Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Μια νέα Κύπρο χτίζει η διακυβέρνηση της Αριστεράς.... ε τζαι τωρά συντρόφοι ;

Δεν έχουν παρέλθει δύο μήνες από την ανάρτηση του φίλου νέου στο μπλογκ του εδώ με τίτλο Μια νέα Κύπρο χτίζει η διακυβέρνηση της Αριστεράς

ανάφερε μεταξύ άλλων
  • Τέσσερις ακόμα κολοσσοί από Γαλλία-Ρωσία-Ιταλία και Κορέα στερεώνουν το ενεργειακό όραμα του τόπου και του λαού
  • Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας – Αρχίζουν να «πέφτουν» από τώρα τα εκατομμύρια
  • Δεν μπορούν πλέον να «κάνουν τις πάπιες» οι τροϊκανοί – Οι νέες συμφωνίες όπλο για ακόμα πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση
  • Η ανακάλυψη της Ρωσίας! Η αντιπολίτευση ακολουθεί τη κυβέρνηση με καθυστέρηση ετών στη γεωπολιτική ανάλυση
....
Μαθήματα προγραμματισμού και γεωπολιτικής
  • Η διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια αποδεικνύεται ως η αποτελεσματικότερη όλων των εποχών σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική, αφού καταφέρνει εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και με τη Τουρκία να αποθρασύνεται επικίνδυνα, να αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα από το τουριστικό προϊόν, αλλά και να χτίσει ένα τέτοιο πλέγμα συνεργασιών που να επιτρέπει στη Κύπρο να ελπίζει σε ένα νέο οικονομικό θαύμα, αυτή τη φορά στον ενεργειακό τομέα.
  • Με αυτά τα δεδομένα, μόνο ως «όψιμη», αν και καλοδεχούμενη, μπορεί να χαρακτηριστεί η «ανακάλυψη» του Ρώσικου παράγοντα από την αντιπολίτευση, που εκφράστηκε με επισκέψεις στη Μόσχα τόσο του Νίκου Αναστασιάδη, όσο και του Γιώργου Λιλλήκα.
  • Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της διακυβέρνησης της Αριστεράς εφαρμόζεται εδώ και πέντε σχεδόν χρόνια, εν μέσω μάλιστα σφοδρής κριτικής από τη Δεξιά που έφθασε αρκετές φορές στο επίπεδο ακόμα και της συνειδητής υπονόμευσης.
  • Η αναγνώριση της σημασίας της «ανατολικής πολιτικής» από τα κόμματα και τους υποψηφίους της συντήρησης, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως μια παραδοχή, έστω κι αργά, των ορθών επιλογών και των τεκμηριωμένων αναλύσεων του ΑΚΕΛ και του Προέδρου της Δημοκρατίας.


λέει τζι άλλα....
"Ρώσικη βοήθεια να «πλανιέται» στην ατμόσφαιρα "

"επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος από τη Μόσχα για οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, όπως μεταφέρθηκε από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού που πραγματοποίησε επαφές στη Δούμα με εκπροσώπους του κυβερνητικού κόμματος του Πούτιν και του ισχυρού ΚΚΡΟ, η κυπριακή διαπραγματευτική ομάδα μπορεί να αισθάνεται ισχυρότερη και χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της χρεωκοπίας να επικρέμεται πάνω από την οικονομία της χώρας"

Τα αποτελέσματα της οικονομικής βοήθειας είναι πλέον γνωστά.....

Εν το κομμάτι της γεωπολιτικής που θέλω να σχολιάσω.....

Είπα τότε.....



Ανώνυμος6/11/12 10:50 π.μ.
stelios papalangi

εντάξει, πνάστε.... Έτω έφκαλε τα οικόπεδα στο ντελάλη - που εν η μεγάλη ενεργιακή στρατηγική εν εκατάλαβα.

