Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ερογλου, συνομωσιες και σύνδεσμοι.

έσσιει θκυο τρεισ εφτομάδες που εφκήκε ο έρογλου..... τζαι νιώθω μιαν ηρεμία.
πως το λεγεν τζίηνος ο άνθρωπος.... δεν ελπίζω σε τίποτα - είμαι ελεύθερος.


αλλόπως έσσιει που τότε να κάτσω να δω ειδήσεις. ακούω κανένα πεντάλεπτο δελτίο στο ράδιο - άμα λάχει. Βλέπω καμία εξωτερική είδηση, αλλά ως τζαμέ. Άκουσα ότι κάμνουν εθνικό, αλλά δεν νιώθω καμιά όρεξη να ακούσω με τι είπεν ποιός, τι του απάντησε ο άλλος, ούτε να ακούσω κανένα δημοσιογράφο να μου πει αποκλειστικά τους διαλόγους τους.


Αποφάσισα να κρατώ τη στάση του λινοπάμπακου. Αν την εκατάλαβα σωστά συνοψίζεται στο εξής: Η κύπρος αδυνατεί να έχει δύο κράτη. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επανενωθεί. Αργά ή γλίορα. Μπορεί με μια δομή που μας αρέσκει μπορεί με καμιάν άλλη. ατ σαμ ποιντ, ιν σαμ γουει, σαμ χαου.....


Πάντως έχει δύο εφτομάδες περνούμεν πόμπα. Να σα στουν τη περασμένη τρίτη στο τζιώρτζη.... μα μυσταγωγία. Εξέφευγες...... Και το μύνημα από παραδοσιακό τραγούδι από ετοιμοθάνατο στη γυναίκα του..... Θέλει ας βάλει μαύρα θέλει ας παντρευτεί.... τούτη η ατάκα είναι το χαιλαιτ της εφτομάδας......



Τι να γράψουμεν άλλο ;



Επήα τζαι στη παρουσιάση του βιβλίου του Ιωάννου για τις θεωρείες συνομωσίας. Δεν το έπιασα το βιβλό αλλα έχει δίκαιο ο άθρωπος.



Τες τελευταίες μέρες επιβεβαιώνεται συνέχεια. Είναι βίτσιο τελικά η συνομωσία. Εϊναι φετίχ. Μερικές φορές αναρωτιούμαι: μήπως προκαλεί ερεθισμό ; οργασμό μήπως ; Πως να εξηγηθεί αλλιώς τόσο κόλημμα ;


Πιάστο παγκύπριο.


Είπαν να το σάσουν. Εν τους άρεσε το σχέδιο. Ούτε εγώ το είδα το εβλοημένο το σχέδιο. Τζαι δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο, αν θα του αλλάξουν τα φώτα, να ήμουν τζαι γω εναντίον. Αλλά δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν. Δεν ξέρουν άλλο τρόπο. Τζαι να θέλεις να τους στηρίξεις, δεν σε αφήνουν. Θκιώχνουν σε ρε γαμώτο. Έχουν πρόβλημα οι αθρώποι.


Φκαίνουν οι αρχιτέκτονες με το επιχείρημα (για το παρουσιαστή του μεσημεριανού του αντέννα "δικαιολογία") στατική μελέτη, εννά ππέσει, έτσι θα έχει παραπάνω σκιά, αφαιρούμεν τες τσιμεττένιες προσθήκες κλπ.

Αντί να πουν εκάμαμεν εμείς μιαν άλλη μελέτη, μπορεί να γίνει έτσι, να το δούμεν άλλοσπως, - ένα τρόπο εμάθαν. Εν τόσο δύσκολο. Όπως το γάρο που ένα δρόμο ξέρει.

