμε που επεμβαινει ο λεγομενος "γεωπολιτικός παραγοντας" τζαι η περιπτωση πολεμου...ποιου θα μεινουν τελικά οι χωρες με κοτσιανιν πάνω του....

του γερμανικού, του γαλλικού, του αμερικανικου, του ρώσικου, ποιού κεφαλαίου θα κοτσανιαστουν οι χώρες;

τωρα για τον εποπτικο ρολο του κρατους...ε βεβαια θα το ακουσεις...για το ευρωπαικο κεκτημενο που εχει καταπατηθει μπλα, μπλα, μπλα....ελπιζουμε να μην επαναληφθει μπλα, μπλα, μπλα...