Ενδιαφερτήκαν κάποιες εταιρείες φυσιολογικά ανάλογα με το αν τους εσυφερεν ή όχι τζαι εκάμαν προσφορές.

Τωρά αν οι συγκεκριμένες εταιρείες επιλεχθήκαν με βάση γεωπολιτικούς όρους και όχι γιατί ήταν οι πιο συμφέρουσες προσφορές - αυτό ΄πρέπει κάποιος να μας το επιβεβαιώσει.

Τέλος η επιτυχία θα κριθεί που το αποτέλεσμα. Το συμβόλαιο που θα κάμουν τζαι το τι θα αποφέρει.... Έχουμε χρόνια ακόμα να κρίνουμε μια πολιτική ανεν επιτυχημένη ή όχι.



Και τι δεν μας είπαν.... Άσχετους.... ότι βλέπουμεν τα ούλλα  "απλά "ας πούμε¨



Ρε παπαλαγγή αν εκαταλάβα καλά προσπαθείς να μειώσεις ενέργειες 5 χρόνων;


Η αριστερή διακυβέρνηση έχει σχέδιο για τον τόπο. Μακροχρόνιο, διαλεκτικό και για το καλό του τόπου.

Ο φίλος μας ο παπαλάγκι άλλοτε βλέπει να θέματα πολύ απλά (πχ τωρά με τα αέρια), και κάποτε πολύ σύνθετα (πχ την νατοϊκή πλεκτάνη για διχοτόμηση).
Σε κάθε περίπτωση, βλέπει τα με ένα τρόπο που όλως τυχαίως βρίκεται πάντα στην άλλη όχθη...

Έτυχε να καταφέρουμε να έχουμε υπογραφές για αποδοχή των ΑΟΖ από όσους έπρεπε, τυχαία, χωρίς γεωπολιτική, έτυχε να επιλεχθούν όσοι επιλέχθηκαν, έτυχε να αποκρούονται σχετικά εύκολα οι τούρκικες μεθοδεύσεις, τζιαι απλά έχουμε μπροστά μας αυτά που έχουμε. Μάλιστα. Τι απλή που είναι η ζωή α;

Η επιβεβαίωση ότι οι επιλογές δεν θα βασίζονταν μόνο σε αριθμητικά δεδομένα υπήρξε πριν καν το άνοιγμα των προσφορών, έννεν καινούριο.

Αλλά όπου θέλουμε χωρεί μας η τρύπα του βελονιού, τζιαι όπου εν θέλουμε, εν μας χωρούν ούτε πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.


.......
Ασχετος


κλπ....



Άσχετοι είμεθα δεν αντιλέγω.....

Αξού και σήμερα μαθαίνουμε


Από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Για το ερευνητικό τεμάχιο αριθμός 9 σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, πλην όμως αυτή θεωρήθηκε πως δεν είναι ικανοποιητική και για αυτό σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Εμπορίου, αποφάσισε να ανακαλέσει την έγκριση για την απευθείας διαπραγμάτευση για το ερευνητικό τεμάχιο αριθμός 9 με την κοινοπραξία της TOTAL με τη NOVATEK, και να κηρύξει τη λήξη των διαπραγματεύσεων”, είπε.
Ανέφερε ότι, “σε σχέση με τούτο και ενεργώντας στη βάση πάλι εισήγησης του Υπουργού Εμπορίου, που είναι ο αρμόδιος Υπουργός, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως προχωρήσει για να ξεκινήσει απευθείας διαπραγμάτευση για το τεμάχιο 9 με την κοινοπραξία ENI και KOGAS, στη βάση και της αξιολόγησης που έχει γίνει προηγουμένως για τις προτάσεις που έχουν κάνει οι συγκεκριμένες εταιρείες”.



Πάει  η Ρωσσιαααααα.....
τζαι γεωπολιτική, τζαι τα ταξίθκια, τζαι τα μαθήματα, τζαι η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, τζαι η ανατολική πολιτική τζαι κλπ κλπ.... πόσες σάλτσες μπορούν να μπουν σε ένα άρθρο αν απίστευτο.