Άραγες σου άμα γαμούν, αλλάσουν στάση ;


Βήμα 1 . Το κάμνει ο αντεννα θέμα. Δύο μέρες συνεχόμενες. Τη μια παρόν ο υπουργός - ο οποιός τη παραπάνω ώρα λαλεί: έτσι μου παν οι αρχιτέκτονες, και δύο πρώην υπουργοί ..... γιατί ; Να πεις εζιούσεν ο μακαρίτης ο Πεύκιος που ήταν τζαι αρχιτέκτονας, να το καταλάβω..... Οι πρώην υπουργοί ίντα σχέση έχουν ;

Τη δεύτερη μέρα, εφέραν ένα παππού, ένας του αντέννα (ο παυλου νομίζω ), κάτι παρεμβάσεις που πρώην διευθυντές, και βεβαίως...... σύνδεσμος...... Θεε.... ο πρόεδρος του "συνδέσμπου αποφήτων του παγκυπρίου".

Πρέπει να κάμουν σύνδεσμο. Είναι το πρώτο που μου γυρίζει. Και έτσι ολοκληρώνεται το σκηνικό. Έχουμε ένα παππου συγκινημένο, ένα πιο κουλτουριάρικο λόγο, ένα πρόεδρο συνδέσμου, μια παρουσιάση των πρώην διευθυντων που ενόμιζες αναφέρουνταν στο κοραή, με πασπαλισμα ελληνισμού, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης τζαι πάει.....


Μα εν βάρκουνται...... Εν άκουτε ίντα που μας είπεν ο άλλος εψες ;


Θέλει ας βάλει μαύρα θέλει ας παντρευτεί.....



Μετά ο αντέννας σας. Δύο μέρες μεσημεριανό, τζαι δεν έκαμεν το κόπο να καλέσει τζίηνους τους καραγκιόζηες του αρχιτεκτονες να πουν την άποψη τους. Ϊνταλως τους ήρτεν τζαι εκάμαν το έτσι σκέδιον. Την μια μέρα εφέραν τον υπουργό, την άλλη ήταν ούλλοι ενάντια στην αλλαγή. Ούτε για τα μαθκια του κόσμου να ακουστεί η άλλη άποψη.


Κια βεβάίως επιχειρηματα:

Τζαμέ σε τζίηνο το σημείο έστέκετουν ο διευθυντής. Τζαμέ έγινε μάχη. σε τούτο το σχολείο εμάθαμαν μας για τον ελληνισμό. Ε καλά ρε φίλε μου..... Σε ούλλα τα άλλα τα σχολεία εν τους εμαθέναν για τον ελληνισμό ; ούτε τζαμέ να αλλάξουν τίποτε ; Τζαι επειδή σου μάθαν για τον ελληνισμό, δεν πρέπει να αλλάξουν το παγκύπριο ; Τζαι διούν σου τζαι κάτι πάσες.... Φαίρνουν σου την ειρωνία στην άκρα της γλώσσας σου. Εγώ ήμουν πρακτικό τζαι εν τζαι θκιέβαζα τίποτε άλλο, εν το παγκύπριο που μου έμαθε για τη μικραστιατική καταστροφή, τζαι τη γενοκτονία των ποντίων...... τζαι πάει..... Σκέφτου, απόφητος του παγκύπριου τζαι δεν έκαμεν το κόπο να θκιεβάσει λίην ιστορία εκτός που το σχολείο..... Αν εν έτσι αποφοίτους που έχει, κατεδαφίστε το τζαι κανεί....... αλλά ένα γυρό ως τη σφαγή των ποντίων, στη προσπάθεια του να μασ πείσει εναντίων των αλλαγών - επήρεν μας!!!

Ο άλλος πρώην διευθυντής, επιχειρηματολογούσε στο λάζαρο, και άλλος διευθυντής ξάνά στο ρικ...... Και το ερώτημα που τίθεται βεβαίως λάζαρε είναι: γιατί τώρα ;


Μα τι μαλακισμένο ερώτημα.

Που μόνο του το ερώτημα μυρίζει συνομωσία.