Και για να προλάβω και τον ανευ, τζαι να τον βάλω να ππέσει με τες κλάτσες πόψε.....

Πολλά καλά έκαμεν η κυβέρνηση τζαι εδιαπραγματέυτηκε με τους ρώσους.
Τζαι πολλά καλά έκαμεν τζαι ετερμάτησε τες διαπραγματεύσεις αν είδε ότι όντως δεν μας συφέρει....
Τζι αν έρτουν με καλύτερη πρόταση να ξαναδιαπραγμετευτεί....
Βεβαίως θα ήταν καλό να ανακατωθούν τζαι οι ρώσοι....Αλλά αν δεν πκιερώνουν;......

(Αν τζαι εξέφρασα παλιά την άποψη μου για το πολύν το πούλημα.... Ναι να δώκεις κάποια σε ξένους αλλά με σκοπό να πιάσεις χρήμα και τεχνογνωσία.....Που τζιαμέ τζαι τζει οι σοβαρές χώρες δημιουργούν τις απαραίτητες προυποθέσεις ούτες ώστε τα υπόλοιπα 7 να τα ανοιεί η δική σου κρατική εταιρεία χωρίς την ανάγκη διαπραγμάτευσης με "κολοσσούς")

τέλος πάντων
Ξαναλέω το...
Καλά έκαμεν η κυβέρνηση.

Εν τες μεγαλο - γεωπολιτικές αναλύσεις που δεν αντέχω.....
Γιατί αν υπήρχε όντως γεωπολιτική - τότε με τη διώξιμο των ρώσων αυτή έχει καταρέυσει (αν δε σκεφτούμε πόσο βάρος δίνεται στη ρωσσία σε αυτου του είδους των αναλύσεων τότε τα πράματα είναι χειρότερα)

Άρα τα ταξίδια, και τα μαθήματα πολιτικής απέτυχαν....

Άσε που αν κάμω καμιά παρόμοια γεωπολιτική ανάλυση τούτου του τύπου..... Βάλω δηλαδή τζαι το σκοτεινό ρόλο της τροίκας, θα υποψιαζόμουν ότι η ρωσία εκδιώχθηκε μετά από πιέσεις των δυτικών δανειστών..... (Τζαι με μου πείτε που εν τα στοιχεία σου ρε κύριε..... Συνάδει εκ του αποτελέσματος... Αϊκε που έχω έγκυρες πληροφορίες που ειδικούς, αναλύσεις από γνωστά ξένα έντυπα, αναφέρεται στους διπλωματικούς και οικονομικούς κύκλους.... πέρκει να μεν πιστέφκετε..... )


Αν δε, θεωρήσουμε ότι ντελαλήζεις τα, τζαι όποιο συφέρει θκιαλέεις, τότε δεν μπορείς να κατηγορήσεις τη κυβέρνηση για κάτι...
Εκτός τζι αν  υπογράψει ένα κακό συμβόλαιο.....

Κατά που την "ανάλυση" φκαίνει τζαι η αποτυχία ή η επιτυχία.....


.........
Άσχετο με το θέμα, σχετικό με τα αέρια


Συμβουλή πρός όλους. Λιλήκες και όχι μόνο.
Ακόμα τζαι όταν έρτουν οι επιβεβαιώσεις για κοιτάσματα σε τόσα δις κυβικά πόθκια , να χαρείτε μεν τα μεταφράζεται σε ευρά.... Ακούει τζαι ο κόσμος τζαι πιστέφκει.....
Δεν μπορείς να ξέρεις σήμερα τι τιμή θα πουλιέται το αέριο ύστερα που 5-10 χρόνια....
γιατί η τιμή τούτων των προιοντων βασίζεται σε ένα σωρό παράγοντες που δεν είναι στο σσιέρι μας....
πόσο μάλλον μετά που τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα....


Για παράδειγμα, κάτι που έπαιξε πρωτοσέλιδο έξω - και θα έπρεπε κανονικά να έπαιζε τζαι δακάτω ως to be γκαζοπαραγωγός χώρα (αλλά οι δικοί μας έχουν άλλες έγνοιες) είναι η ανακάλυψη νέας τεχνολογίας για εξόρυξη γκαζιού.... shale gas ....σχιστολιθος νομίζω λέγεται τζαι ανάθεμα με αν εκατάλαβα πως λειτουργεί.... Όμως αν πετύχει, αναμένεται λεν, αλλαγή στον ενεργιακό χάρτη.... Θα πολλαπλασιαστούν τα κοιτάσματα....

Δεν είναι βεβαίως παρά μόνο ένας παράγοντας.... Που μπορεί τζαι να αποτύχει τούτη η τεχνολογία.... Ή μπορεί να αποδώσει πολλά πιο λία....

Απλά.... χαμηλά τη μάππα....



 

14 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

"We are the angry mob, we read the papers everyday", Kaiser Chiefs.

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλάν, η ουσία είναι ποιός εν να την κάτσει του άλλου τζιαι να φανεί πιο έξυπνος, πιο αριστερός, πιο ορθολογιστής, πιο, πιο πιο... οξά ότι βασικά τούτη η Κυβέρνηση χειρίζεται το θέμαν των πόρων με στόχον το κοινόν σσυφφέρον. Ότι με μιαν ισοζυγισμένην τζιαι πραγματιστικήν γεωπολιτικήν πραχτικήν εκατάφερεν να φτάσει στους στόχους της χωρίς να δημιουργήσει καμιάν συγκρουσιακήν κατάστασην σε έναν περιβάλλον όπου ούλλοι οι γείτονες εν σε εμπόλεμην κατάστασην τζιαι με μιαν Τουρκίαν που αφορμή γυρεύκει να τα πουκουππίσει ούλλα;

Τούτα με τα κάζια των σσιστολίθων εν καταλάβω είντα ρόλον παίζουν στην κουβένταν. Ότι τζιαι να βρεθεί, η τιμή των πετρελαιοειδών εν να ψηλώνει τουλάχιστον 3 με 5% τον χρόνον τα επόμενα 10 χρόνια λόγω του ότι, έστω τζιαι να βρεθούν τζιαι άλλα κοιτάσματα, η ζήτηση ψηλώννει με μεαλλύττερους ρυθμούς. Άσε που τούτοι οι γαμοσσσιστόλιθοι εν η πιο ρυπαίνουσα τεχνολογία τζιαι έσιει τεράστιες αντιδράσης για την χρήσην της, πράμαν που ψηλώννει ακόμα παραπάνω τα κόστη.

Είναι αλήθκεια ότι πριν να καλλιτζιέψουν σούζουν ούλλοι τα πόθκια τους, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει κανένας ότι τζιειαμαί που τους άλλους έφαεν τους 15 χρόνια τζιαι ακόμα η ηλεκτρική δεν εκατάφερεν να φέρει κάζιν να παράγει ρεύμαν, έστω τζιαι αν εν γοραστικόν, τούτοι επροχωρήσαν το θέμαν τζιαι που τζιειαμαί που το επαραλάβαν σαν μιαν ευχάριστην υποθετικήν προοπτικήν, εφέραν το με επιτυχίαν σε 3-4 χρόνια σε σημείον που να εισπράττουν ήδη δικαιώματα που τες ενδιαφερόμενες εταιρίες. Τζιαι για την εθνικήν εταιρίαν, εν η Κυβέρνηση που την προωθά, τζιαι η αντιπολίτευση που θεωρεί ότι οι κρατικές τζιαι ιμικρατικές επιχειρήσεις εν ξεπερασμένα ιδεολογήματα που πρέπει να ιδιοτικοποιηθούν για να γινούν πιο αποτελεσματικές.