Γιατί τώρα ;

Ε, πότε ; Αν όχι τώρα πότε ; Αύριο ; Μεθαύριο ; Την κότσιηνη πέμπτη ; Πότε δεν θα ερωτούσαμε: γιατί τώρα ;




Μάθετε που έστεκεν τούτος ο πρώην τζαι κάμετε του ένα άγαλμα. Θα ήταν κρίμα ένα πνεύμα με τέτοιες ανυσηχίες, να μην έχει ένα άγαλμα, μια προτομή, ένα μνημείο..... Τζαι που κάτω βέρτε του το σύνθημα..... γιατί τώρα ;


τι σήμερα, τι αύριο τι τώρα ;


Ο άλλος διευθυντής, τι είπεν σήμερα. Γιατί τόση βιασύνη ; Εν θα μπορούσαν εκ των προτέρων να διαβουλεφθούν με τα εμπλεκόμενα μέρη για να μην έχουμε τις διαμαρτυρίες ;


Διευθυντής!!!

Μα καλά γιε μου, για κάθε έργο που θα κάμνει το κράτος θα σε ρωτά εσένα ; Γιατί ήσουν κάποτε διευθυντής ; γιατί ήσουν κάποτε απόφοιτος ;


Η κα. Μαραγκού δεν έκφρασε άποψη ;

Είναι ο μόνος άνθρωπος, που θα εμπιστέφκουμουν την άποψη της, χωρίς να να δω τα σχέδια. Έχει η γυναίκα, μια λάμψη άμα μιλά για τη μεσαιωνική λευκωσία.


Οι άλλοι κάμνουν σύνδεσμους, για να διαφυλάξουν την ιστορία μας.


Παρένθεση απαραίτητη...... Σε ούλλο το κόσμο κάμνουν ΜΚΟ.... καλώς ή κακώς.... πιο παλιά ήσουν σε κανένα κόμμα ή σε καμία συντεχνία...... δακάτω - ή είσαι σε κανένα πασυφι ...... ή κάμνεις σύνδεσμο...... σύνδεσμος αγωνιστών, σύνδεσμος αντιστασιακών, σύνδεσμός εφέδρων καταδρομέων, σύνδεσμός εφέδρων τεθωρακισμένων, προχτές άκουσα τζαι το άλλο: φιλοαστυνομικός σύνδεσμος !!!! αν είναι ποτέ δυνατόν!
κάμνεις φιλ-ανθρωπικό οργανισμό, κάμνεις φιλο-πτωχο, κάμνεις φιλό-ζωο, αλλά φιλοαστυνομικό ; !!!

και αφού έχουμε φιλοαστυνομικό σύνδεσμο, εννά με έχουν και σύνδεσμο ιδιοκτητών καπαρέ ;


Θέλω τζαι γω να κάμω ένα σύνδεσμο. Σύνδεσμος των Κοπελλουθκιών της Γειτονίας που Εκλέφκαν Μόσπιλα που το Κυβερνητικό Φυτώριο. ΣΚΓΕΜΚΦ. Να γίνω τζαι γω Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΚΓΕΜΚΦ..... Με σύνθημα: Αφήστε τα μόσπιλα ελεύθερα!!!!


Εν ο καμός μου να δω, ένα που τούτους του συνδεσμους να πάει κόντρα σε οικονομικά συμφέροντα. Τζίηνο το τέρας που εννά κτίσει το καταρ δεν θα γ.... την ιστορία μας..... Τζίηνο το τέρας, εντός των τοιχών μάλιστα, που εννά χτίσει ο τόμμης εν το εστραωθήκαν ; Εν δυνατόν που τζαμέ να μεν έσυρεν κανένας καμιάν αγωνιστική πέτρα;


Εναν αγωνιστή να τα βάλει με τα οικονομικά συμφέροντα ενός άλλου αγωνιστή.