Ποτζιεί φέρνεις τα, ποδά πέρνεις τα ρε Στέλιο στο τέλος έβαλες μας τα πράματα με τρόπον που μόνη δυνατή απάντηση στο ερώτημαν "ε τζιαι τωρά σύντροφοι;" να είναι για τον αναγνώστην "τωρά μόνος αριστερός που έμεινεν στην Κύπρον εν ο Στέλιος ο Παπαλάνγκι".

Disdaimona είπε...

έννε μόνο η συγκεκριμένη ανάρτηση Παπαλάγκι που εν ενθουσιώδης για τες επιτυχίες του Κεφαλαίου στη χώρα μας δοσμένες ως επιτυχίες της κυβέρνησης - που μπορεί τζαι να εν ετσι. Τζαι εννε μονο ο νέος, ουτε μονο οι μπλοκκερς της αριστερας εν τζαι πολλοί σχολιαστες.

Όποιος εν βαρκέται να καμνει ανασκοπηση ή οποιος εσιει καλή μνημη θυμάται πως τον τελευταίο ένα, ανάμιση χρόνο η προπαγάνδα της αριστερας εν γεμάτη που θριαμβολογίες τούντου τύπου = ήρτεν η Μερκελ, είπεν μας μπράβο ο Μπαρόζο, ήρτεν ο Νετανιάχου, προσκυνά μας η περιοχή, η ευρώπη, ο κόσμος....

ούλλες οι οικονομικές συμφωνίες της κυβέρνησης με το κεφαλαιο επαρουσιαστηκαν ως επιτυχίες του λαού. το γιατί εν το ξερω. επειδή έτσι! αν τα έκαμνεν η δεξια ήταν ναν πουλημενοι στην πλουτοκρατια...

εξού τζαι το συγκεκριμενο ποστ του νεου: αλλο λλίον εν να κυκλοφορούμεν με τες τζελλαπίες δαμεσα επειδη θα γίνουμε ζαμπλουτοι που το φυσικό αέριο - θεσεις εργασίας - ισχυρή κυπρος μπλα μπλα....εφτασαμεν τζαι στο διαγγελμα για το νεο οικονομικό θαυμα!!

ιντζα αριστερη αντιληψη να εσιει καποιος ξερει πως η κριση θα βαθυνισκει τζαι πως εν εσιει πατον η εξαθλιωση του κόσμου ωσπου να ξαναλειτουργήσει ο νόμος της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων που τωρά κάθουνται τζαι εν αφήνουν τα αναμενόμενα κέρδη στα μονοπώλια.

τουτη η ρητορική εν κλασική ρητορική τόσο της εθνικιστικής δεξιας όσο τζαι της λεγομενης κεντροδεξιας! ο πλουτος των κεφαλαιοκρατών ωσαν να είναι πλούτος των λαών. κλασικό παραμύθι.

η σαλτσα σε αυτο το παραμύθι ειναι πως τουτον καμνεις το τζαι ως σουπερ ουάου παιχτης της γεωπολιτικής.

όι πως απλά ήσουν έμπορας....όι σιόρ...εν σπουδαιο πραμα να ξεπουλας σε ουλλες τες μεγαλες δυναμεις τζαι όι σε μιαν μονο...

πού καταλήγουμεν; στο ότι η πολιτική εν απλα ενας διαχειριστικος μηχανισμος μεταξύ του κεφαλαιου τζαι του λαουτζίκου. τζαι στον διαγωνισμο ποιος εν ο καλυτερος διαχειριστης.

τζαι στο ότι γεωπολιτική εν κάτι σαν το διεθνες μαρκεττινγκ. τζαι στο ότι τελικα το κρατος εν απλα μια δημοσια επιχειρηση....πούντον στροβολιώτη...ήταν να του αρεσει...

Disdaimona είπε...

καποτε επεριπαίζαμεν τον Καραμπελιά...όπως πάμεν με τα "εθνικα-πατριωτικά" δόγματα των αριστερών, εν τζείνος πον να μας περιπαίζει...

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Έχω την άποψη ότι οι πιο πάνω προσέγγισεις του Blogοδεσπότη Stelioυ Papalangi εμπίπτουν κι αυτές στη «ρητορική» για «τες επιτυχίες του Κεφαλαίου στη χώρα μας», ασχέτως αν ξεκινά που διαφορετική αφετηρία σε σχέση με τον Νέο. Σκοπός της ανάρτησης του Papalangi ΔΕΝ είναι να αναδείξει τις [τυχόν] ΜΗ αριστερές προσεγγίσεις του Νέου, αλλά ότι ο τελευταίος έκαμε λάθος στις εκτιμήσεις του για τα «Μαθήματα προγραμματισμού και γεωπολιτικής» της Κυβέρνησης Χριστόφια και του ΑΚΕΛ. Εξ ου και το ότι ο ίδιςο ο Papalangi συμφωνεί πως «Πολλά καλά έκαμεν η κυβέρνηση τζαι εδιαπραγματέυτηκε με τους ρώσους.
Τζαι πολλά καλά έκαμεν τζαι ετερμάτησε τες διαπραγματεύσεις αν είδε ότι όντως δεν μας συφέρει....»
, κάτι που όμως δεν σχολίασες και κάτι το οποίο έκαμεν τζι’ έμενα «… να ππέσω με τες κλάτσες…» εψές!

Πέραν τούτου που κολλά μια προ μηνός περίπου [ίσως και περισσότερο] τοποθέτηση σου ότι η Κύπρος θα ‘πρεπε να πουλήσει το Οικόπεδο 12 στους ρώσσους για 50 δις, με όλα αυτά που λες πιο πάνω [ας πούμεν ότι «ούλλες οι οικονομικές συμφωνίες της κυβέρνησης με το κεφαλαιο επαρουσιαστηκαν ως επιτυχίες του λαού»];

stelios papalangi είπε...

@aceras

Ενεν τούτη η ουσία... Εξάλλου εν τζαι απασχολείμαι ιδιαιτερα να είμαι ο πιο αριστερός....

Τωρά το αποτέλεσμα τούτης της κυβέρνησης θα φανεί στη αποτελεσμα... Απλά δεν χρειάζουνται παραπάνω τυμπανοκορουσίες, τζαι πόσο μάλλον άμαν λαλείς μιαν άποψη τζαι είδες αντιδράσεις. ... Θωρείς ότι τότε εν τζαι απάντησα.... Απλά μιαν τζαι εφέραν το τα γεγονότα, είπα να υπενθυμίσω..... Όποταν το θέμα δεν είναι πως "βάλω τα πράματα".... το θέμα είναι αν όντως είναι έτσι...

όπως λαλείς τζαι συ, να μεν σουζουμεν τα πόθκια μας.... Εν ιχρειάζεται....

Τωρά με την εθνική εταιρεία, εν αχολήθηκα για να ξέρω τι γίνεται. Παίζει η ΡΑΕΚ, παίζει η ΔΕΦΑ τζαι τωρά η ΚΡΕΤΥΚ...
Όπως τζαι να σσιεί, είναι σημαντικό να υπάρχει μια κρατική εταιρεία... όχι μόνο για τη διαχείρηση του ΦΑ, ούτε μόνο για το τερματικό αλλά τζαι μελλοντικά για εξόρυξη.... Όπου μόνο με τούντον τρόπο θα γλυτώσεις που τους κολοσσους που λέει τζαι η δις....
Φυσικά το να τη κάμεις "κρατική" που μόνο του δεν φτάνει....




Just for the record...Οι εκτιμήσεις μας ότι η τουρκία εμπόρεν πραγματικά να κάμει ντου - πάντως διαφέρουν.