έναν ρε γαμώτο.... ένα.





Ενώ προχτες στο Σίγμα, μπορούσε κάποιος να παρακολουθήσει μια ακόμα προσπάθεια συνομωσίας. Ερασιτεχνική μεν..... μα πολλά ερασιτεχνική.... προσπάθεια όμως. και η προσπάθεια αναγνωρίζεται.


Θέμα. Οι ακτιβιστές τζαι τα αμπελοπούλια.

Παρόντες..... Ο λευτέρης σας, Ο βαρνάβας σας, ένας άλλος αντιπρόσωπος των παραλημνιτων, και βεβαίως ...... Ο Προεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ενάντια στους Ακτιβηστές ( Αλίμονο).


Πότε επρολάβαν ;

Ακτιβιστής βεβαίως. κανένας.....

Αλλά τα παραλημνήτικα, παρόλη τη λίρα των τελευταίων ετών, ακόμα εν πίσω που το κόσμο. Θέλουν δουλειά ακόμα ώστι να μάθουν να στήνουν μια σωστή συνωμοσία όπως τους αστούς των πόλεων.

Βεβαίως εκάμαν το μέγα λάθος. Επιάαν τζαι εκουπανίσαν τους.

Μα ίντα κοπέλια ένι !!

Δεν τους δέρνεις.... Το πιο απλό θα ήταν, να κάμεις καμιάν έρευνα στο δυαδίκτιο, τζαι να έβρεις τον χρηματοδότη τους.... εν θα βρεθεί, κάποιος που την επιτροπή που ο τζίηρης θα εκατούραν στην ίδια συτζιά με τον ξέρω γω..... κίσσιγκερ; (πάει πολλά ο κισσιγκερ. ένα όπως το γκουγκα. όπου το βάλεις κλείεις)

Βεβαίως οι άλλοι, λευτέρης και βαρνάβας χρόνια στο κουρμπέτι, επροσπαθήσαν να δώκουν στο κλίμα ένα αξιοπρεπές κλίμα συνομωσίας.



τζαι έτσι ακούσαμεν.

Εγέμωσεν το παραλίμνι ακτιβιστές. Η γυναίκα μου φοάτε να πάει μόνη της στο περβόλι. Φοούμαστεν κύριε δημοσιογράφε μου. Μπαίνουν στη περιουσία μας. Μπαίνουν στα σπίτια μας...... Στόχος τους είναι να χτυπήσουν το τουρισμό μας.....Αλλά ο λευτέρης σας...... Ωωωωω. έδωκε ρέστα....Δεν μπορεί να βάλεται συνεχώς η ελύθερη αμμόχωστος. Τι εκάμαν οι κύριοι τούτοι στις χώρες τους ; Αυτοί οι λεγόμενοι οικολόγοι (καλά που δεν είπεν τζαι ψευδοακτιβηστές)..... Γιατί δεν εκάμαν ανάλογες κινήσεις στα κατεχόμενα...... (τζαι δε τε τζίηλημα μετά) Γιατί δεν μπορούν αυτοί ο κύριοι να μας μιλούν για το περιβάλλον, γιατί ο αγώνας ενάντια στη κατοχή είναι αγώνας για τη χλωρίδα και τη πανίδα τουτου του τόπου ...... ¨Ενα χειροκρότημα στο λευτέρη...... κλαπ , κλαπ, κλαπ...... Το βερκά να γίνουν σύμβολο του αντικατοχικού μας αγώνα.

εν μπορώ να θυμώσω πλέον.... διασκεδάζω το.



να με πω τζαι για τα σημερινά του τόμμη - φαντάζουμε ακούσετε τα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γκουγκα τι είναι το γκουγκα;

Κατά τα άλλα:
:))))))))))

Λεμέσια είπε...

Ο γκουγκάς είναι ο τζόκερ της τράπουλας,
αν θυμάμαι καλά...
(Από το κουνκάν)
:)