ευχαρίστουμε πάντως για τις πληροφορίες για τους σχιστολιθους.... η σχέση μας με τη τεχνολογία έτσι τζι αλλιώς είναι σχεδόν ανύπαρκτη....

Aceras Anthropophorum είπε...

"ντζα αριστερη αντιληψη να εσιει καποιος ξερει πως η κριση θα βαθυνισκει τζαι πως εν εσιει πατον η εξαθλιωση του κόσμου "

Κόρη, αν θέλεις κανέναν σάντουιτς να περάσεις πέ μας!

Ανώνυμος είπε...

k

Ανώνυμος είπε...

http://paratiritirioergasias.blogspot.com/2012/12/227.html
ΤΟ 22,7% ΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ Δυσάρεστη μισθολογική πρωτιά για Κύπρο

Ανώνυμος είπε...

http://filoksenos.blogspot.com/2012/12/blog-post_8316.html
Σοκάρουν τα ποσοστά της ανεργίας στην Κύπρο

νεος είπε...

Παπαλάνγκι μου, η αλήθεια είναι ότι από τη περασμένη σου ανάρτηση που πραγματευόταν το νόημα και την αξία της υπουργικής απόφασης γι αποκατάσταση των δολοφονηθέντων αριστερών από την ΕΟΚΑ, θεώρησα πως οι αποστάσεις είναι πλέον τεράστιες τζιαι πως δεν υπάρχει νόημα να αφιερώσω χρόνο για να γεφυρωθούν.

Έχουμε διαφορετική οπτική. Προσλαμβάνουμε διαφορετικάτην ιστορία στο σύνολό της, όπως τζιαι τις σύγχρονες πραγματικότητες, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο.

Έσιει νόημα να αντιπαρατεθούμε; Πχ να πάω τωρά στον εμπροσθοφύλακα που στηρίζει Λιλλήκα, τζιαι να του γράψω ανάρτηση πως ο Κασουλίδης καλά έκαμνε το 2008 που εφώναζε της ακροδεξιάς νεολαίας που κάτω πως η κύπρος ανήκει στο λαό της τζιαι πως δεν είναι ελληνική;

Εκατάλαβες; Έσιει τζιαι ο διάλογος τα όρια του.

Άμμαν απέχεις πολλά, κλειοστομιάζεις, κλείεις τζαι τα φκιά σου, τζιαι πάεις πάρακάτω.

Για να μεν θεωρηθεί πως υπεκφεύγω όμως, οφείλω μιας τζιαι μου έκαμες τη τιμή, να γράψω δύο πράματα.

Πρώτον, η στρατηγική της κυβέρνησης για να έρθουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα σε σχέση με το ΦΑ, ναι, έδωσε μαθήματα, στη δεξιά φυσικά αλλά τζιαι γενικά την ηγεσία της καπιταλιστικής διαχείρησης στις μικρομεσαίες χώρες.

Γενικά τούτη η διεχείρηση, εκτός που το γεγονός ότι προς ο παρόν διαφυλάσσει τα δημόσια οφέλη (σε σχέση πάντα με την προφανή προσπάθεια της δεξιάς να κάμει κουμάντο για χάτη της τάξης της), είναι τούτη τη στιγμή που μιλούμε το αποκούμπιτης τελευταίας ελπίδας του κυπραίου.

Το άλλον αποκούμπι εν η ίδια η δυνατή αριστερά, η αντιεθνικιστική δράση κλπ.

Αν έχουμε δυνατή αριστερά, θα έχουμε τζιαι μέλλον, τζιαι κρατικές επιχειρήσεις κ.ο.κ.

Εν σάλτσες τούτα;

Ε, μείνε να φακκάς του ΑΚΕΛ τζιαι να αφήνεις στο απυρόβλητο τα όρνεα.

Η νόβατεκ τζιαι το ρώσικο δάνειο κυνηγήθηκαν, δεν έκατσαν, πάμε παρακάτω. Η ρωσία εμέτρησε τα κουτσιά της. εμείς οφείλαμε να το παλέψουμε μπας τζιαι φκούμε που το αδιέξοδο.

Ελπίζαμε. Υπήρχαν κινήσεις. Να απολογηθούμε που ελπίζαμε να γλιτώσουμε;

Όσο αφορά τους "πανηγυρισμούς" του ΑΚΕΛ και των υποστηρικτών του με δηλώσεις διαφόρων ηγετών της νέας τάξης αναφορικά με τη Κύπρο, θέμα που έβαλε η Dis, να πω πως όταν πχ η Μέρκελ καλεί τη Τουρκία να κάμει βήματα στο Κυπριακό, ή όταν αποκρούεται η επιθετικότητα της Τουρκίας πάνω στην ίδια την αναγνώριση της ΚΔ, εν λογικό να προβάλλονται ως επιτυχίες.
Τζιαι πρέπει να προβάλλονται.

Ο Χριστόφιας έκαμε τζιαι αναφορές σε έλελιψη αλλυλεγγύης μεταξύ των χωρών της ΕΕ, πισώπλατες μαχαιριές, τον ρόλο του ΔΝΤ και των τοκογλύφων κ.ο.κ.

Δεν αποκρύφτηκαν οι πραγματικότητες (της αριστεράς).

Εν παση περιπτώσει, υγεία τζιαι καλές γιορτές. Δεν θα επανέλθω.


Disdaimona είπε...

Ανευ,

η διαχείριση θα ήσιεν καποιο νόημα εαν μας οδηγούσε στο πρώτο σημαντικό βήμα που θα ηταν η αποφυγή του μνημονίου.

ναι ήμουν υπερ να στραφούμεν προς τους ρωσους, όχι γιατι τα κεφάλαια των ρωσων εν "προλεταριακά" αλλά γιατί θα ήταν μια μίνιμουμ πρώτη κίνηση απεγκλωβισμού με στόχο να τεθεί αργότερα και το ζήτημα εξόδου από την ε.ε


Ασέρα,

ευχαριστώ. Χαίρομαι που έχω καλούς ανθρώπους, ευγενικούς και γενναιόδωρους σαν φίλους στο διαδίκτυο, που μπορούν να μου προσφέρουν ένα σαντουιτς να περάσω.

Ένι ξέρω αν θα πηαίνει κάτω βέβαια...εγω λέω, καλύτερα να τρώεις που τα σκουπίθκια παρά που τα σκατά. Αν δεν ξέρεις πως το σχόλιο σου εν σκατένο, εν πειράζει. Φτάνει που είσαι χάππυ με τον εαυτό σου. :)

Anef_Oriwn είπε...

DIS,
Για να καταλάβω: Αφού τελικά δεν ΜΑΣ βγήκε «η διαχείριση … [καθώς δεν] … μας οδήγησε … στην αποφυγή του μνημονίου…», [δεν πρέπει να το αναλύσουμε αυτό;], τότε περνούμε σε μια ισοπέδωση των πάντων σε σχέση με το ΑΚΕΛ;

Aceras Anthropophorum είπε...

Άκου Κόρη Δις,
Ξέρω αριστερούς που περνούν δύσκολες ώρες με την οικονομικήν κρίσην. Δεν το εθεωρήσαν λόγον να αποκλείουν από την αριστεράν όλους όσους εν ησσυφφωνούν με τες απόψεις τους. Τούτον το εγώ είμαι πιο αριστερός που τον άλλον φακκά μου στα νεύρα, εξ ού τζιαι προκλητικόν τζιαι ειρωνικόν μου σχόλιον. Θα επροτιμούσα να σε είχεν βάλει να σκεφτείς γιατί σε επροκάλεσα, παρά να ανακατσιάσεις.

Με ξέρω σε, με ξέρεις με. Μεν το πκιάννεις προσωπικά. Κουβέντα να γίνεται.